Nasveti, ki skrbijo za vašo kožo in lase po nosečnosti

Torej ste srečna nova mama, ki je pravkar pozdravila svojega otroka na svet. Medtem ko ste skrbeli za svojega otroka, ste zanemarjali svoje lase in kožo. Dobra novica. To je samo začasno in kmalu se bo vrnilo k svojemu čudovitemu sebi. Seveda se vaš režim potrebuje za spremembo in pozornost kmalu.

koža care during pregnancy

Skozi in po nosečnosti lase in koža pritekajo skozi veliko možnosti. Nekateri vključujejo akne in strije – najpogostejši, medtem ko občasni vključujejo hiper pigmentacijo, alopecijo in podobne.

Kako zmanjšati težave z lasmi in kožo:-

Lasje:

Da bi poskrbeli za vaše lase po nosečnosti, je treba upoštevati naslednje

Poglej več: Dobre stvari, ki jedo med nosečnostjo

1. Jejte zdravo:

Nič ni, da vaš režim za nego las naredi korak naprej, kot jesti zdravo. Poskrbite, da ima vaša prehrana antioksidante in je bogata s sadjem, kot so jabolka, banana, suhe slive. To je zato, ker antioksidanti pomagajo krepiti korenine, medtem ko prehrani vedno dajejo spodbudo sadje, bogato z železom in vitamini.

2. Naj bo vaše lasišče in čiščenje las:

Ne uporabljajte močnega šampona. Namesto tega umaknite se na rahlo izgubo gub. Redno preprečite lomljenje las. Poleg tega, pustite dopust v regeneraciji po uporabi suhega šampona, če vam ni dovolj časa.

3. Izogibajte se vlečenju in vezavi las:

Ko povežete svoje lase, se vzdržite, da ga ne potegnete čvrsto, ker zoži lasišče, zaradi česar lahko lase spustite celo zlahka. Izogibajte se vnašanju mokrih las.

4. Vitaminski dodatki:

Vaši lasje po nosečnosti bodo seveda potrebovali nekaj pomlajevanja. Poskusite z dodatki, kot sta vitamin B in E, redno poskrbeti, da bodo vaši lasje nazaj na svojo moč, tako da bodo ostali v popolnejših lasih.

5. Kemična obdelava:

Ne obarvaj lase takoj po nosečnosti, saj lahko to povzroči izpadanje las kot še nikoli prej.

6. Get a Great Short Haircut:

Navidezni kratki lasje, zaradi katerih vaš obraz izgleda popolnejši in tako vas čutijo srečno in visoko.

Koža:-

Te trike bi morali pomagati pri zmanjševanju kožnih težav, ko ste in noseči.

Poglej več: Zabava Nosečnost dejavnosti

1. Za akne:

Očistite obraz dvakrat na dan z blagim čistilom. Nikoli ne pozabite dati vlažilca, najbolje lahke. Izogibajte se mastnim tiste za nekaj časa, ker zamašijo pore. Čiščenje s poreom ni sama po sebi slaba ideja. Nakup aloe vere in dodatkov eukaliptusa za vsakodnevno uporabo, da dobite čisto kožo.

2. Za pigmentacijo:

V roku enega leta, bi vse vaše pike izginile. Do takrat ostanejo v zaprtih prostorih in v primeru, da morate iti ven, uporabite zaščito pred soncem s težko formulo SPF. Uporabite vlažilno kremo vsak dan, da negujete kožo in uporabite kreme, izdelane posebej za pigmentirano kožo.

3. Za temne kroge in puffy oči:

Vsak dan pijte vsaj 8 kozarcev vode in vsak dan dajte kratke dremave. Uporabite kremo za oči, obogateno z mandljevim oljem, da v trenutku ne boste videli trika.

4. Za strije:

To je situacija, ki se ji je treba izogniti že od samega začetka. Torej poskusite vlažilca, bogato z vitaminom E ali oljčnim oljem. Osredotočite se na problematična področja, zlasti prsi, boke, trebuh in notranji stegen.
Masaža dnevno dvakrat.

Poglej več: Pričeske za noseče dame

Ključ do zdrave kože in las po nosečnosti je ostati miren, vesel in brez stresa! Uživajte v času kot mati in pustite, da vaše telo ponovno pridobi naravno.