9 Cele mai vechi temple cele mai vechi din India cu imagini Stiluri de viață

India este cea mai bună din punct de vedere cultural, o combinație de diferite religii, o fuziune a diferitelor culturi seculare și, mai presus de toate, o țară în care toată lumea se poate simți ca acasă. India, după cum știm cu toții, este o țară care se închină mai multor idoli și zeilor. Pentru orice ocazie, la fel ca mitologia antică grecească, există un zeu separat care ne protejează. Acesta este în primul rând motivul pentru care un bietor religios din această țară poate merge la un număr mai mare de locuri pentru a-și pune la dispoziție închinătorile. Există temple amenajate pe fundalul unui sat liniștit, în timp ce există și un templu situat chiar în centrul unui oraș metropolitan plin de viață. În acest articol astăzi, ne vom întoarce la paginile de istorie indiană în care templele prezente sunt aici încă în picioare și mândru.

Populare și frumoase cele mai vechi temple din India cu imagini:

Să vedem primele 9 cele mai vechi temple din India.

1. Templul Konark Sun, Odisha:

cele mai vechi temples in india

Unul dintre cele mai vechi temple care oferă închinarea lui Dumnezeu Soarelui, templul soarelui Konark din Orissa a fost listat ca una dintre cele șapte minuni ale Indiei. Construit la vremea dinastiei Ganga de Est de către Narasimhadeva I, partea unică a acestui templu este arhitectura sa, care seamănă cu un car de sculptură extravagant, cu roți și stâlpi sculptate în piatră. În sanscrită, “kona” însemna colț, în timp ce “arka” însemna soarele.

2. Templul de Aur, Amritsar:

de aur temple

Darbar Sahib de Harmandir Sahib în Amritsar, Punjab este un templu pictat în aur roșu moale, dar acesta nu este singurul motiv pentru care recunoaștem acest lucru ca fiind “templul de aur”. Cupola acestei structuri compacte este aurita cu 750 kg de aur pur, templul se deschide pe patru laturi, portretizand deschiderea catre toti oamenii, orice caste, orice religie. Construită de al patrulea Sikh Guru, trecătorile din marmură albă și templul în sine reprezintă o întruchipare senină a bogatei religii Sikh.

3. Templul Laxminarayan, Delhi:

Laxminarayan temple

Situat în orașul aglomerat din Delhi, templul Laxminarayan este numit și Birla Mandir, fiind construit de către ei înșiși de B.R Birla și Jugal Kishore Birla. Veteranul de luptă pentru libertate, Mahatma Gandhi însuși a inaugurat templul care este acum răspândit în 7,5 acre, inclusiv fântâni, grădini și frumoase structuri pitorești. Acest templu este construit pentru Domnul Vișnu, temple adiacente, inclusiv Buddha și Lord Shiva.

4. Templele Dilwara Jain, Muntele Abu:

Dilwara Jain Temple

Templul Dilwara din Muntele Abu, Rajasthan, folosește cele mai bune arhitecturi pentru ca o mână umană să poată oferi structuri integrale extravagante și grandioase, gravate pe pietre de marmură și stâlpi, tavane și podele. Interiorul templului este o adevărată trăire cu cinci secțiuni majore dedicate celor cinci Sfinți Jain.

5. Templul Dakshineswar, Kolkata:

Dakshineswar Temple

Amplasat pe malurile râului Hooghly, vechiul vechi templu dedicat zeiței Kali stă în picioare înalt și înalt. Mii de oameni se înfruntă în acest templu magnific, care are douăsprezece altare dedicate Domnului Șiva, jumătatea mai bună a zeiței Kali, pe măsură ce noul templu spiralat își deschide porțile oamenilor din toate domeniile vieții.

Vezi mai mult:  Moschei frumoase în India

6. Tirupati Balaji, Andhra Pradesh:

Tirupati Balaji

De asemenea, cunoscută sub numele de Tirumala Venkateshwara, templul Tirupati Balaji din Tirumala, Andhra Pradesh, a fost construit ca un semn al devotamentului față de Domnul Venkateshwara sau “Balaji”, care este o reîncarnare a Domnului Vișnu. În afară de mulțime, acest templu este renumit pentru ladoosele sale gustoase, care sunt transmise ca ofrandă religioasă.

7. Templele peșterilor Badami, Karnataka:

Badami cave temples

Situat în districtul Bagalkot din Karnataka, peșterile Badami formează o incintă închisă din patru temple principale, fiecare construită ca o devotament față de diferiți dumnezei. Templul este amplasat pe un lac artificial de apă verde, peșteră în sine, din culoarea moale de gresie maro. Prima peșteră este dedicată Domnului Șiva și următoarelor două pentru Domnul Vișnu. Cel de-al patrulea templu este creat pentru jainism, iar prezența unei alte peșteri naturale din lateral este rezervată Domnului Buddha.

Vezi mai mult: Cel mai bun templu cel mai mare din India

8. Templul Shirdi Sai Baba, Maharashtra:

Shirdi Sai baba temple

Situat la aproximativ 296 km de Mumbai, este Shirdi, care are unul dintre cele mai elocvente temple bogate Sai baba din toate timpurile. Mii de adepți devotați se găsesc în fiecare an la poalele templului.

9. Templul Peșterilor Amarnath, Jammu și Kashmir:

Amarnath cave temple

Un templu cavitat cu un stalagmite de gheață naturală, elegant, plin de farmec și frumos frumos este ultimul pe lista noastră de temple antice din India. Pestera Amarnath este situată în Jammu Kashmir, în interiorul unei peșteri goale care atrage o mulțime uriașă în fiecare an.

Vezi mai mult: Lista bisericilor din India

Imagini Sursa: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.