Hogyan kezeljük a pattanásokat a nyelvre? | Stílusok az életben

Pattanások a nyelvre vagy a pattanások a nyelvre néha okozhat reakció egyes élelmiszerek, vagy lenyelése toxikus vegyi anyagok vagy egyéb allergia. Lehet, hogy nyelv pattanások, ami nagyon fájdalmas lehet. Az embernek nehéz az ételt rágni és lenyelni is. Ez gyakran vöröshajú és duzzadt, és nagyon kellemetlen lehet.

Felmerül a kérdés, mi okozza a pattanásokat a nyelveden? A kisebb fertőzések nem ritkák, de a nyelv gyulladása vagy fájdalmas nyafogja sérülés, harapás vagy étellel kapcsolatos reakció. A nyálkahártyák a száj belsejében kialakuló fájdalmas dudorok egy másik formája, amelyet vitaminhiányok, fűszeres étkezési stressz okoznak stb..

Ezek a dudorok TLP néven is ismertek (Transient lingual papillitis). Ezeket a helyi reakció a traumához hasonlóan, mint a karcolás, a harapás és a kaparás. Egyéb okok lehetnek allergiás reakciók az élelmiszerekre vagy hiányosságokra. A vírusfertőzések, az STD-k, a nyálkahártya sebek egyéb okai, a szájüregi rák és más szájüregi fertőzések és megbetegedések. A szájöblítés, a szájápolási zavarok, a bőrön eltömődött bőr okozza a duzzanatot és a dudorokat.

Mint mindannyian tudjuk, a megelőzés a legjobb megoldás, és alkalmazható a fogászati ​​higiéniára is. Ha már tapasztalt fájdalmat vagy kényelmetlenséget ezekkel a pattanásokkal kapcsolatban, kérdezheti, hogyan lehet gyorsan megszüntetni a pattanásokat a nyelv nyelvén? A keresés itt véget ér. Ebben a cikkben összeállítottuk a hatékony jogorvoslat néhány, hogy megszabaduljunk ezek a fájdalmas dudorok.

pattanások on tongue

Hogyan kezeljük a pattanásokat a nyelvre:

A következő néhány hazai jogorvoslat a pattanások a nyelv.

1. Min Lepárlás mossa:

menta leaves 1

Ez nagyon jó kezelésére pattanások a nyelvre, amelyek nagyon fájdalmasak.

 1. A menta leveleket el lehet zúzni, és ezt meg lehet gurítani és megtartani anélkül, hogy lenyelni. (Lenyelve nem ártalmas, de ezt a fájdalmas dudorokat lefedő duzzanat fölött kell tartani.)
 2. Ezt kb. 15 percig kell tartani, és ehhez hideg jeges vizet használhat.

Ez enyhíti a fájdalmat, de ez nem nagyon hasznos ezek kezelésére.

2. Kurkuma Paste:

Kurkuma and Honey

Ezt a konyhából lehet használni. Az országban szinte mindenféle étel készül kurkumával, ezért; ez egy nagyon gyakori összetevő a háztartásban. Ez is nagyon természetes. Azonban ennek hatékonysága a por minőségétől függ. Ennek jobb minőségűnek kell lennie a jobb hatékonyság érdekében.

 • Készítsen egy paszta a kurkuma.
 • Ezután alkalmazza a fájdalmas területet. Ezt nem szabad lenyelni.
 • Próbálja meg ezt tartani kb. 15 percig víz nélkül.
 • Öblítsük le vízzel.

Ez egyike a tökéletes kezeléseknek a kurkuma paszta számára pattanás a nyelv.

Többet látni: A fül a fül

3. Kurkuma és szódabikarbóna:

sütés soda 854

Mindkét összetevő hasznos lehet.

 1. Keverjük össze a kurkuma és a szódabikarbóna ½ teáskanál arányát, majd vízzel pasztaba keverjük.
 2. Ez a szájon belüli duzzadásra alkalmazható ugyanabban a folyamatban, mint korábban említettük.
 3. Hagyja hagyni 15 percig az öblítés előtt.

A következő néhány percig ne egyen vagy ne inni. Ez jó megoldás a pattanások a nyelv.

4. Aloe Vera Juice:

Hogyan to Use Aloe Vera for Acne33

Öblítse a száját aloe vera juice-mal, amely gombaellenes és antibakteriális tulajdonságokat tartalmaz. Ez egyben csillapító is, ezért segíthet megnyugtatni a duzzanatot. Ez elég jó lehet, és néhány perc alatt csökkenti a fájdalmat.

 1. Extraháljuk a gyümölcslé növényi gélt belülről.
 2. Tegye be a száj duzzadt vagy gyulladt részét.
 3. Hagyja kb. 15 percig.
 4. Vízzel öblítse le.

Nem ajánlott, hogy az ételt vagy az ételt legalább 20 percen át el kell fogyasztani. Ez az egyik legjobb otthoni gyógymód a pattanások nyelvén.

5. A kurkuma és a méz:

édesem 6

Ez azoknak az embereknek szól, akik nem szeretik a kurkuma ízét szódabikarbónával vagy csak kurkumával. A méz tartalmaz gombaellenes tulajdonságokat, és könnyen használható. Ezt azonban nem szabad lenyelni, és meg kell tartani az ütközést.

 • Keverjük össze a kurkuma mézzel.
 • Vigye át a dudorra.
 • Hagyja ezt körülbelül 6 percig.
 • Öblítse le vízzel.

Azonban tanácsos ezt követően még 20 percig sem vizet inni.

Többet látni: Hogyan lehet megszabadulni mellkasi akne

6. Cayenne Pepper:

Cayenne

Ez sok szájban megnyugtató cukorka. Ennek megnyugtató tulajdonságai vannak az esztétikai kapszaicin jelenlétének köszönhetően. Ez a vörösödés terület felett használható, hogy megkönnyítse az idegeket. Ez segít azonnal enyhíteni a fájdalmat, majd egy személy megkönnyebbülhet.

 • Alkalmazzon cayenne borsot a koponyán.
 • Hagyja kb. 15 percig, majd ez az idegeket pihenteti.
 • Ezt mézzel is lehet használni. A méz képes mikrobiális tulajdonságokkal járni.

7. Sage levelek:

Zsálya

 1. Készítsen pasztát néhány perces forralás után.
 2. Alkalmazza ezt az ütközésre, és ez segíthet megnyugtatni a duzzanatot.
 3. Semmi sem lehet enni vagy lenyelni körülbelül 20 percig.

Ez a legjobb megoldás a pattanások nyelvén.

Ezek a pattanások vagy dudorok semmilyen módon nem fenyegetnek, de sok mindent megteszünk, hogy ellenőrizzük. Próbáljon sós vízzel lemosni, sok vizet itni ahhoz, hogy hidratálódjon, a jó orális egészségügyi higiénia rendkívül fontos, és kiegészítéseket kell tenni ezeknek a pattanásoknak a leküzdésére. Kerülje a zsíros, savas és allergiát okozó élelmiszereket. Alternatív megoldásként próbálhat ki egy jégkockát az átmeneti megkönnyebbülésre, mivel ez a fájdalmat elzárja. Végül, amilyen csábító lehet, ne fújd ezeket a pattanásokat semmilyen áron; akkor kockáztathatja a baktériumok terjedését a szájban.

Maradjon boldog és egészséges!

Többet látni: Pattanások az ajkakon

Image Source: Záróállomány 1.