Shakti Mudra – kako delati in koraki Styles At Life

Današnje življenje je obkroženo z veliko stresa in napetosti. Obstajajo številni razlogi za ta stres. To so lahko vaša vprašanja v zvezi z delom, pritiski med vrstniki, zapleti v osebnem odnosu in podobno. Vse to je zelo težko na naše običajno življenje.

Slabo prizadete naše zdravje in dobro počutje. Posledično so dolgotrajni hudi zdravstveni zapleti. Toda to bo veliko pozneje v prihodnosti. Veš kaj se zgodi na kratki rok? Začneš ujeti v nespečnost. Pravkar ste z levo stranjo na postelji. In zaupaj mi dekleta ni nič več bolečega, kot da ne moreš spati v noč? Torej, kaj storiti v tej situaciji?

Shakti Mudra Pomen, koraki in prednosti:

Tukaj imamo mudro, posebej zasnovano za nespečnost, ki se imenuje Shakti mudra ali shakti chalana mudra, kar pomeni korake in koristi s slikami.

Shakti Mudra

Pomen Šakti Mudre:

Zdaj pa začnimo s pomenom Shakti Mudre, ki se imenuje tudi Shakti chalana Mudra. Pravzaprav je ročna gesta v jogi, katere cilj je zmanjšati motnje spanja. Pravzaprav cilji Shakti mudra za izboljšanje in izboljšanje duševnega in telesnega blagostanja. Shakti je pravzaprav drugo ime boginje Durga, ki spominja na moč in moč. Torej, ta roka shakti mudra cilja tudi na povečanje vaše notranje moči in moči, tako da lahko dolgoročno dosežete stabilnost v življenju.

Kako narediti Shakti Mudra:

Po razpravi o pomenu Shakti mudre in njenem pomenu, čas za razpravo o tem, kako to storiti.

 • Sedite v udobnem položaju polotokov. Lahko sedite na lahki preprogi ali kateri koli redni preprogi. Mnogi strokovnjaki so močno svetovali, naj ne sede neposredno na tla. To je zato, ker se domneva, da obstajajo nekatera sevanja s tal, ki ne bodo dobra pri vadbi kakršne koli oblike mudre.
 • Lahko sedite z zaprtimi očmi in popolnoma odprete svojo izbiro, vendar lahko zaprta očesa pomagajo bolje koncentrirati.
 • Prstan in majhen prstan morate položiti na enem mestu.
 • Nato morate dlan postaviti v dlan.
 • Zdaj, upognite druge prste (sredina in indeks) ohlapno in postopoma čez palec.
 • Prepričajte se, da sta obe gredi vpleteni v to gesto.
 • Nato se morate osredotočiti na vaše dihanje v območju medenice.
 • Postopno upočasnite izhajanje.

Poglej več: Koristi Shankh Mudre

Koristi Shakti Mudre:

Obstaja nešteto prednosti Shakti mudre. Nekatere pomembne koristi so navedene spodaj –

 1. V spodnjem predelu prsnega koša ima intenzivnejši učinek. Poveča imunski sistem, zaradi česar je celoten notranji sistem aktiviran in izjemno zdrav.
 2. Redna praksa te Shakti mudre ima pomirjujoč učinek na celotno telo. To vam prinaša dolgoročni mir in stabilnost.
 3. Celotna vadba dobro vpliva na vzorec spanja. Po nekaj časa rednega treniranja te mudre boste opazili, da so se vaši spalni časi postopoma izboljšali in okrepili.
 4. Ta vaja ali roka gesta ima prav tako pomirjujoč učinek na območju medenice. Izpušča napetost od spodnjega dela medenice. To pa sprostitev območja medenice in ste prikrajšani za morebitne menstrualne krče in spazme ali druge težave.

Nasveti in previdnostni ukrepi za izvedbo Shakti Mudra:

Šakti mudro lahko vadite kadar koli, kot želite. Ampak predlagam, da to storite le trikrat dnevno vsaj 12 minut.

Poglej več: Prednosti Surabhi Mudre in Shunya Mudre

Obstaja zadnja, a zelo pomembna beseda o Shakti mudri. Če to storite predolgo ali niste redni s svojo prakso, potem boste morda na koncu počutili letargično.