9 Temple celebre din Delhi cu imagini Stiluri de viață

Delhi, capitala Indiei, a fost dotată cu mai multe temple remarcabile, care reprezintă un exemplu solid al arhitecturii, culturii, stilului și obiceiurilor frumoase pe care acest loc le poate oferi. În fiecare sezon festiv, se pot vedea mii și mii de adepți care se înmulțesc în templu și în jurul lor cu ghirlande scumpe și dulci, pentru a se închina și pentru a le vedea pe Zeii și Zeițele lor. Templele de aici sunt decorate cu lumini strălucitoare și pline de culoare, care creează o imagine frumoasă pe măsură ce strălucesc în ochii pelerinilor, vizitatorilor și adepților. Iată câteva dintre cele mai bune temple din Delhi.

Bahai Temple:

temple in delhi

Templul Bahai, cunoscut și sub numele de templul Lotus, este unul dintre templele cele mai frumoase și unice din Delhi. Este în formă de floare de lotus și arată strălucit când este aprins noaptea. Grădina care înconjoară acest templu este, de asemenea, destul de pitorească și servește ca un loc minunat pentru picnicuri.

Templul Akshardham:

celebru Temples in Delhi-Akshardham Temple

Templul Akshardham din Delhi este unul dintre cele mai mari și mai frumoase temple pe care ochii tăi vor fi vreodată martori. A fost inaugurată oficial în anul 2005 și este cunoscută pentru faimoasele sale expoziții și fântâni muzicale. Acest templu este în cea mai mare parte aglomerat pe tot parcursul anului și are un număr mare de vizitatori în fiecare an.

Vezi mai mult: Temple din statul Karnataka

Templul Gauri Shankar:

Gauri Shankar Temple - Chandni Chowk

Templul Gauri Shankar, situat în vechiul Delhi, este o dedicație pentru Dumnezeul hinduist Shiva. De asemenea, are un lingam maroniu, care are aproximativ 800 de ani. Făcut din piatră de falus, este înconjurat de șerpi care arată bogat, istoric și foarte semnificativ. Acest templu ar trebui cu siguranță să fie vizitat de toți cei care vizitează Delhi pentru a-și explora cultura și arhitectura.

Templul Iskcon:

celebru Temples in Delhi-Iskcon Temple

Templul Iskcon a fost construit de Societatea Internațională de Conștiință Krișna încă din anul 1998. Acest loc sfânt este dedicat Domnului Krishna și este unul dintre cele mai prestigioase și mai bine cunoscute temple ale orașului.

Vezi mai mult: Celebre temple hinduse din India

Templul Sheetla Devi:

celebru Temples in Delhi-Sheetla Devi Temple

Templul Sheetla Devi din Delhi este o dedicare pentru Zeita Sheetla. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de “Shakti Peeth” și este unul dintre cele mai sacre și mai renumite locuri de cult din țară. Templul Sheetla Devi a fost construit, de asemenea, în suburbiile din Gurgaon și este la fel de popular.

Birla Mandir (Templul):

celebru Temples in Delhi-Birla Mandir

Birla Mandir este situată în localitatea Connaught din Delhi și a fost construită pe ordinele lui Raja Baladev Das în anul 1938. Este o dedicare a Domnului Vișnu și a Zeiței Lakshmi și este, de asemenea, cunoscută sub numele de Lakshmi Narayan Mandir. Acest templu are o semnificație istorică destul de mare și este unul dintre cele mai bune temple pe care le deține acest oraș.

Vezi mai mult: Cele mai bune temple din Bangalore

Templul Hanuman:

celebru Temples in Delhi-The Hanuman Temple

Templul Hanuman este situat în apropierea locului Connaught, la drumul Baba Kharak Singh Road. A fost construită în anul 1724 de către Maharaja Jai ​​Singh și este unul dintre cele mai vechi temple Hanuman pe care țara și-a păstrat-o. Deși a trecut prin multe schimbări, acest templu este încă glorios, artistic și minunat în aparență.

Templul Chattarpur:

celebru Temples in Delhi-Chattarpur Temple

Templul Chattarpur este situat la aproximativ patru kilometri de Qutub Minar și a fost construit în combinația dintre stilurile și modelele din India de Nord și de Sud. Peluzele și grădinile de aici sunt bine manevrate, iar marmura albă care domină structura templului este impecabilă.

Templul Kalkaji:

celebru Temples in Delhi-Kalkaji Temple

Templul Kalkaji este situat în localitatea Nehru din Delhi și este o dedicare pentru Zeita Kalka Devi. A fost construită între anii 1764-771. Acesta a fost momentul în care Maratasii erau la putere. Templul este minunat, uimitor și glorios în aparență.