Szerelem Vs. Megszállottság, rögeszme

“A szenvedély pozitív megszállottság. Az elhanyagolás negatív szenvedély. “-Paul Carvel

Én leszek az első, aki bevallja, hogy a szerelem teljesen és teljesen zavaró. És csak akkor, amikor úgy gondolja, hogy mindenre rájött, hogy egy gömbölyű labdát dobnak az útra, csak akkor hagyja el az elméjét egy titokzatos rendetlenségben. Az egyik ilyen “görbe golyó” az egyszerű kérdés: “Te tényleg szerelmes vagy?” És ennél is több: “Szereted-e a szereteted az igaz szerelem, vagy ez megszállottság?”

Most, talán magadra gondolsz, “NINCS SZABÁLYOZAT vagyok a partnámmal. Szeretem őket darabokra, és ez teljesen rendben van. “És tudod mit? Ez fantasztikus … Ha igazán szerelmes vagy, és nem zavarja a szeretője iránti szenvedélyes vágyát egy egészségtelen megszállottsággal.

Honnan tudod a különbséget??

969771438c8b08b81613037174a7348a
Mi a szerelem?
Mindenkinek eltérő választ fog adni erre a kérdésre, de van néhány kulcsfontosságú összetevő, amelyek az igazi szeretetet alkotják.

Először is, két ember, akik egymásba szeretnek, egy olyan kapcsolatnak kell lennie, amely szabad és könnyű. Nem szabad aggódnia, hogy valami olyasmit ítél meg, amit mondasz vagy csinál, és nem szabad állandóan félnie a partneredtől, vagy elveszíted valakit. A kapcsolat nagyon őszinte, könnyed. Minden nap egy nagyszerű nap, és tényleg nincs félelem attól, hogy a másik fele elfogy. A beszélgetés könnyedén folyik, ketten a legkisebb dolgokról nevetsz, és ketten õrülten kényelmesek egymás körül.
Másodszor, a szerelem arról szól, hogy elfogadja az embert, akivel együtt vagy. Nem számít, mit csináltak a múltjukban. Nem számít, hogy vannak olyan legfurcsább idegenek, amiket valaha ismertek egy személyben. Nem fázza meg, hogy kissé nagy orra vagy haját elveszti. E dolgok egyike sem számít. Ha rájuk nézel, tökéletes a szemedben. Nem látsz hibát, és elfogadod őket, hogy ki vannak azon belül és ki.
Harmadszor, az a férfi vagy nő, akit szeretsz, boldoggá kell tenned. Természetesen lesz olyan idő, amikor egy érv őrült vagy boldogtalan; ez egy normális, egészséges kapcsolat része. De a legtöbb esetben a partnerednek örömmel, békével és boldogsággal kell gondolkodnia az életedbe. Minden más dolog – például a harag, a fulladás vagy a félelem – határozott jele annak, hogy NEM szerelmesek vagy, és olyan gyorsan kell futni a hegyekre, amennyire csak lehetséges.
Végül, de nem utolsósorban, tudnia kell, hogy partnere szeret téged vissza. Nem szabad megkérdezni. Nem szabad, hogy az EVER kérdezze meg, vagy akár csodálkozni, hogy a szeretet nem visszakerül-e. Ön képes lesz arra, hogy úgy érzi, ahogyan te ketten kölcsönhatásba lépnek egymással.
Most kérdezd meg magadtól ezt a kérdést: Megnézed a partnereidet, és pillanatok alatt pillangóid vannak a gyomrában? Beszélhetsz partneredről bármi és mindent? Nem lehet kettőnk szórakozni, függetlenül attól, hogy mit csinálsz? Szeretnek boldoggá? Úgy érzed, mintha teljes mértékben élvezed a partnereidet, de valójában nem kell őket? Ez a szerelem.

4a94be3f43ccab3b0c00cb936b5d6fb9
Mi a megszállottság?
“Obszesszió: olyan elképzelés vagy gondolat, amely folyamatosan elfoglalja vagy behatol az ember szemében”.
Oké, igen. Ha szerelmes vagy, partnere minden bizonnyal az elmédben LOT. De ez egy egészségtelen aggodalom? Úgy érzed, hogy szó szerint nem tudsz mást gondolni? És a gondolataid általában pozitívak, vagy aggódnak és félelnek??
Az Obsession sokkal, sokkal különbözik a szerelemtől, bár sok ember összetéveszti vele a szeretet. Azt gondolják, hogy teljesen természetes, hogy szeretője legyen a fejüknek, folyamatosan gondolkodni rajta, és mit csinálnak, folyamatosan azon töprengve, hogy elszakadnak-e velük, és mindenféle ajándékot és édes üzenetet követelnek, hogy bizonyítsák imádják őket. Nos, ez egyáltalán hangzik, mint a fenti néhány bekezdés? Természetesen nem. Úgy hangzik, mint egy rémálom.
Először is, valaki, aki inkább szereti a partnereit, mint a szerelem, azt hiszi, hogy valóban szüksége van rájuk. Ők azt hiszik, hogy nem képesek működni anélkül, hogy ez az egyén, és elveszítenék őket, teljesen tönkretennék az életüket. Nem élvezhetik az időt önmagukban, és partnereiknek 24/7-en, vagy legalábbis folyamatosan beszélniük folyamatosan a nap folyamán. A másodikban van egy szünet a kommunikációban, azonnal aggódnak. Ami elvezet minket a 2-es számhoz …
A megszállott személy mindenkor aggódni fog. Aggódni fognak attól, hogy elhagyják vagy megcsalják őket, aggódni fognak attól, hogy partnereik mikor vannak együtt, és aggódni fognak, ha unalmas vagy zavaró partnerük. A kapcsolat nem fog simán futni, mivel a megszállott személy folyamatosan izgat majd és tojáshéjokon sétál, ahelyett, hogy kényelmes és boldog lenne a szeretőjével.
Harmadszor, valaki, aki megszállottja a szerelem helyett, mindig érzi magát a fulladás érzésének. Az állandó félelmek, a szüntelen aggodalmak és a partnereik aggodalma majdnem őrületbe sodorja őket. Úgy érezzék magukat, hogy nagyon aggódnak vagy dühösek, a boldog és gondtalan kapcsolatok helyett.

Most töröljük le. Ha a kapcsolat sokkal inkább olyan, mint egy házasság, mint egy partnerség, és úgy érzed, mintha nem lennél önmagad, hogy “megtartsd” a másik felét, ez nem igaz szeretet. Ha úgy érzed, hogy a partnered az egyetlen kulcs a boldogságodhoz, és nélküle nem tudsz menni, akkor megszállott leszel.

A megszállottság a kapcsolat egészének része lehet?
Itt van egy kis kicsit trükkös: igen, egy kicsit “megszállottság” vagy “álmodozás” normális, különösen az elején.
Látod, amikor először kapcsolatba lépsz, és először szeretlek, a partnered sokkal többet fog tartani az elmédben, mint máskor. Lehet, hogy egy kicsit aggódsz, hogy nem fejezik ki az érzéseiket, egyszerűen azért, mert a szerelem friss és új, és még nem közvetítették érzéseiket méghozzá. Örülök és boldognak érzed magad, amikor jönnek, és te ketten soha nem harcolsz.
Azonban ez a VERY SLIGHT szeretet lerombol egy egészséges kapcsolatot, ahol igaz szerelem van. A dolgok nyugodtabbá és normálabbá válnak, és teljes mértékben elégedett leszel a másik felével.

d9a5de6387b2b2394b13212fca9e93e5
Mit kell tennie, ha megszállott vagy?
Elolvasása után észreveheted, hogy egészségtelen megszállottságod van a partnereddel. Ha ez a helyzet, akkor vissza kell lépnie, és tényleg fel kell mérnie a helyzetet. Ez valami, amit meg lehet becsapni? Gondolod, hogy megállíthatod, hogy megszállottod a partnereddel, és tényleg csak élvezed őt és a kapcsolatot, hogy mi az? Tízből kilencszer, a megszállottság nem rögzíthető vagy fordítva. Miért? Mivel a megszállottság NEM egyenlő az igaz szerelemsel, és általában nem az igazi szerelem rejtőzködik a megszállottság alatt. A tanácsom neked ez: hagyja. Tudom, hogy azt hiszed, hogy nem lehetsz boldog ennek a személynek az életedben, de bízzon bennem. És végül megtalálja az életed szeretetét, és megtapasztalja, milyen igaz szerelem. Gyönyörű, nem fuldokló!

Összetévesztetted már a szeretet megszállottságát??