25 Semnificative nume sanscrită pentru bebeluși și băieți nou – născuți Stiluri de viață

Sanskritul este piatra de temelie a oricărei alte limbi cunoscute de omenire. Numele sanscrită sunt destul de uimitoare și există câteva nume vedice pentru copilul dvs. (băieți și fete). Acest articol vă va ajuta să găsiți cele mai bune nume din primele 25 de nume unice și frumoase ale copiilor în sanscrită cu semnificații.

sanscrit Baby Names

Unic sanscrit nume pentru băieți și fete cu semnificații:

Să găsim aici 25 de nume pentru fete și băieți.

Nume bebeluș în sanscrită:

1. Aadrika:

Iată un frumos nume de sanscrită în sanscrită pentru fetița ta. Ca și alții, acest nume vine și cu un înțeles frumos. Aaddrika înseamnă “munte”. Aceasta înseamnă o femeie puternică și dură ca un munte. Numele are, de asemenea, un înțeles diferit, “celestial”.

2. Avni:

Numele Avni este, de asemenea, destul de frumos pentru femeie. Semnificația cuvântului Avni este “pământul”. Acest nume sanscrită pentru fete ar putea fi alegerea dvs. dacă vă place un nume rar.

Vezi mai mult: Nume de fată musulmană

3. Charvi:

Căutați nume pentru copii din Sanskrit? Aici este un aspect unic pentru fetițele. Charvi este unul dintre cele mai bune nume de sanscrită pentru fete, ceea ce înseamnă “doamnă frumoasă”. Copilul este cu siguranță frumos că părinții ei au luat decizia de a-i numi acest nume.

4. Erisha:

Semnificația cuvântului Erisha este “vorbire” și este rară și unică. Numele este foarte atrăgător și sună bine și pentru urechi. Aceasta se poate spune că este una dintre cele mai clasice nume sanscrite pentru fete și este încă utilizată în ritmul maxim.

5. Gauravi:

Gauravi este un alt nume sanscrit pentru fete. Numele este atât de bun încât nu poate fi apreciat suficient. Gaurvi înseamnă “mândrie”. Aceasta denotă doamna cu un respect uriaș. Este un nume regal.

6. Gayatri:

Unul dintre cele mai prestigioase nume sanskrite pentru fetițe este Gayatri, care este legat de zei și de superiorii noștri timpurii de dharma hindusă. Numele descrie Mama Vedelor din vechime. Numele este comun și este spiritual.

7. Lakshita:

Aici este un nume foarte bun hindu-sanskrit. Semnificația acestui nume este “recunoaște”. Cuvântul este foarte atrăgător și va fi potrivit pentru aproape orice fată acolo. Cuvântul va descrie atitudinea fatăi numită aici și natura ei ca ființă umană.

8. Lavi:

Acesta este un nume destul de bun pentru femeia curajoasă. Numele va defini caracterul curajos al fetei. Semnificația cuvântului Lavi este “leul”. Numele scurt va fi cel mai potrivit pentru fetițe și va avea o conotație pozitivă.

9. Malavika:

Malavina înseamnă prințesă din Malawa. Acesta este un nume bun și prestigios sanscrit pentru fetele de copil de acolo. Numele înseamnă că fată numită aici nu este nimic mai puțin decât prințesa însăși.

10. Nivedita:

Cel care este dedicat servirii oamenilor. Acesta este un bun nume hinduș sanscrită pentru copii. Există o mulțime de faimoase femei hinduse din lume care sunt numite Nivedita.

11. Uttarika:

Aici avem un alt nume minunat sanscrit pentru fetele de acolo. Semnificația numelui Uttarika este “traversarea râului”. Acesta este unul dintre cele mai bune nume de acolo și este potrivit pentru fetele care sunt calm și destul de disciplinat de la vârsta de 4 sau luni.

 Vezi mai mult: Tamil Girl Baby Nume

Numele băieților în sanscrită:

Să vedem aici cu cele mai bune 17 nume de sanskrit pentru băieți, listate unul câte unul.

1. Arayn:

Acesta este unul dintre cele mai bune nume de băieți sanskriți, începând cu “a”. Numele este foarte atrăgător și se va potrivi unui corp foarte bine. Semnificația acestui nume este “nobilă”. Indică o persoană civilizată și disciplină. Acestea sunt unul dintre acele nume care îți vor îmbunătăți reputația și statutul. Cine nu ar vrea să fie amintit de un nume atât de frumos? Numele este de fapt considerat cel mai bun nume de băiețel în sanscrită, care îl aduce în partea de sus a listei.

2. Adhrit:

Acest nume îl numește pe Lord Vishnu. Este un nume destul de prestigios pentru băieți și poate fi dat unui băiat hindus de la aproape orice familie. Numele poate fi scris și memorat cu ușurință. Acest lucru se va potrivi perfect unui băiat și se poate spune că acesta este unul dintre cele mai bune nume de baiete sanscrite pentru băieți.

3. Dhanush:

Dhanush este un nume destul de inteligent pentru băieții de acolo. Semnificația termenului Dhanush este “arcul”. Numele este destul de frumos și se va potrivi aproape fiecărui copil de sex masculin acolo. Se poate spune că acesta este unul dintre cele mai bune nume pentru băieții pe care părinții le plac numele sanscrită. Dacă sunteți în căutarea pentru unele dintre cele mai bune nume de băieți sanskrite de top, atunci aceasta ar putea fi cea perfectă pentru copilul dumneavoastră.

4. Jatasya:

Jatsya înseamnă “ocean”. Acesta este un alt nume uimitor pentru băieții în sanscrită. Numele va merge în mână cu personalitatea și se poate spune că este unul dintre cele mai frumoase nume de băieți în sanscrită. Numele este atrăgător și depășește numele unic și rar de sanscrită pentru băieți.

5. Jagrav:

Căutați nume de copii din Sanskrit? Aici este un nume grozav pentru tine. Semnificația termenului Jagrav înseamnă “trezit”. Termenul este destul de frumos și de sunet grozav, de asemenea. Se poate înțelege cu ușurință semnificația acestui nume dacă sunt conștienți de numele sanscrit. Acesta este unul simplu și poate fi ușor de înțeles.

6. Nirbhay:

Semnificația termenului Nirbhay este “neînfricată”. Înseamnă cineva care nu se teme de nimic. Este o mare decizie de a numi un copil băiat cu acest nume, astfel încât el va crește pentru a fi un om curajos pe care țara noastră nu o are. Numele a fost folosit în numeroasele poeme și povești din Sanskrit. Acesta este unul dintre cele mai frumoase nume sanscrite.

7. Siddhanath:

Numele sanscrită sunt cunoscute pentru pronunția și semnificațiile lor frumoase. Această particularitate nu este diferită. Numele este foarte atractiv și se va potrivi cu ușurință aproape tuturor băieților de acolo. Acest lucru poate fi revendicat ca fiind unul dintre cele mai bune sanskrite pentru băieții de acolo. Cine nu ar vrea să fie numit de un nume care înseamnă “Lord Shiva” și este un bun nume de băieți sanscrit, începând cu “s”.

8. Yuvan:

Yuvan înseamnă puternică și sănătoasă și se referă la Lordul Shiva. Este un nume băiat modern sanscrit. Când copilul crește, el se va considera cu siguranță norocos să fie numit de acest nume.

9. Nilay:

Nilay este un alt nume unic de băieți sanscrit. Înțelesul termenului Nilay este “acasă”. Nilay ar putea fi alegerea dvs. dacă sunteți într-adevăr căutați ceva unic și ieșit din cutie.

10. Sambhav:

Hindi este una dintre limbile primare care au fost derivate din sanscrită. Numele Sambhav înseamnă “manifestat”. Numele înseamnă și “născut”. Este printre unele dintre cele mai bune nume potrivite pentru numele de băieți în sanscrită.

11. Sashwat:

Sashwat înseamnă “permanent”. Acesta este unul dintre cele mai bune nume de băieți sanskrite și este modern. În timp ce nu ați fi auzit mult acest nume, este sigur că este un nume popular în India de Nord.

12. Samarth:

Semnificația acestui nume este “eficientă”. Acesta este un nume foarte bun pentru băieți și se poate spune că este unul dintre cele mai bune nume pentru băieții care sunt dispuși să facă ceva grozav în viața lor. Numele poartă o greutate pozitivă mare.

13. Ojas:

Acesta este unul dintre numele sanscrit unic pentru băieții. Numele sună destul de diferit, iar înțelesul este diferit de celelalte. Numele Ojas înseamnă “strălucire”. Aceasta explică caracterul cuiva, în acest caz, copilul fiind numit.

14. Saket:

Saket este unul dintre cele mai bune nume oferite copiilor hinduși. Numele este de origine sanscrită și înseamnă “cer”. Numele este un nume destul de bun pentru băieți.

15. Madhav:

Madhav este un nume băiețel sanscrit care începe cu “m”. Se referă la Domnul Krishna și este un nume comun al băieților. Dacă sunteți un închinător devotat al lui Krișna, aceasta ar putea fi alegerea voastră a lotului.

16. Jaideep:

Acesta este un alt nume de bebeluș care începe cu “j” în sanscrită. Cel mai frecvent referit la Domnul Krishna, Jaideep înseamnă “victoria luminii”.

17. Girik:

Acest lucru ar putea fi complet nou pentru tine. Girik se referă la Lordul Shiva și puteai să-i numiți noului tău născut acest nume de copil, începând cu “g” în sanscrită.

Vezi mai mult: Marathi Baby Boy Nume

Numele sanscrit de bebelusi pentru gemeni:

  1. Amar și Amir: dacă aveți un băiețel gemene, Amar și Amir ar putea fi numele lor. Amar înseamnă Dumnezeu și Amirmeanii bogați.
  2. Aarav și Arnav: Aarav și Aarnav sunt încă un nume unic de băiat. Aarav înseamnă sunet și Arnav înseamnă “a fi agitat”.
  3. Arun și Arjun: Cu toate acestea, un alt nume de baiat care incepe cu “A” este Arun si Arjun. Arun înseamnă “roșu, culoarea zorilor” și Arjun înseamnă “Arjuna”.
  4. Disha și Divya: Disha înseamnă “direcție” și Divya înseamnă “divină”. Acesta ar putea fi numele copilului gemenei pentru o fată.
  5. Dhuni și Damini: acest nume unic de gemeni înseamnă “râu”, iar cel din urmă înseamnă “fulger”.

Numele enumerate sunt destul de unice, în timp ce unele sunt populare. Ia un timp bun pentru a decide cel mai bun și bun pentru a-ți numi copilul. Am enumerat cele mai bune dintre cele tradiționale din lot pentru a ne asigura că reducem tensiunea de a căuta un nume pentru nou-născut. Du-te ușor!