15 cele mai bune locuri turistice din Bhopal de vizitat Stiluri de viață

Bhopal este capitala Madhya Pradesh și este cunoscută și este o combinație de cultură, istorie și artă. Acesta a fost găsit în secolul al XI-lea de Raja Bhoj și este încă unul dintre cele mai bune locuri pe care le puteți vizita pentru turism. De-a lungul anilor, acest loc a evoluat foarte mult și dacă plănuiți să veniți aici pentru o excursie, aici este o listă a unora dintre locurile impresionante pe care ar trebui să le vizitați cu siguranță.

1. Lacul inferior:

Bhopal tourist places

Lacul inferior, cunoscut și sub numele de Chhota Talab, este una dintre cele mai frumoase obiective turistice din mersul orașului Bhopal. Înconjurat de dealuri pitorești, acest lac este o rămășiță a marelui Imperiu Mughal. Este cu adevărat minunat să te uiți și este una dintre locațiile neprețuite pe care le vei vedea vreodată. Deci, ori de câte ori vizitați Bhopal, asigurați-vă că faceți o excursie la Chhota Talab.

2. Bharat Bhavan:

Bharat-bhavan_bhopal-turistice-locuri

Bharat Bhavan este una dintre instituțiile unice din Bhopal pentru spectacole și arte vizuale. Este un loc minunat pentru exprimare, explorare, spectacole și manifestare. Bharat Bhavan este, de asemenea, un loc ideal pentru iubitorii de artă, deoarece desfășoară mai multe expoziții și galerii importante.

Vezi mai mult: Locuri de vizitat lângă Mangalore

3. Parcul Național Van Vihar:

van-Vihar-național-park_bhopal-turistice-locuri

Bhopal nu este cunoscut doar pentru monumente, lacuri și galerii de artă, dar și pentru parcurile sale naționale. Da, Parcul Național Van Vihar este unul dintre acele locuri unde veți găsi unele dintre cele mai exotice specii ale țării. Locul este cel mai bun pentru toate animalele sălbatice și pentru animalele de companie și ar trebui să fie vizitat cu siguranță o dată.

4. Taj ul Masjid:

taj-ul-masjid_bhopal-turistice-locuri

Taj-Ul-Musjid este una dintre cele mai mari moschee din Bhopal. Nu numai că este mare, ci și foarte frumoasă și imaculată. Structura, arhitectura și stilul acestei moschei sunt absolut uimitoare. Marele lucru despre această moschee este că funcționează și ca o școală religioasă islamică în timpul zilei.

Vezi mai mult: Locuri de vizitat în Pondicherry

5. Muzeul Birla:

Birla-museum_bhopal-turistice-locuri

Muzeul Birla din Bhopal semnifică cultura bogată din Madhya Pradesh. Acesta conține unelte începând cu epoca neolitică și este un loc pe care ar trebui să-l vizitați cu siguranță.

6. Gohar Mahal:

Gohar-mahal_bhopal-turistice-locuri

Gohar Mahal este situat pe malul lacului superior și este una dintre cele mai frumoase locații din Bhopal. Este un exemplu extraordinar al arhitecturii Mughal și hindus și dețin o importanță și importanță istorică mare.

Vezi mai mult: Locuri de vizitat în Manali

7. Moscheea Pearl:

turistice-locuri Pearl-mosque_bhopal-

Moscheea Pearl este unul dintre cele mai frumoase mituri musulmane din Bhopal și a fost privită cu mare respect față de toate femeile musulmane. A fost construit în anul 1860 și este destul de similar cu designul arhitectural al lui Jama Masjid. Chiar dacă moscheea nu este atât de mare, are un număr mare de turiști în fiecare an.

8. Muzeul arheologic:

arheologic-museum_bhopal-turistice-locuri

Muzeul Arheologic din Bhopal are o mare varietate și colecție de sculpturi vechi și relicve care au fost obținute din diferite părți ale țării. Unele dintre ele sunt statui ale lui Buddha, Lord Shiva și Vishnu, în timp ce există și unele picturi foarte interesante, vechi ca secolul vechi. Fiecare dintre aceste relicve este bine conservată și servește ca un exemplu foarte bun al culturii hinduse și budiste puternice.

9. Shaukat Mahal:

Shaukat-mahal_bhopal-turistice-locuri

Shaukat Mahal a fost recunoscut ca fiind una dintre minunile orașului Bhopal. Situat în zona Chowk a acestui frumos oraș, monumentul este cu adevărat maiestuos și strălucitor de privit. Deși reprezintă o reflectare a culturii islamice, ea a fost inițial construită de francezi. Este alcătuită din alabastru alb și are mai multe arcade în formă triunghiulară care conferă acestui monument un aspect foarte bogat.

10. Manua Bhan Ki Tekri:

Manua-Bhan-Ki-tekri_bhopal-turistice-locuri

Acest frumos loc este situat în Sun City, Lalghati, este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Bhopal. Este bine pentru iubitorii de zei, iubitorii de natură și oamenii care sunt solicitanți de experiență. Acesta este situat pe vârful dealului și este un loc frumos de pelerinaj pentru adepții Jain. Tekri conține încălțăminte de Jain Saint Shri Jindutta Sureshwarj, Acharya Manutung și Maharaj Shri Vijay Suriji. Se găsește de asemenea idolul lui Shri Man Bhadarji. De asemenea, cunoscut sub numele de Mahaveer Giri, acest loc este renumit pentru arhitectura elegantă și atrăgătoare și vedere panoramică asupra orașului. Poarta templului, numită și Poarta Simha, conține manuscrise sculptate pe piatră. Este, de asemenea, Sadhna Sthal din dinastia lui Oswald. Una dintre momentele bune pentru a vizita acest templu este cu ocazia lui Kartik Purnima, deoarece în acest an se organizează un târg mare în fiecare an.

11. Peșterile Bhimbetka și adăposturile rock:

Bhimbetka-peșteri-și-rock-shelters_bhopal-turistice-locuri

Aceste peșteri și stânci frumoase sunt una dintre locurile turistice din apropiere de Bhopal. Acest loc este o vizită o dată pentru iubitorii de istorie și fanaticii de fotografie. Acest loc conține 600 de adăposturi de rocă care sunt la fel de vechi ca 5.500-1000 î.en. Acesta este situat în mijlocul Sanctuarului Ratapani și aceste adăposturi se întind pe aproximativ 10 kilometri. Acest loc are o cantitate imensă de colecții de picturi preistorice. Aceste tablouri prezintă viețile locuitorilor peșterilor care sunt ilustrate în amestec colorat de roșii, verzui, galben și alb. Ea ilustrează, de asemenea, scene de vânătoare, cai de dans și elefanți, lupte de animale și alte evenimente interesante. Acest loc descrie bogăția arhitecturală a Indiei și ar trebui să vizitați cu siguranță acest loc dacă mergeți la Bhopal.

12. Lacul superior:

sus-lake_bhopal-turistice-locuri

Acest frumos lac este situat în apropiere de CM House este, de asemenea, una dintre locurile turistice din Bhopal. Este un loc uimitor pentru iubitorii de natură și căutătorii de aventuri. Este cel mai vechi om din India, care este cunoscut și ca Bhojtal sau Bada Talab în limba locală. Acesta a fost construit în secolul al XI-lea și este răspândit pe o suprafață de 36,1 km pătrați și servește drept sursa principală de apă pentru oamenii din Bhopal. Este construit de-a lungul râului Kolan și se crede că regele Bhoj a construit acest lac pentru a-și trata boala de piele. Un parc este, de asemenea, situat lângă lac, Kamla Park, care adaugă la frumusețea locului. Este bun pentru toate activitățile sportive și este locul preferat pentru iubitorii de aventură. Este, de asemenea, darga lui Shah Ali și un loc frumos de vizitat.

13. Centrul Regional de Științe:

center_bhopal-turistice-locuri regionale-știință-

Acest centru științific situat pe drumul Banganga al dealurilor Shyamla este unul dintre locurile de vizitat în Bhopal pentru copii. Un loc iubitor de distracție pentru iubitorii de știință și căutători de experiență acest muzeu cuprinde frumusețea Științei și Tehnologiei. Dacă faceți o vizită la Bhopal, vizitați muzeul și îmbunătățiți cunoștințele despre Știință și Tehnologie. Pentru copii, acesta este un mod inovator de petrecere a timpului de calitate și de a se bucura de disciplina științifică. Acesta conține diferite departamente precum Engine Hall, Distracția Științei, Galeria spațială, Galeria Electro Technic și alte lucruri frumoase atractive. Centrele sunt împărțite în trei categorii – Distracție Știință, Atmosferă și Energie împreună cu Parcul științific și gazde precum și spectacole 3D, Sky Observation și Taramandal.

14. Templul Laxmi Narayan:

Laxmi-Narayan-temple_bhopal-turistice-locuri

Dacă sunteți iubitor de Dumnezeu și sunteți interesat de activități religioase, trebuie să vizitați acest loc o dată. Acest frumos templu este situat pe vârful dealului, astfel încât puteți viziona întregul oraș Bhopal. Templul este frumos construit, iar designul arhitectural este frumos făcut. Podelele sunt realizate din marmură albă frumoasă, iar spațiile sunt curate și bine întreținute. În fața porții principale sunt prezente rânduri de fântâni care adaugă frumusețea pitorească a templului. Acest templu oferă vederi panoramice ale Bhopalului și, de asemenea, numit Templul Birla, așa cum a fost construit de Birlas. Acest templu a fost construit în onoarea lui Lakshmi, zeița bogăției. Este un loc minunat pentru oamenii religioși să viziteze și să se bucure de un mediu curat și liniștit.

15. Jama Masjid:

turistice-locuri-masjid_bhopal-jama

Jama Masjid este unul dintre cele mai frumoase locuri de pelerinaj și un loc minunat pentru a vedea în Bhopal, care este situat în Loha Bazar. Este un loc bun pentru iubitorii de zei și pentru cei care sunt religioși să viziteze acest loc o dată. Această moschee are vechime de 2 secole, iar structura construită este apreciabilă. Cel mai bun moment pentru a vizita Masjid este dimineața devreme, deoarece la acel moment locul este pașnic și se poate bucura de timpul potrivit la Masjid. Este unul dintre locurile celebre turistice și, de asemenea, bun pentru scopuri religioase. Masjidul este construit frumos cu vârfuri de aur pe minarete. Această moschee este construită pe fundalul unui lac frumos. Este construită din gresie roșie mare și este una dintre cele mai mari moschee din Asia.

Bhopal este cu siguranță un loc minunat de vizitat. Cu toate aceste ritmuri turistice uimitoare în Bhopal, trebuie să fiți nevoiți să mergeți acolo deja!

Du-te să-ți bagi pungile!

Imagini Surse: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15.