Ismerje meg a Rays – Impresszív polinéz tetoválásokat

Manta Ray tattoo-9

Mindig kíváncsi vagyok, hogy a titokzatos szimbólumok megjelennek a polinéziai tetováláson. Ezek a szimbólumok képviselik a kulturális elismerést a natív polinéz nép számára. Az ilyen típusú tetoválások egyike a szemem láttára a röntgen tetoválás, ami kiváltotta a furcsa tengeri állatok további tanulmányozását.

A sugarak a cápa távoli unokatestvérei, amelyeket lapos testük különböztet meg, nagy, háromszögletű mellszívó bordák, amelyek a fejhez illeszkednek. A sugarak egyfajta porcos hal, szeme a test tetején és hosszú farka. A Stingrays-on nincs farkuk. A világon több mint 500 röntgensféleség van dokumentálva, és többségük a tengerfenéken él, ahol a Manta röntgensugár, a szúrós, a rézsugár észrevehető fajok.

Sugár tattoo-6

Manta-rája

A Manta Rays (Hawaii név: Hāhālua) Polinéziai vizeken, valamint a Csendes-óceán szubtrópusi trópusi életében él. A Manta ray a legnagyobb fajta és az egyik legnagyobb tengeri hal az óceánokban. 7 méter szélességig terjedhetnek, és akár 3000 fontot is képesek súlyozni.

A manta-sugarak nagy méretükről ismertek. Soha nem hagyják abba az úszást, különben el fognak süllyedni és megfojtani. Hatalmas méretük miatt csak néhány akvárium elég nagy ahhoz, hogy otthont adjon nekik. Az őshonos polinéziai emberek Manta sugarait látták a szellemőrök szimbólumaiként, akik kecses erejét és bölcsességét képviselik. A legtöbb rays tetoválás láttuk Manta Ray tetoválások a törzsi tervek.

Manta Ray tattoo-8

Manta Ray tattoo-14

stingrays

Stingrays egy másikfajta sugár, amely a világ trópusi és szubtrópusi vizében él. Jelenleg 60 különböző fajtájú csíkos. A sztriptízek olyan mélyebb vizekben élnek, amelyek hossza valójában hosszabb, mint a szélesség. A legnagyobb szamárfák 6,6 láb (1,98 m) hosszúak és legfeljebb 790 fontot tesznek ki. A fonák eltérnek a Manta sugárzástól, nem csak a méretükön, de a Stingraysnek a farkán szöges szúrórétegek vannak, amelyek a mérgek befecskendezésére szolgálnak, hogy megvédjék a ragadozókat. A Stingrays általában nem agresszíven támadja az embereket, a szegycsontokat kizárólag az önvédelemre használják.

Foltos Eagle Ray

A pöttyös sas sugár, a fedélzeti sugár néven ismert, hosszú peremmel és sok fehér folttal a hátsó felületén, számos mérgező, csípős szúróval a kismedencei mögött. A magassága 2,5 méterrel és 2,5 méter hosszú lehet, a farkát pedig 230 kg-os súlyával,.

A szúróktól eltérően a foltos Eagle sugarak inkább a nyílt óceánon élnek, mint a tengerfenéken. Hawaii A foltos Eagle Ray neve “Hailepo”. A hīhīmanu (Spotted Eagle Ray) egy aumakua (óvási szellem) néhány hawaii család számára.

Egyéb érdekes Rays

  • Korcsolya
  • Elektromos sugárzás
  • Pajkos ördög sugarak

Manta Ray tattoo-5

Sugár tattoo-39

Manta Ray tattoo-22

Manta Ray tattoo-10

Manta Ray tattoo-12

Manta Ray tattoo-11

Manta Ray tattoo-13

Manta Ray tattoo-15

Manta Ray tattoo-16

Manta Ray tattoo-18

Manta Ray tattoo-20

Manta Ray tattoo-21

Manta Ray tattoo-23

Manta Ray tattoo-27

Manta Ray tattoo-28

Manta Ray tattoo-29

Manta Ray tattoo-30

Manta Ray tattoo-31

Manta Ray tattoo-32

Manta Ray tattoo-33

Manta Ray tattoo-34

Manta Ray tattoo-35

Manta Ray tattoo-36

Manta Ray tattoo-37

Manta Ray tattoo-38

Sugár tattoo-4

Sugár tattoo-17

Sugár tattoo-19

Sugár tattoo-24

Sugár tattoo-26

Manta Ray tattoo-25

Manta Ray tattoo-1

Manta Ray tattoo-2

Manta Ray tattoo-3

Manta Ray tattoo-7