Lotus virág tetoválás jelentése

Míg a lótuszvirágok ma népszerű tetoválás, a lótusz szimbólumnak olyan története van, amely évezredekig nyúlik vissza. Eredetileg ez a gyönyörű virág népszerű része a művészetnek és a vallási emblémáknak a keleti kultúrákban. Emiatt számos különböző jelentése van, stílusok és minták.

lotu3

A Lotus Virág Tattoo Jelentése

A buddhizmusban az elveszett virág közös szimbólum. A rétegeket gyakran egy komplex képalkotás létrehozására használják, amely a buddhizmus bérlőit képviseli. Amikor nyolc szirm van jelen, jelzik azt a nyolcszoros ösvényt, amelyet a buddhisták a megvilágosodás elérése érdekében hoznak. Ezenkívül a lótuszvirágot gyakran használják a buddhisták, hogy képviseljék az elme, a test és a szellem tisztaságát.

A hinduizmusban a lótuszvirág gyakran Padma néven ismert, vagy szent lótusz. A Padmát gyakran használják olyan istenségek ábrázolásában, mint a Brahmá és Vishnu. Használható a tisztaság és az isteni szépség képviseletére. Amint a lótuszvirág kibontakozik, szimbolizálja a lelki ébredést és a lélek kiterjedését. A Padma kapcsolódik a csakrákhoz, és a szín megváltozik a képviselt chakrához viszonyítva. A legenda szerint a Padma valójában 1000 szirmot tartalmaz, ami az egyik oka annak, hogy egy hindu lótuszvirág oly sok szirmot ábrázol.

Lotus-1

A különböző tetováló színek jelentése

A lótuszvirág minden színének eltérő tetoválási jelentése van. Néhány lehetséges tetováló színezés:

Rózsaszín: Amikor a lótusz rózsaszín, ez képviseli a Buddhát. Használható a buddhizmus vagy a dharma egészének képviseletére is.

Kék: A kék lótuszok gyakran azt jelentik, hogy valaki lelki ellenõrzést végez a testükön és az érzékükön. Ez azt jelenti, hogy az egyén képes legyőzni a test kísértéseit és gyengeségeit, hogy magasabb lelki igazságot érjen el. A kék lótuszvirágokat általában úgy alakítják ki, hogy csak részben jelennek meg, hogy az elme és a lélek soha ne szaporodjanak. A kék is bölcsességet, tudást vagy intelligenciát jelenthet.

Piros: A piros lótuszvirág a Szív Lotus. Ez alapvetően a szív eredeti állapotát jelzi, és a virág teljesen nyitott arra, hogy megmutassa, hogy a szívnek is nyitva kell lennie. A várakozásoknak megfelelően ez a szívvel kapcsolatos szín az érzelmeket mutatja be, mint a kedvesség, a szenvedély, a szeretet és az együttérzés.

Lila: A bíborvirágot ritkán használják a buddhizmusban. Amikor egy tálra vagy egy pohárra helyezték, a lila lotusok kapcsolódhatnak a buddhista istenségekhez vagy a spiritualitás misztikus nézetéhez.

Fehér: A fehér lótuszvirág jelképezi a megvilágosodást. A buddhák virága, és a buddhizmus legmagasabb teljesítménye. A fehér lótuszvirág, a jelentés a Buddha természetének tökéletességére, a tisztaságra és a nyugalomra vonatkozik.

Lotus-2

Sok vallás számára a virág életciklusa metaforája az emberi szellemiség kibontakozásának és fejlődésének. A lótusz valójában a tavak sötét, sárosabb fenekén belül született. Ahogy növekszik, a növény a sötét vízen keresztül folyik, amíg egy virágzó virág virágzik. Hasonló módon, az emberi lélek meghaladja a sötét mélységeket a tiszta megvilágosodásig.