30 Imagini de Tatuaje Samoan

Samoană inspired back tattoo

Samoa este unul dintre principalele grupuri insulare situate în triunghiul polinezian, care cuprinde Samoa Americană și statul independent Samoa. Samoans au practicat tatuaje pentru mai mult de 2000 de ani. Ca parte a culturii polineziene, tatuajele samone prezintă atribute culturale puternice specifice. Samoans sunt mândri de rădăcinile lor de identitate culturală, a existat o tendință tot mai mare de renaștere a tatuajelor tradiționale pentru auto-nativi. În acest articol vom explora distincțiile acestui model unic de tatuaj și vă vom bucura de o colecție de imagini de tatuaj Samoan.

Maneca Samoan Tattoo for men

Samoană tatau back view

Istorie

Tatau este cuvântul samoană pentru tatuaj. În secolul al XVIII-lea, când europenii timpurii au ajuns la Samoa și au înțeles greșit cuvântul tatau drept tatuaj, ceea ce a condus la folosirea largă a cuvântului mispronounced. Samoans au două tipuri de tatuaje specifice sexului pentru bărbați și femei. Samoan tatau (tatuaj) pentru bărbați este numit pe'a, care constă în modele complicate geometrice care acoperă zonele de la talie până la genunchi. Samoa tatau pentru femei se numește malu care acoperă picioarele de la coapsele superioare până la genunchi. După cum puteți vedea din imagini, Malu nu este la fel de dens ca pe'a. Modelele geometrice, precum și simbolurile încorporate în interior, au semnificații speciale pentru Samoani.

malu Tattoo

Semnificația tatuajelor Samoan

În cultura Samoa, pe'a și malu au fost asociate cu rangul și statutul social. A fost un rit important de trecere pentru tinerii Samoani care urmau să fie tatuați cu pe'a sau Malu. Un tânăr cu pe'a a fost respectat și ia dat numele de Soga'imiti pentru curajul lor. Masculii fără tatuaj au fost ridiculizați ca telefua sau telenoa. Pentru femeile tinere, malu a fost unicul costum pentru fiica matai, șeful, dar în prezent există multe tinere femei samoice. Persoanele care primesc pe'a și malu sunt privite cu mândrie și identitate culturală.

Tradiţional Samoan Tattoo

Traditional_Samoan_Tattoo_for_men

Semnificația literală a cuvântului Tatau provine din cuvântul "Ta", care este o acțiune izbitoare a au, instrumentul Tufuga (artist de tatuaj). Aceasta înseamnă că este adecvat și echilibrat. Semnificația pe'a din Samoan este vulpea care zboară. Malu nu este doar tatau pentru femei, ci și un model de tatuaj samoan.

Polinesian tattoos

Modele de Tatuaje Samoan

Samoan Tatuaje sunt prezentate cu modele de testare quadrangular. Pe'a este în mod normal colorat în culoarea închisă și o culoare relativ ușoară. Motivele se găsesc folosite în tatuajele Samoan.

samoan_tattoo_design_by_koxnas

  • ogitogi (puncte) -folosit pe mâinile femeilor.
  • Aso (fascicul transversal subțire) - utilizate în mod normal pe spatele unui bărbat
  • Fetu - stea
  • malu - protejat
  • Gogo - Pescărușul
  • Alualu - Jellfish
  • Aveau - Stea de mare
  • Toluse - Cruce
  • Anufe - vierme sau omidă
  • Vaeali - Tetiera

samoan_front_of_leg_tattoo

Procesați-vă să faceți tatau

Tradițional, Tufuga are nevoie de instrumentele necesare atunci când face tatau. Autapulu este un pieptene mare pentru tatuaje folosit pentru a umple zonele întunecate mari ale tatuajului. Ausogi'aso tele este un pieptene utilizat pentru a face linii groase, în timp ce Ausogi'aso laititi este utilizat pentru a face linii subțiri. Sausau este folosit pentru lovirea pieptenilor.

Samoa back tattoo

A obține pe'a sau malu este un proces dureros. Tufuga își scufundă sculele de tăiere în cerneală neagră obținută din funinginele colectate de la nuiele arse de lama și apoi le pătrunde în piele. Procesul durează câteva zile, uneori câteva luni.

Tatuaje moderne samoan

Tatuajul modern Samoan este influențat de tatuajele altor insule polinezeene. Este, de asemenea, flexibil pentru a decide destinațiile de plasare și pentru a face variante. Chiar și femelele aleg să obțină un tatuaj stil pe'a, cu siguranță în stil feminin. Tatuajele moderne samone încorporează mai multe motive și simboluri ale culturii polineziene, dinți de rechin, raze, soare etc. care sunt considerate parte din tatuajele tribale. Un lucru este neschimbat - desenele tatuaj Samoan păstrează stilurile drepte și cvadrangulare și evită liniile circulare. Poate că aceasta este modalitatea de a moșteni identitatea culturală unică a Samoans.

Samoană Tattoo back view

Samoană tatau

Samoană Leg Tattoo for women

Samoană Pe'a

Samoană Sleeve by Dave Rodriguez

Samoană Tattoo for women

Samoană TattooArt

Personalizat Samoan tattoo

polinezian Samoan Inspired Leg tattoo

Samoa leg tattoo

Samoa neck tattoo

Samoa RayTatau

Samoa Tribal neck

Samoană chest Tattoo for men

30 Imagini de Tatuaje Samoan

Tatuajul feminin inspirat din stilul polinezian prezintă elemente și elemente Samoan Tatau, floare de crin, capuri de suliță.

Samoană forearm tattoo

Samoană full sleeve tattoo

Samoană inspired hand tatau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − 12 =