13 tipuri diferite de cancer mamar care afectează femeile Stiluri de viață

Cancerul de sân nu este doar o singură boală, ci mai degrabă cancerul se dezvoltă în diferite stadii și rate. Este un tip de cancer care are potențialul de a se răspândi în diferite părți ale corpului, care dăunează întregului sistem corporal. Tratamentele sunt adesea luate pentru a nu le reduce afecta mai degrabă pentru a reduce riscul apariției lor. Această problemă poate deveni periculoasă și poate duce, de asemenea, la dezvoltarea cancerului mamar primar în unele cazuri.

Tipuri of breast cancer1

Care sunt diferitele tipuri de cancer mamar și organele pe care le atacă:

Cancerul de sân poate începe din zone diferite, cum ar fi conductele, lobulele și, în unele cazuri, țesuturile dintre aceste zone. Diverse tipuri de cancer mamar sunt menționate mai jos.

1. Carcinomul tubului mamar:

Acesta este cel mai frecvent tip de cancer de sân care începe în interiorul canalului de lapte matern și apoi se extinde încet dincolo de acesta în țesuturile sănătoase. Carcinoamele tubulare sunt de dimensiuni mici și ar putea fi o structură în formă de tub și, prin urmare, numite tubuli. Aceste tipuri de cancer mamar reprezintă aproximativ 8-27% din toate cazurile de cancer mamar. Aceste zile datorită tehnologiilor avansate, acest tip de cancer de sân este identificat și tratat cu ușurință înainte de a realiza. Chiar și studiile au arătat că vârsta medie a carcinomului tubular este de aproximativ 50 de ani. Acest tip de cancer este foarte rar la bărbați.

2. Cancerul ductal in situ:

Acesta este un cancer invaziv sau invaziv și este un stadiu incipient al cancerului de sân. În acest tip, celulele canceroase anormale care s-au dezvoltat în interiorul glandelor de lapte sau în căptușeala canalului de lapte matern rămân în întregime în locul lor de origine sau situație, deoarece abilitatea de a răspândi nu sa dezvoltat încă. Dacă DCIS este lăsată netratată, atunci poate deveni invazivă și s-ar putea răspândi în țesuturile din sân înconjurătoare. Până acum cercetătorul nu a identificat cazurile în care va deveni invaziv și în care nu va crede încă că astfel de cancere au șanse mari de a deveni invazive. Sa observat că unul din cinci cazuri găsite se va dovedi a fi carcinom ductal. O femeie diagnosticată în această etapă se vindecă de obicei.

3. Cancer de sân inflamator:

Inflamatorii de cancer de san este cea mai rapida crestere tipuri de cancer de san, reprezentand aproximativ 1 la 4 la suta din toate tipurile de cancer de san. Acest tip de cancer și-a luat numele, deoarece persoana care suferă de acest tip de sânge ar putea avea o inflamație roșie a pieptului sânului și ar putea chiar să se simtă călduroasă și delicată atunci când este atinsă. Pielea ar putea chiar să arate ca o piele de coajă de portocală. Alte efecte ale acestui cancer includ roșeața și umflarea și blocarea canalelor mici în țesutul mamar.

Aceste canale sunt numite canale limfatice. Vârsta medie a diagnosticului este de la 52 la 57 în funcție de calitatea vieții. Studiile au arătat, de asemenea, că persoanele supraponderale sunt mai susceptibile de a dezvolta cancer de sân inflamator decât orice altă formă. Ca orice alt cancer de sân, acest lucru poate afecta și bărbații, dar nu și în măsura în care o face femeilor. Sânii care sunt afectați devin de dimensiuni mari și zona devine foarte mâncărime.

Vezi mai mult: Tipuri de băuturi de cafea

4. Cancerul mamar mucinos:

Mucinous care este, de asemenea, cunoscut sub numele de coloid este un tip de celule de cancer de san si este numit asa ca poate fi vazut numai cu ajutorul microscopului. Este o caracteristică foarte comună faptul că s-ar putea observa tipuri mucinoase de celule canceroase de sân cu alte tipuri, cum ar fi cele invazive în timp ce observarea. Aproximativ 2% din totalul cazurilor de cancer mamar reprezintă cancere mucoase de sân.

5. Cancer de sân la bărbați:

După cum știm cu toții că cancerul de sân nu este o boală a femeii, mai degrabă un om se poate confrunta, de asemenea, cu acest cancer. În ciuda faptului că cancerul de sân este rar în rândul bărbaților, este de așteptat să apară pentru aproximativ mai puțin de 1% din toate problemele legate de cancerul de sân. Bărbații nu au nevoie de sân pentru a obține cancer de sân. Fiecare persoană dacă un bărbat sau o femeie au țesuturi mamare. Deci, uneori, chiar și bărbații dezvoltă un țesut real al glandelor mamare care suge la niveluri anormale de hormoni sau la consumul anumitor medicamente.

Vezi mai mult: Tipuri de păduri în India

6. Carcinomul lobular in situ:

LCIS ​​este o zonă a ratei anormale de creștere a celulelor care crește riscul persoanei de a dezvolta cancer de sân invaziv. Lobular înseamnă, în principiu, dezvoltarea celulelor anormale care încep să crească în glandele producătoare de lapte, în lobule și în canalele de sân. Acesta este un cancer in situ, ceea ce înseamnă că rămâne în locul unde se dezvoltă, spunând lobul și nu se răspândește în zonele înconjurătoare. Persoanele diagnosticate cu LCIS au de obicei mai multe lobule afectate.

Desi numele sugereaza ca este un cancer mamar mai degraba carcinomul indica faptul ca exista sanse mari de a avea cancer de san la un moment dat de timp in viitor. LCIS ​​este diagnosticat înainte de menopauză, de obicei între vârsta de 40-50 de ani. Sa observat că aproape 10% dintre femeile care au făcut deja acest diagnostic au suferit menopauză. Este o condiție neobișnuită și cercetătorii nu știu câte persoane sunt afectate de fapt, motivul fiind că, de obicei, nu provoacă nici un simptom.

7. Cancerul de sân în timpul sarcinii:

O femeie gravidă ar putea, de asemenea, să sufere de cancer de sân în timpul acestei etape a vieții ei. Motivul pentru cancerul de sân nu este sarcină și s-ar putea trata ea însăși în acest timp. Tratamentul în acest timp provoacă tulpină suplimentară și ar putea fi un motiv de îngrijorare pentru copilul nenăscut. De multe ori devine o situație traumatică și dificilă atât pentru copil cât și pentru mamă.

Femeile însărcinate trebuie să se asigure că comunică corect cu chirurgul ei obstetric și să obțină medicamente în consecință. Numărul de opțiuni de tratament sunt disponibile în aceste zile pentru a vindeca acest tip de cancer de sân. O atenție deosebită trebuie acordată dacă suferiți de cancer de sân în timpul acestei etape sensibile din viața dumneavoastră.

Vezi mai mult: Diferite tipuri de copaci

8. Boala Paget a mamelonului:

Acest tip de cancer începe în canalele sânului și apoi se extinde pe pielea mamelonelor și, în final, pe areola, zonele întunecate din jurul mamelonului. Acesta este rar găsit și reprezintă un procent de diferite tipuri de cancer mamar. Acest lucru face pielea de mamelon și areola să arate scalabil, roșu și crusted și de multe ori duce la sângerare. S-ar putea să vă simțiți chiar senzația de mâncărime sau arsură în acest timp.

9. Carcinomul medular al sânului:

Carcinomul medular este o formă rară de cancer la sân, care reprezintă doar 5% din toate tipurile de cancer mamar. Se numește Medullary, pentru că forma țesutului reprezintă organul "Medulla Oblongata" din creier. Acest tip de cancer se găsește în general într-un singur sân și este mai puțin agresiv în ceea ce privește creșterea, comparativ cu celelalte forme de cancer.

Carcinomul medular începe în canalul de lapte al sânului și crește treptat din acesta. Acest tip de cancer este, de obicei, cunoscut ca afectează femeile între 40-50 de ani. Deoarece nu crește rapid, răspândirea ei la ganglionii limfatici nu se întâmplă foarte curând. Acesta este motivul pentru care acest tip de cancer este ușor de tratat, comparativ cu celelalte tipuri de cancer mamar.

10. Phyllodes Tumorile sânului:

Foliile tumorale sunt cele care cresc într-o frunză ca modelele, numite "Phyllodes". Aceste tumori sunt de obicei detectate la femeile din anii '40, cu un simptom comun al unei bucăți în piept. Tumorile phyllode sunt în cea mai mare parte benigne și rareori devin maligne. Prin urmare, ele sunt potrivite pentru îndepărtarea chirurgicală.

Tumorile phyllode pot fi detectate într-un stadiu foarte timpuriu și, prin urmare, tratamentul poate fi oferit rapid înainte de a se răspândi. Cresterea are de obicei 2-3 cm in dimensiune, dar in stadii avansate, poate creste mai mult de 5 cm. Există, de asemenea, șanse ca Phyllodes să explodeze venele sub piele și, prin urmare, se poate observa culoarea albastră sub piele.

11. Cancerul mamar metastatic:

Cancerul metastatic este stadiul avansat al cancerului, în care cancerul sa răspândit în toate organele principale ale corpului, cum ar fi ficatul, creierul, plămânii, rinichii etc. Aceasta se numește Etapa 4 a cancerului și are caracter invaziv. Celulele tumorale distrug celulele sănătoase și se răspândesc în ganglionii limfatici și în sânge. Ei migrează într-o locație nouă și formează creșteri mici.

Cancerul metastatic este extrem de malign și pune în pericol viața. Reduce drastic durata de viață a unei persoane prin afectarea fiecărei celule și țesuturi din organism, una câte una.

12. Infiltrarea carcinomului ductal:

Acest tip de cancer este denumit și carcinom ductal invaziv, derivând numele său din natura sa invazivă. Celulele tumorale din acest tip de cancer invadează celulele și țesuturile din jur pentru a începe o nouă creștere. Acest cancer începe în canalele de lapte ale sânului și se răspândește rapid în interiorul și dincolo de sân.

13. Subtipurile moleculare ale cancerului de sân:

Există cinci subtipuri de cancer de sân pe baza informațiilor genetice exprimate în celulele tumorale:

Luminal A
• Luminal B
• Triple Negative / Basal Like
• Tip HER2

Acești indicatori sunt utilizați în principal pentru studiul de cercetare și nu pot fi utilizați pentru a decide cu privire la tratament.

Cancerul de san are rate mai bune de supraviețuire dacă este detectat și tratat devreme. Auto-evaluarea și controalele regulate sunt cel mai bun mod de a împiedica celulele canceroase să vă deturneze viața. Deși nu există motive specifice pentru niciun tip de cancer, după o dietă sănătoasă cu alimente bogate în antioxidanți, reducerea alcoolului și a tutunului, încurajarea hranei pentru sân etc poate împiedica acest lucru într-o oarecare măsură. Conștiința de sine este cel mai bun mod de a preveni această boală mortală.

Imagini Sursa: 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =