Čudežne slike Borre jame Fotografije v dolini Araku v Andhra Pradeshu | Styles At Life

Nestled v hribih Ananthagiri v dolini Araku so ena največjih jame indijskega podcelina, imenovane jame Borra. Te jame so spektakularno znane po svojih stalaktitnih in stalagmitnih formacijah, ki so preživele precej časa več kot milijon let.

Jame, ki jih je odkril William King George leta 1807, naj bi izhajale iz reke Gosthani zaradi nenehnega pretoka delovanja na apnenčastem terenu. Legenda pravi, da so jame Borre odkrili domorodna plemena, ko je krava, ki se pase na vrhu, padla skozi luknjo v strehi.

Kamen, podoben Lingamu, je bil najden v jami, za katero se je verjel, da je interpretacija Lorda Shive, ki je varovala kravo. V čast tega prepričanja je bil zgrajen majhen tempelj za Lorda Shivo zunaj jame, ki črpa veliko bhakta. Borske jame, znane tudi kot Borra Guhalu, so čudovite turistične atrakcije za zgodovinske in verske namene.

Vhod v jame Borra:

borra caves

Borske jame, ki se nahajajo na razdalji 92 km severno od Visakhapatnama, ležijo 3000 ft nad morjem. Vhod v jame, ki je približno 100 metrov višine in širine 75 metrov, so označeni po stopnicah, ki vodijo navzdol in so izrezane iz kamnin in vas ob vhodu pozdravljajo opice, ki visijo okrog velikih dreves.

Urad za informiranje zunaj jame Borra:

uradni info borra caves

Informacijska tabla na vstopni točki v jam daje obiskovalcem kratko zgodovino in druge podrobnosti o jamah in njegovi okolici.

Poglej več: Krubera jama slike

Verski ležaj:

Borra Caves Araku Valley-Religious Bearing

Medtem ko so jame Borra ena od najboljših turističnih znamenitosti v državi Andhra Pradesh, lokalni ljudje dnevno jadrajo v jame, da bi častili Shivalingo in kamen idol svete kraje ali Kamadhenu, ki sedi nad Lingamom globoko v jami. Splošno prepričanje je, da je kravja vimina vir reke Gosthani, od koder imajo jame izvor.

Stalaktiti in Stalagmiti:

Borra Caves Araku Valley-Stalactites and Stalagmites

V jami se nahajajo najbolj znane stalaktitne in stalagmitne tvorbe, ki so neredno oblikovane zaradi toka reke Gosthani med temi utrjenimi strukturami. Voda, ki poteka od strehe jam, razbije minerale, prisotne v apnencu, da tvori stalaktite na vrhu jame in nato nadalje plava po tleh, da tvori stalagmite. Stareaktitni in stalagmitni formati, ki so stari od 150 milijonov let, so resnično ogromen pogled.

Poglej več: Belumske jame

Formacije:

Formacije of borra caves- Araku Valley

Formacije stalaktita in stalagmita skozi stoletja so se razvile v naravno oblikovane oblike znotraj jam. Po natančnem pregledu lahko opazite čardasto žajbelj, Shiva in Parvati, mater in otroka, človeške možgane, drevo s prevelikimi koreninami, tempelj in cerkev ter celo živali, kot je slon, kot je razvidno iz tega prikaza. Nekatere od teh struktur imajo religiozni pomen, medtem ko drugi preprosto vznemirjajo domišljijo.

Svetilka luči:

Borra Caves Araku Valley-Lamp Light

Borske jame so globoke in popolnoma temne v notranjosti zaradi pomanjkanja penetracije sončne svetlobe. Zaradi tega je turistična industrija Andhra Pradesh vgradila številne žareče hlape, živo srebro in halogenske žarnice, da bi osvetlila pot v jamah, s čimer je osupljiv pogled na različne formacije.

Poglej več: Zgodovina Karla jame

Kraj bogoslužja:

čaščenje borra caves

Na koncu majhnega predora globoko v notranjosti jame je majhen kraj čaščenja, ki ga sestavljajo stalagmit Lingam, kjer bhakte, zlasti plemena, pridejo, da se obožujejo hindujskega boga Šive, še posebej ob praznični prireditvi Shivratri.

Turistična znamenitost:

Borra Caves Araku Valley-Tourist Attraction

Ptičji pogled na jame Borre, ki privlači več tisoč turistov za vizualno praznovanje starega arheološkega ostaneta.

Zunaj Borske jame:

Borra Caves Araku Valley-Outside

Nevaren pogled na dolino Araku zunaj jame Borra je sama po sebi turistična atrakcija za obiskovalce jam. Scenska lepota gorske regije, ki je bogata z živalstvom in floro, predstavlja skoraj čarobno okolje.

Ključne besede za to sliko Izberite: Vse | Noben abstract background.