Bitter Gourd Efecte secundare Stiluri de viață

Tărtăcuța bătută este una dintre legumele care sunt folosite pentru atingerea multor obiective de sănătate pentru organism. O mulțime de oameni includ tărtăcuța amară cunoscută și sub numele de Karela în dieta zilnică pentru a asigura un control adecvat asupra nivelurilor de glucoză din sânge și a tratamentului diabetului. Există mult mai multe beneficii atasate cu tărtăcuță amară. Cu toate acestea, există și o parte întunecată la această legume, de asemenea. În afară de faptul că organismul oferă diferite vitamine și minerale, consumul excesiv al acestei legume poate duce la multe efecte secundare pentru organism, pe care nu le doriți.

Pentru a afla mai multe despre efectele secundare, consultați acest ghid de mai jos. Cu siguranta va va ajuta cu informatiile ideale despre care ar trebui sa stiti:

amar gourd side effects

1. Stimulează avortul spontan:

Una dintre efectele secundare majore ale tărtăcuței amare este că duce la avort spontan și, prin urmare, nu este deloc sugerat pentru femeile însărcinate. Proprietățile emmenagogice și abortive de tărtăcuță a tărtărei amare o face destul de ineficientă pentru că așteaptă mamele. De obicei, aceasta duce la avorturi inexplicabile la femei dacă o iau în mod regulat. Acest lucru a fost dovedit de către profesioniști.

Vezi mai multe: Efecte secundare ale oțetului de mere

2. Menstruația prematură:

Alte efecte secundare asociate consumului regulat de tărtăcuță amară constau în faptul că aduce perioadele la femei mult mai devreme decât data obișnuită și îngreunează ciclul de 28 de zile. Acest lucru face important ca femelele care alapteaza sa evite si aceasta leguma. Asigurați-vă că vă abțineți de la aceasta dacă nu doriți perioade prematură.

3. Reduce nivelul de fertilitate:

Aceasta este o legumă care ar putea împiedica rezultatele sarcinii dacă intenționați un copil. Este cunoscut faptul că are efecte negative asupra nivelurilor de fertilitate atât la bărbați, cât și la femei. Creează enzime care au efecte toxice asupra organismului și pot juca în jur cu fertilitate. Acesta este un efect secundar pe care nu-l doriti daca sunteti in faza de planificare familiala.

4. Probleme hepatice și renale:

În termeni simpli, profesioniștii recomandă ca persoanele care au probleme hepatice, precum și problemele de rinichi să evite complet tărtăcuța amară. Este o legumă care nu poate fi digerată cu ușurință și, prin urmare, nu este o legume potrivită pentru acești pacienți.

Vezi mai multe: Dezavantajele apei de nucă de cocos

5. duce la niveluri excesive de zahăr scăzut:

Aportul regulat de tărtăcuță amară ar putea reduce nivelurile de zahăr la un nivel excesiv și unul care dezechilibrează glucoza din sânge. Oamenii care iau medicamente, precum și tărtăcuța amară pentru diabet pot prezenta această problemă. Nivelele scăzute de zahăr au un set propriu de complicații pe care ar trebui să le rezolvați.

6. Cauze anemie hemolitică:

Consumul excesiv de tărtăcuță amară vă poate face ușor să aveți o anemie hemolitică care are semne precum comă, febră, dureri abdominale și dureri de cap. Acest lucru face ca fiecare persoană să aibă o tărtăcuță amară într-un mod bine echilibrat și adecvat.

7. Diaree:

Este unul dintre efectele secundare ușoare ale tărtăcuței amare, dar unul care se poate întâmpla cu ușurință cu consumul prea mare de legume. Diareea este cu siguranță un efect secundar de a căuta. Este unul din efectele secundare frecvente care trebuie menționate aici.

8. Ulcerul gastric:

Un efect secundar al consumului de tărtăcuță amară apare ca una dintre afecțiunile de sănătate numite ulcer gastric. Acest lucru este din nou ceva ce trebuie să aveți în minte înainte de a începe să consumați această legume.

Vezi mai multe: Efectele secundare ale usturoiului

9. Cauze Toxicitate la copii:

Tărtăcuța dulce creează substanțe toxice la copii și, prin urmare, nu este deloc recomandată pentru ei. Acesta este un efect secundar care merită menționat aici. Vărsături, diaree și ceva atât de extreme ca moartea pot fi cauzate la copiii cu tărtăcuță amară.

Sursa imaginii: Stocul de obloane