Luna a 6-a Sarcina Dieta – Care Alimente pentru a mânca și a evita?

A fi însărcinată este un mare privilegiu pentru fiecare femeie. Poate că este cel mai minunat dar pentru viața unei femei. În timp ce începeți să purtați puțin în pântecele dvs., încercați să dați copilului o viață sănătoasă. Alimentele sunt singurele opțiuni care pot oferi nutrienților copilului dumneavoastră. Cu ajutorul medicului dumneavoastră faceți o diagramă de dietă sănătos care trebuie urmată.

Ce să mănânce:-

a 6- month pregnancy diet

Vitamina C:

Este unul dintre nutrienții vitali necesari în acest moment. Cu siguranță menține șirul corpului și sănătos. Mai mult decât atât, acesta ține corpul liber de orice fel de boli. Vitamina c ajută la creșterea țesutului. Produsele care conțin vitamina c sunt foarte esențiale pentru protejarea celulelor. Capsunile, strugurii, varza, cartofii dulci sunt bogate in vitamina c.

Fibră:

Fibrele reprezintă o soluție bună pentru constipație în timpul sarcinii. Indigestia si constipatia sunt foarte naturale in timpul sarcinii. Produsele care conțin fibre vor fi utile în această problemă. Este o parte esențială a dietei de sarcină. Fibrele se găsesc în general în fructe și în diferite tipuri de legume. Produsele cu fibre sunt ușor de digerat, în special în timpul perioadei mari de sarcină.

Vezi mai mult: Luna a treia a alimentației

migdale:

În această perioadă de sarcină, trebuie să aveți alimente nutritive. Cu toate acestea, este foarte important pentru o creștere sănătoasă a copilului dumneavoastră. Migdalele conțin o cantitate bună de nutrienți necesare în timpul sarcinii. Încercați să includeți migdale în diagrama dvs. regulată de dietă. Acum, dacă aveți alergii cu privire la migdale, atunci este mai bine să evitați. Dar căutați alte nuci ca o înlocuire a acesteia.

Acid folic:

Împreună cu vitamina acidul folic este important pentru o femeie gravidă. O cantitate de acid folic este necesară într-o zi. Pentru dezvoltarea creierului copilului dumneavoastră, acidul folic joacă un rol vital. Este foarte util pentru întărirea măduvei spinării micuților. Prin urmare, având acid folic puteți evita orice fel de defecte în timpul nașterii copilului dumneavoastră.

Proteină:

Proteina este cea mai necesară parte a dietei de sarcină. Pentru furnizarea adecvată de proteine ​​energetice este importantă. Creșterea fizică a unui copil depinde de cantitatea suficientă de proteine. Asigurați-vă că proteina este în dieta dvs. în timpul celei de-a 6-a luni de sarcină. Toate produsele alimentare bogate în proteine ​​sunt ouă, pește, soia, pui, lapte, legume verzi și așa mai departe.

Carbohidrați:

Mai mult sau mai puțin, fiecare medic recomandă carbohidrații în timpul zilei. Poate că este cea mai importantă sursă de energie ca pe dieta sarcinii. Carbohidrații conținând alimente ar trebui să fie în luna a 6-a a tabelului de sarcini pentru o sarcină sănătoasă. Este necesar deoarece oferă energie pentru susținerea creșterii copilului. Alimentele care conțin carbohidrați sunt cartofi, porumb dulce, ovăz, paste făinoase și nuci.

Legume:

Deși legumele sunt alimente foarte frecvente și mai ales fără gust, dar totuși acestea au o importanță deosebită. Este cea mai evidentă dietă în a 6-a lună de sarcină, sfătuită de doctor.Vegetabil este o sursă bună de vitamină în timp ce vă duceți copilul. Pentru dragul tău, trebuie să ai o cantitate suficientă de legume proaspete verzi într-o zi.

Fructe:

Nimic nu poate fi comparat cu beneficiile fructelor proaspete. Fructele sunt foarte sănătoase pentru femeia gravidă. Păstrați o coș de fructe în masă și o aveți oricând doriți. Fructele dau o bună aprovizionare cu vitamina organismului. Astfel, bebelușul dumneavoastră nu va suferi de deficit de vitamina. De asemenea, îndeplinește nevoia de minerale. Fructe cum ar fi banane, struguri verzi, mere, portocale, pere pot fi în diagrama ta.

Vezi mai mult: Plan de dieta pentru 9 luni

Importanța produselor lactate:

Mulți părăsesc produsele lactate. În timpul sarcinii nu există niciun scop de a evita astfel de produse. Pentru oasele puternice ale bebelușului, calciul este foarte important. Astfel, dacă nu adoptați un obicei al laptelui și al altor produse lactate, vă va afecta copilul. Pentru insuficiența proteinelor și a calciului bebelușul poate suferi de deficiență osoasă.

fluide:

Apa este o altă parte cea mai importantă a dietei de sarcină. Împreună cu alimentele sunt necesare și pahare de apă suficientă. Scăderea apei poate face ca organismul să se usuce. De asemenea, puteți suferi de constipație. Împreună cu luna a 6-a de sarcină, apa alimentară are o parte vitală a digestiei. Potrivit medicului, ar trebui să aveți minimum șase pahare de apă pe parcursul zilei.

Ce să nu mănânci:-

a 6- Month Pregnancy Diet foods

Evitați alimentele marine crude:

Alimentele marine crude sunt strict interzise pentru femeia gravidă. Pestele de mare poartă un nivel ridicat de mercur, care este foarte dăunător în acest moment. Din ignoranța dvs., bolile pot avea loc în interiorul corpului. Dacă sunteți afectat copilul dumneavoastră va suferi. Alimentele de origine dau naștere unei boli ca listerioza, care este, fără îndoială, foarte dăunătoare pentru dumneavoastră și copilul dumneavoastră atât.

Sub carne gătită:

Orice tip de carne gătită este dăunătoare în timpul sarcinii. Mai ales tu ar trebui să evite în timp ce poartă copilul dumneavoastră. Astfel de carne este suficientă pentru a forma bacterii în corpul vostru. Dacă doriți să aveți carne, pregătiți-o să mențineți igiena. Preparatele bine gătite sunt ușor de digerat. Deoarece digestia este o problemă foarte rară a sarcinii, evitați să mâncați carnea, care este insuficientă.

Brânzeturi moi:

Brânzeturile moi nu sunt pasteurizate în mod corespunzător și, prin urmare, încercați să le evitați. Brânzeturile sunt preferabile în timpul sarcinii. Ca dietă în timpul celei de-a 6-a luni de sarcină, o ignorați. Acesta conține boli care cauzează bacterii. Deși ați putea dori produsul, dar nu îl aveți.

Mâncare picantă:

Alimentele condimentate sunt un motiv bun pentru crearea indigestiei. Astfel de alimente sunt gătite fără a menține o igienă. Deși în acest moment nu au mâncăruri condimentate și fierte, veți fi obosiți. Dar totuși aceștia sunt sănătoși comparativ cu alimentele non-picante

Vezi mai mult: Luna a doua a dietei de sarcină

Cofeină:

Articolele cu cofeină cum ar fi cafeaua și ceaiul nu sunt deloc bune pentru sincronizare. Nu înseamnă că nu o poți avea. Dar nu obișnuiți frecvent cu ceai și cafea. Are efecte grave asupra bătăilor inimii.

Dacă mențineți o dietă adecvată și stabilă, copilul dvs. va fi profitat din aceasta. Alimentele sănătoase pot furniza numai substanțe nutritive importante pentru creșterea copilului dumneavoastră. Alimentația este singura opțiune care vă poate oferi energia necesară pentru a vă îngriji de cei mici.