Indijski slon tatui – simbolizem in oblikovalske ideje

19

Indija je država z bogato kulturo in dolgo zgodovino, ki je prinesla svoj prispevek k razvoju umetnosti tetoviranja. Tukaj je pozorna pozornost posvečena slonu, ki se nanaša na sveto in najbolj cenjeno žival. Podoba te velike bitje zajema veliko prepričanj, združenj in predstavitev.

 • Najbolj znana zver v indijski mitologiji je bel slon Airavata. Hindujci verjamejo, da je prednik vseh slonov, ki držijo Zemljo na hrbtu. Žival simbolizira dež in plodnost, kot v basnicah, je bila živa bitja božanstva grom – Indra.
 • Drugo občudovalno mitsko bitje je Ganesha, bog znanja, blaginje in sreče. Predstavljen je s slonovo glavo, človeškim telesom in velikim trebuhom. Boj ima štiri roke in en kreten. Pomaga ljudem, da najdejo veliko modrost in srečo, da se spopadajo s človeškimi strastmi.
 • Častni kraj je naslovljen na beli slon v budizmu. Po legendi je bel slon prišel k lepi Mayi v spanju in ji povedal, da bi svetu dal kmalu budist. Danes je povezana s čistostjo, dobroto in duhovnim znanjem.

Pomen indijskega simbola slona

 • Moč in moč. To ogromno bitje je ena najmočnejših živali na svetu. Celo pompozni indijski guvernerji so slonili na slonih, ker so lahko svoje življenje zaupali samo njim, zato je to utelešenje predanosti in najvišje moči.
 • Dolgoživost. Zver je resnična dolga jetra, živi do 70 let in ta posebnost je vedno občudovala ljudi, ki so jo zaznali kot simbol nesmrtnosti.
 • Dostojanstvo, mirnost in inteligenca – so povezani s slonom in naj bi bili bistvene lastnosti, ki so značilne za dober vladar.
 • Modrost, potrpljenje. Da bi bil gospodar sveta, je pomembno biti preudaren, biti sposoben trpeti težave, ne podleči čustvom in močno voljo. Indijanci upajo, da so vse te značilnosti združene v slonih.
 • Srečno in srečno. Ganesha se častita kot Bog sreče. To božanstvo lahko prinese uspeh v podjetju ali v katerem koli drugem podjetju.

Poleg zgoraj omenjenih pomenov ljudje neutrudno raziskujejo pomene od živali. indijski slon naredi naslednje čute:

 • družinske vrednote;
 • materinstvo;
 • ljubezen ljubezni;
 • predanost;
 • prijaznost.

Več slon tatu značilnosti in ideje, ki jih lahko najdete na Wild Tattoo, spletni blog, namenjen za živali tetovaže.

Presenetljive zamisli indijskih slonov tetovaže

Indijski slonovi tatui so zelo privlačni, služijo kot okrasni okras in osebnostijo zvestobo, moč, modrost in dolgo življenjsko dobo. Druga pomembna številka je božansko Ganesha, ki je prikazana s slonovo glavo in človeškim telesom. Prinaša srečo, srečo in premika ovire. Torej, če potrebujete nepozaben vzorec slonov, izberite najbolj privlačno različico s tega vrha!

1 symmetrical elephant tattoo on back

1. Simetrična podoba slona na hrbtu. Ta slikovita slonova glava z velikim, modrim lotusom na njem se izvaja simetrično na zgornjem delu hrbta. Zasnova je izumljena za tiste, ki želijo pridobiti modrost in znanje, izboljšati finančno stanje in doseči uspeh.

vir

2 black elephant head in geometric style on leg

2. Lepa oblika slona noge. Črno-bela podoba glave slona je na nogi pritrjena. Okrašena je s številnimi vzorci v indijskem slogu, med katerimi je mogoče opaziti lep cvet. Če vas zanima narava, ljubite potovanje, to je vaša različica, zagotovo.

vir

3 blue and grrey elephant tattoo with feathers on rib cage

3. Slon v bogati fini na kletki. Ta tattoo predstavlja tako ekskluzivni vzorec slona na kletki. Veliko upodabljajočo žival z velikim globusom na glavi nosi oblačilo z dragulji in perje pave, ki je nacionalna ptica v Indiji. Ta barvita slika označuje svobodno misel, ustvarjalnost in odprtost.

vir

4 Black and white symbolical elephant tattoo with lotus

4. Simbolna interpretacija stegna stegna. Ta črni in sivi vzorec slona z znakom na čelu pomeni celotno vesolje, medtem ko lotus v prtljažniku uteleša lepoto, blaginjo in plodnost. Če želite doseči zelo visoko stopnjo evolucije zavesti in duhovno osvoboditev, je to vsekakor vaša izbira.

vir

5 Bright perfection head of elephant tattoo on the hip

5. Svetla popolnost na kolku
Watercolor črnilo daje izjemen videz tej indijski tatvin slon hip. Temno modri slon s prežarjenimi ušesi, oblečen v zlato krono, je lahko znak sreče, modrosti in uspeha.

vir

6 Cute baby elephant tattoo

6. Cute baby slon design
V Indiji je slon svete živali, ki drži vesolje na hrbtu. Ta sivi slon z zapletenim vzorcem drži rožnato rožo v svojem prtljažniku, kar lahko pomeni zamisel o osebni rasti, stabilnosti in harmoniji.

vir

7 Royal greatness elephant head tattoo with red feathers on the hip

7. Kraljevska veličnost na kolku
Dimljeni slon z nakitom in listi ter omamljanjem dodatka – 3D rdeče in belo perje sestavljajo precej videti črnilo s črnilom. Ta je za močne ljudi z notranjim miru.

vir

8 Black and white Indian sacred animal on the half sleeve

8. Črna in bela indijska sveto žival na polovici
Sivi volumetrični slon na spodnjem delu rokavice z rdečim indijskim znakom je videti impresivno. Vrtenje okrog živali in ogromen okras na glavi lahko simbolizirajo ovire, ki jih oseba lahko premaga.

vir

9 Alluring elephant head tattoo on the thigh

9. Privlačna ikona živali na stegno
Črn črn črnilo kaže veličasten slon, okrašen s tradicionalnim indijskim dekoriranjem. Če vidite to tetovažo, se prepričajte, da je lastnik uravnotežen in pameten.

vir

10 Magical elephant tattoo on the hand

10. Čarobna slika slona na roki
Podrobno plemensko črnilo prikazuje okrašeni slon, slika se razteza čez celo roko in številka prtljažnika zajema srednji prst. Pravzaprav žival, ki nosi indijski trident, označuje večplastno osebo, ki je ustvarjalec in uničevalec svoje usode.

vir

11 Adorable black and gray elephant on the forearm

11. Čudovit črni in sivi slon na podlakti
Naslednje črnilo se nahaja na podlakti in se izvaja v klasičnih tattoo barvah – črno in sivo. Sranje je videti zelo žensko, zahvaljujoč lepemu nakitu na slonovi glavi!

vir

12 Colorful elephant on the thigh

12. Slikovit slon na stegnu
Še en zelo bogat živahne barve tatoo slonove glave. Črnilo, ki se nahaja na stegnu, lahko pa naredite črnilo na vsakem delu telesa. Slon je simbol miru in prijateljstva, dolgoživosti in modrosti, predanosti in notranje moči, zato bo ta tatoo močan talisman za vas.

vir

13 Fabulous elephant tattoo on the body

13. Čudovito slon tatoo na telesu.
Naslednja tat design je odlična izbira za samozavestne ženske. Zaradi različnih svetlih barv, črnilo izgleda lepo in privlačno. To delo bo lepo dekoracijo vašega telesa!

vir

14 Black and gray tribal elephant on the ribs

14. Črni in sivi slon na rebrih.
To črnilo se nahaja na rebrih, in je predstavnik mešanja dveh različnih tatoo stilov – “Linework” in “Blackwork”. Slon – simbol moči in vpogleda, ustreza močnim volivcem in samozavestnim ljudem.

vir

15 elephant tattoo on dotwork technique on the thigh

15. Slon “Dotwork” na stegno.
“Dotwork” je zelo popularen slog danes, vendar je hkrati tatoo v tej tehniki zapleteno in zahteva posebne veščine in sposobnosti. Če želite izstopati iz množice – to črtasto črto na stegnu je tisto, kar potrebujete!!

vir

16 Colorful elephant tat on the inner arm

16. Simpatičen slon na notranji roki.
Tukaj je majhna, a lepa slon tat, ki se nahaja na notranji roki. To je dobra izbira za tiste, ki ne želijo vsakogar pokazati dreves. To črnilo je samo pomemben talisman, ki ga lahko preprosto skrijete pod oblačili.

vir

17 Gray perfect elephant head tattoo on the ribs

17. Trava na sliki s sivo glavo na rebrih.
Črnilo slonove glave, okrašeno z modrim safirjem, ima globok pomen. Safir, pa tudi slon, pomeni razvoj duhovnih vrednot, modrosti, čistosti, pravičnosti in iskanja resnice. To črnilo se nahaja na rebrih in ustreza tako moškim kot ženskam.

vir

18 Pretty elephant tattoo on the ribs with precious stones

18. Pretty slon tatu na reber.
Tukaj je zelo barvita in svetla tattoo design, ki se izvaja na reber! Črnilo je precej veliko in bogato z živimi barvami. Zaradi teh funkcij vas ne bo pustil brez nadzora!

vir

19 Plain elegance elephant tattoo on the hip

19. Navadna eleganca na kolku
Ta neverjeten kos na kolku prikazuje sivega slona, ​​ki je zaradi pravih odtenkov bogato okrašen z dragulji, slika je volumetrična. Ljudje s to sliko praviloma imajo občutek časti, suverenosti in nagnjenosti k vodenju.

vir

20 Offbeat elephant picture on the back

20. Slabo sliko na hrbtu
Ta zabaven vzorec slon tatoo je postavljen na hrbtu. Vzorec je zapleten, saj zajema geometrijske figure: enobarvne in živahne, izvedene v različnih stilih. Tukaj dobronamerni slon z dvignjenim prtljažnikom je znak dobre sreče.

vir

21 Superior Indian elephant on the thigh

21. Indijski slon na stegno
V Indiji je slon povezan z mogočno Indro, ki je simbol duhovne ravnovesja, cesarskega dostojanstva in diskretnosti. Ta dimljena stegenska črnila upodablja sublimnega slona, ​​nosi indijsko oblačilo, tatoo nosi močna osebnost.

vir

22 Elephant head tattoo in different styles on the thigh

22. Pritegnitev fuzije stilov na stegno
Sestava barv in stilov v tej tatovi na boku! Sivi slon izgleda realistično na ozadju piščančjih fig, ki se izvaja v hindujskem slogu. Ta je idealen za ženske, saj kaže na plodnost.

vir

23 Indian lucky elephant tat on the hand

23. Indijski srečen čar na roki
Ta posebna umetnost na roki prikazuje okrašenega slona s tradicionalnim indijskim znakom na čelu, ikona roke na kazalu je zabavna detajl. Tetoviranje je resnično občutek zavedanja.

vir

24 Bizarre splendor elephant head tat on the half sleeve

24. Bisern sijaj na polkrožni rokavi
Nadrealistično barvita tetovaža pokriva polk rokav, slon ima na glavi veliko okrasov in baklico v prtljažniku. Simbolika razkriva idejo o blaginji, samopodobi in izjemni sreči.

vir

25 Gorgeous Indian god of prosperity side tattoo

25. Indijski bog blaginje tattoo strani
Ta prefinjena tetovaža, natisnjena na strani, ustvarja 3D učinek! Mojstrovina prikazuje boga Ganesha na ozadju zapletenega okvira. To božanstvo je poslovni pokrovitelj, tako da lastnik tetovažiranja uniči vse ovire na poti do uspeha.

vir

26 marvelous elephant tattoo on the half-sleeve

26. Čudovito slon tatoo na pol-rokav. Ta ogromna glava slona z ukrivljenim prtljažnikom pokriva zgornji rokav. Animacija je upodobljena v najboljših indijskih tradicijah: oranžni okraski na glavi in ​​vratu prinašajo kraljevsko sublimstvo in čast. Rdeča pika za zverjo spominja na sonce in označuje blaginjo in vitalnost.

vir

27 symmetrical elephant underboob pattern

27. Simetrični vzorec slonskega podboja. Podobna slika vedno izgleda ekspresivno in spektakularno in ta črno-bela tetovaža ni izjema. Glava slona z veliko mandala v središču simbolizira zaščito in duhovno celovitost. Tako bo to bitje služilo kot talisman iz vseh težav.

vir

28 realistic elephant tat on leg

28. Realistična zasnova slon noge. Tu je neverjetna različica ogromnega odraslega slona na nogi. Živali se izvajajo v polni rasti s prtljažnikom navzdol, ki izraža moč in moč. Oblike in barve so izbrane tako natančno, da je bitje resnično.

vir

29 black and gray tattoo of elephant with floral ornaments on half-sleeve

29. Črna in siva tetovaža slona na polovici rokavov. Ta vzorec velikega slona ni bogat z barvami, temveč vsebuje zanimive slike in podrobnosti. Žival z nacionalnimi okraski na glavi je postavljen na pol-rokav in je obkrožen z neverjetnimi cvetovi, ki ustvarjajo lepoto in fascinacijo.

vir

30 esteemed Ganesha on the shoulder

30. Spoštovani Ganesha na rami. Ta bog ima slonovo glavo z enim zlomljenim kormilom, človeškim očem. Stvar je ponavadi prikazan v izvrstnem oblačilu in v tem primeru ima dragocen pokrival, ki je poln draguljev. Menijo, da Ganesha prinaša srečo in blaginjo lastniku.

vir

31 unbelievable tattoo of an elephant on the back

31. Neverjetno idejo slona na hrbtu. Ta nenavadna predstavitev slona bo presenetila ljubitelje tetoviranja. Ogromna žival v obliki metulja zajema celoten hrbet, ki bo ustrezal močnim in pogumnim moškim. Delo vključuje nekaj podrobnosti, kot so dragi kamni na glavi in ​​kljunovi.

vir

32 Volumetric yellow elephant tattoo on leg

32. Volumetrična zasnova slon noge
Ta živahen zeleni slon na nogi s perečimi rdečimi očmi bo popoln del vaše opreme. Tetoviranje lahko označuje bodisi blaginjo in dominantno moč, vrlino ali empatijo – odvisno od vas je, da se odločite.

vir

33 Sumptuous cartoon elephant tattoo on the chest

33. Razkošna slonova tetovaža na prsih.
Nemogoče je ne občudovati, gledati to neverjetno tat! To črnilo se nahaja na prsih in zagotovo ne bo všeč ponižnih in tihih ljudi! Popolnoma sledi linij in realističen dizajn naredi to črnilo privlačno in nepozabno!

vir

34 elephant family tattoo on shoulder blade

34. Različica ramenskega rezila družine slona. Podobo odraslega slona in njenega otroka pogosto izbere ženska, ki zakladi družinske vezi. Ta tetovaža na ramenskem rezilu je bolna v črni in sivi paleti s številnimi vzorci v indijskem slogu, ki okrasijo srčkan živali.

vir