Mumpsz tünetei és okai | Stílusok az életben

A mumpsz egy vírusos betegség, amelyet általában epidémiás parotitisnek neveznek. Nagyon fertőző betegség, amely az egyik vagy mindkét nyaki mirigy gyulladását eredményezi. A mumpszot könnyedén meg lehet akadályozni az MMR vakcinálás gyermekkorban történő beadásával.

A mumpsz nagyon fertőző vírusfertőzés, amelyről megállapították, hogy általában a kisgyermekeket érinti. A mumpsz évente több mint 1200 alkalommal fordult elő, ahol a két nyálmirigy duzzanata az arc mindkét oldalán jelentkezik, mivel a személynek egy hörcsög arcú arca van. A mumpszvírus fertőző vírus, és áthelyezhető az érintésre vagy a közös eszközök használatára. Ha a gyermeknek általában mumpszja van, immár egész életükben immunis a legtöbb betegségre. Ez lehet az egyetlen fejleménye ennek a betegségnek.

okainak-és tünetei-of-mumpsz

A mumpsz nagyon fájdalmas lehet, mivel a mirigyek egyre inkább megfertőznek a fertőzés miatt. Meleg víz törölköző segít csökkenteni a duzzanat, de csak bizonyos mértékig. Nagyon nagy a feszültség, hogy mennyi ideig szenvedhet a gyermek ezzel. Normális esetben a mumpsz egy kicsit több mint egy hónapig tart, így a személy elég sok kellemetlenséget okoz; általában az orvos által előírt gyógyszerek segíthetnek a fájdalom csökkentésében. Az antibiotikumok segítenek a fertőzés elleni küzdelemben, és hosszú távon csökkenti a duzzanatot, de túl sok antibiotikumot nem adhat a gyermeknek, mert kétségtelenül rendetlenné válik a rendszerrel.

A mumpsz főleg a Rubulavirus fertőzés miatt következik be. A fertőzés ezután az egyik személyről a másikra terjed a fertőzött nyál médiumán keresztül. Amikor a mumpsz fertőzést szed, a vírus a nyálmirigyekbe jut el a légúti traktusból. Tovább reprodukálódik és duzzanatot okoz a mirigyekben.

Mumpsz tünetei és okai:

A jelen cikk ebben a cikkben elmagyarázza, hogy melyek a mumpsz fő okai vagy okai és tünetei.

Többet látni: Szájfekély okoz

A mumpsz okai:

A mumpsz néhány oka vagy oka van, amelyek közül néhányat részletesen megemlítünk:

1. Közvetlen kapcsolat:

A közvetlen kapcsolatfelvétel egy másik olyan személynél, aki már rendelkezik ezzel a fertőzéssel, maga elkezdheti Önnek ezt a fertőzést magának. Különösen a gyermekek állandó kölcsönhatása miatt a mumpszvírus egyik gyermekről a másikra történő átvitelét okozhatja. Ezért kell megadni a gyermeke számára a vírus elleni küzdelemben segítséget nyújtó vakcinát. Az oltóanyag segít megőrizni a szervezetünket a mumpsz elleni immunitással, biztosítva ezzel, hogy Ön és gyermeke egészséges életet élvezzen a fertőzéstől és a vírusoktól mentesen.

2. Közvetett kapcsolattartó:

Közvetett érintkezés, például amikor egy gyermek használja a csapot, amelyet a mumpsz beteg használ, akkor lehetséges, hogy a vírus maradéka a csapban fertőzheti meg a gyermeket is. A közvetett kapcsolat az egyik legfontosabb módja annak, hogy Ön vagy bármelyik gyermek kapjon mumpszot. A mumpsz általában a gyermekeknél fordul elő, mivel immunrendszerük még mindig fejlődik, ezért nincs elég erős rendszere a vírus hatékony leküzdésére.

A mumpsz-elterjedés elleni küzdelemben az MMR-vakcinát általában korai életkorban adják meg, hogy segítsen a szervezet immunválaszává válni a vírusnak. Az MMR vakcinázás megkezdése előtt Angliában és Walesben évente 1200 beteg bevonásával járó eset volt.

3. A mumpsz vírus terjedésének egyéb módjai:

Tüsszögés vagy köhögés ugyanazokkal az evőeszközökkel / lemezekkel, akik fertőzöttek, étel és ital megosztása fertőzött személyekkel, megcsókolta valakit, aki megfertőzte az orrát vagy a száját, majd átadta azt a felületre, amelyet valaki megérinthet. Mindezek az okok ténylegesen aktív szerepet játszanak a gyermekfertőzésben. A vírus felfelé mozog a légzőszervekbe a nyálmirigyekben és reprodukálódik, ami a mirigyek nagy duzzadását okozza. Ez a duzzanat sok kellemetlenséget okozhat az arcban, ezért az MMR vakcinával együtt az orvosok figyelmének sürgős szükségessége szükséges a megfelelő időben.

Többet látni: Kanyaró tünetei

A mumpsz tünetei:

Nagyon megkülönböztető tünetek vannak, amelyek segítenek meghatározni, hogy a gyermekeinknek mumpsz vagy sem, ezek közül néhány jel és tünet:

1. Fájdalom az arcfelületeken:

Általában fájdalom kezdődik az arc mindkét oldalán. Ez azt mutatja, hogy a vírus bejutott a testébe, és most a mirigyek mindkét oldalára költözött. Ha nem mennél orvoshoz ezen a ponton, nem tartja vissza a duzzadást, ami rövid idő elteltével kezdődik.

2. Duzzanat:

Amint az arcod elkezd duzzadni, mindkét oldalán nincs visszatérés ezen a ponton, a vírus már megkezdte a termelést az arc mindkét oldalán található mirigyekben. A duzzanat tovább emelkedik, amíg a vírus folyamatosan termelődik. Segíthet a vírus elleni küzdelemben az orvos által előírt gyógyszerek bevitelével, és ha szerencséd van, akkor a vírus idővel lassan eltűnik.

3. Nehézség nyeléskor:

Néha a mumpszfertőzés is nyelési nehézséget okoz, más néven dysphagia. Ilyen körülmények között a személynek nehézséget jelent az étkezés vagy az ivás. Enyhe dysphagia esetén, ha csak egy percig érezheted magad nehézséggel, és néhány korty vízzel hajlamos lesz jobb állapotba hozni. Akut esetekben azonban korlátozza az élelmiszerek bevitelét, és a személy nem rendelkezik az alapvető kalóriákkal és táplálkozással, amely a test normális működéséhez szükséges.

4. gyomorhurut:

A gyulladásos megbetegedés olyan betegség, amely gyulladásra vagy duzzadásra utal mindkét vagy mindkét herékben, ami a férfi szaporítórendszer egy része. Ez egy nagyon ritka tünete a mumpsznak, amely felszíni, amikor a fertőzés nagyon súlyos lesz. Az orchitis a herékben duzzanatot és érzékenységet okoz, és az állapot nagyon fájdalmas. A legtöbb esetben a mumpszfertőzés esetében a gyulladás általában csak egy herékben fordul elő, és csak ritka esetekben érinti.

5. Hányinger:

Hányinger a mumpsz másik tünete. A mumpsz egyenlőtlenséget okoz a szervezetben, ami viszont az arcod duzzadása miatt betegedik meg. Az émelygést azért okozza, mert a mirigyek vírusa diszfunkciót okoz a szervezetben, hogy rosszul és fáradtnak érezze magát.

6. Hasi fájdalom:

Az enyhe hasi fájdalom a mumpsz gyakori tüneteinek egyikével is ismert. A mumpszfertőzés során fájdalmat tapasztalhat a gyomor, a has alsó vagy felső részében. A fájdalom változhat attól, hogy enyhe vagy súlyos, a fertőzés színétől függően. Ha hirtelen hasi fájdalmat érez, azonnal forduljon orvosához. Az Ön GP-ja néhány tesztet javasolhat, és a fizikális vizsgálat révén megállapíthatja a fájdalom pontos okait.

7. Fejfájás:

A fejfájás elsősorban a mumpsz első tünete. A nagy nyálkahártya-felépülés az agyban olyan fájdalmat okoz, amely a fejfájást okozza. A fejfájás akár nagyon enyhe és kezelhető, akár nagyon rossz és kínzó lehet. Az enyhe fejfájás nem olyan rossz, és meg tudja állapítani, hogy ha mumpsz van, akkor a fejfájás a természetben szétszakadhat, mivel az arc folyamatosan duzzad. A mindennapokban előforduló, izgató fejfájás nagyon rossz jel. Bár a mumpsz nem halálos, nagyfokú kellemetlenséget okozhat.

8. étvágytalanság:

Az étvágytalanság az egyik gyakori mumpsz-tünetnek is számít. A nyálmirigyek duzzanata miatt a mumpsz fertőzéses személy nehezen rágja fel az ételt. A fájdalom vagy kellemetlen érzés miatt nem feltétlenül érzed magad eszik vagy ivott. Ez végső soron az étvágycsökkenést eredményezi

9. Lethargic:

A mumpsz végső letargia van a betegekben szenvedő betegeknél. Ez a letargikus érzést a szervezet véreloszlásának szabálytalansága okozza. A szabálytalanság mellett a mumpsz is okozza a vírus bejutását a véráramba, hogy letargikus viselkedést is okozzon. A letargózás akkor is fáradtnak és gyengének érezheti magát, ha pihent. A letargia mellett fejfájást is előidézhet, ezért ezek a mumpsz szimbólumai.

10. Láz:

Legyen óvatos azzal, amit Ön vagy gyermeke egész nap érint, és akikkel kapcsolatba kerülnek, egy erős, egészséges háztartás megmentheti gyermekeit olyan sok kellemetlenséggel, amely egyébként még nehezebbé teheti az életét. A mumpsz elleni fertőzés csak mérsékelten magas, és csak 3-4 napig tart.

A mumpsz szedésének többsége nem azonnal jelenik meg, és a fertőzéstől számított 14-25 napon belül fejlődik ki. Ezt az időszakot inkubációs időszaknak nevezik, és átlagosan körülbelül 17 nap. Azonban a mumpszkori fertőzések közel 20% -ában a vírus nem mutat észrevehető tüneteket. Ha gyanítja a mumpsz fertőzést, ne várja meg, hogy megbeszélje az orvosával. A mumpsz tüneteinek többségét gyakran összekeverik a mandulagyulladással vagy a mirigy lázzal. A GP megvizsgálhatja és megerősítheti (vagy kizárhatja) a mumpszfertőzést.

Mint minden más vírusos betegségben, a szervezetünk immunrendszere minden idegen fertőzést megtámad. Az esetek többségében semmilyen kezelésre nincs szükség, és a fertőzés néhány napon belül elmarad. A lágy ételek fogyasztása és a savas és citrom ételek enyhítése segíti a tünetek enyhítését.

Többet látni: A rák tünetei a szájban