Kako se izogniti nosečnosti po poroki? | Styles At Life

Postati staršev lahko povzroči veliko vrsto sprememb v življenju zakonskega para. Nosečnost prinaša s seboj veliko odgovornost, tako čustveno kot finančno, in ni nekaj, kar je treba vzeti rahlo. To je razlog, zakaj je najbolje, da načrtujete nosečnost po poroki.

Obstaja več naravnih in preprostih načinov za preprečevanje nosečnosti, ob vzdrževanju zdravega spolnega življenja po poroki.

Različne metode kontracepcije imajo različno učinkovitost in izbira metode je odvisna le od uporabnika. Vse je v tem, kaj najbolje deluje zanje pri učinkovitostih in udobju.

Kako To Avoid Pregnancy After Marriage

Nasveti za izogibanje nosečnosti Po poroki:

Najdemo tukaj z navedenimi top metodami, da bi se izognili nosečnosti z ali brez zaščite.

1. Naravna prevencija:

Naravni način preprečevanja nosečnosti je v praksi že več let. Vendar pa te metode ne zagotavljajo cent odstotnega jamstva in zato niso povsem zanesljive. Verjamemo, da med naravnim ciklusom ženskega telesa obstaja nekaj dni pred in po njem, ko ne more zanositi, tudi če ima nezaščiten spolni odnos.

Na to metodo ni mogoče popolnoma povrniti, ker je telo vsake ženske drugačno in ob spreminjajočih se okoliščinah obnaša drugače. To očitno vpliva na njene cikle, zato morda ne boste vedno natančno določili, kateri dnevi so varni.

Poglej več:  Je cimet varen med nosečnostjo

2. Ovulacijski postopek:

Ovulacija Method To Preven Pregnancy

Ta metoda preprosto pomeni, da se je treba izogniti nezaščitenim spolnim odnosom v času ovulacije. Vrzel v tej metodi pa je enaka kot metoda naravnega preprečevanja. Telo vsake ženske se obnaša in drugače odziva v različnih okoljih. Ta metoda je eden od varnostnih ukrepov za preprečevanje nosečnosti po poroki. To pomeni, da se izogibajte spolnemu odnosu med 8-19 ciklov ali pa se zavarujte.

3. Hormonska metoda:

Harmon Method To Prevent Pregnancy

Hormonska metoda je naslednji najboljši način za preprečevanje nosečnosti po poroki. Na trgu danes obstajajo številne tablete za kontracepcijske namene. Naloga teh tablet je preprečevanje proizvodnje jajčec ali preprečevanje oplojenih jajčec, ki jih je treba vsaditi v maternico. Vendar pa imajo lahko te tablete različne neželene učinke in lahko ali pa ne ustrezajo osebi. Zato je priporočljivo, da vzamete te tablete po posvetovanju z zdravnikom.

Takšne kontracepcijske tablete lahko vzamete vsak dan. Zagotoviti morate, da nikoli ne zamudite tabletke, če jemljete te dnevne tablete in jih morate vedno vzeti na pravočasno.

Poglej več: Kako izogniti nosečnosti brez zaščite

4. Pulling Out Technique:

Potegni Out Method To Prevent Pregnancy

Ta izvlečna metoda, znana tudi kot prekinitev prekinitve ali koitus, pomeni odstranitev penisa pred nožnico pred izpraznitvijo. Ta tehnika je logična in očitno učinkovita, da se izognete nosečnosti brez zaščite, če ste vedno zelo previdni. Zanašanje na to tehniko je vedno malo tvegano v vročini trenutka. Ta metoda je tad bit tvegano, ker zahteva nekaj samokontrola in izkušenj. Ko se popolnoma izvleče iz ženske, se možnosti, da potujejo v žensko telo, precej manj ali verjetno ni nič. Ta način zaustavitve nosečnosti ni povsem varen in v najboljšem primeru je treba iskati nekatere druge možnosti zaradi tveganja.

5. Kondomi:

Kondomi To Prevent Pregnancy

To je ena najvarnejših metod kontracepcije. Jamstvo te metode ni 100 odstotkov, vendar so še vedno skoraj vedno učinkovite. Nujno je, da se preveri rok uporabe kondomov, jih ustrezno shranite in jih pravilno uporabite za želene rezultate. Kondomi so bili najboljši način za preprečevanje nosečnosti po poroki. Kondomi so zdaj na voljo kot femidom za žensko preveč in je stvar izbire, na koga ga je treba uporabiti.

Poglej več:  Znaki in simptomi nosečnosti

6. IUD (Intrauterine Device):

IUD To Prevent Pregnancy

IUD, imenovani tudi kot intrauterinska kontracepcija (IUC) in intrauterini sistem (IUS). To je najučinkovitejša metoda za nadzor nujne kontracepcije. Pri tej metodi se v notranjosti ženske maternice, ki deluje za trajno, vstavi majhen T Shaped oblik. Ne glede na to, obstaja nekaj izdanih težav, ki se pojavljajo ženskam, kot so hudo krvavitev, bolečine v hrbtu in nepredvidljiva obdobja.

7. Nujna tableta:

Nujnost Pills To Prevent Pregnancy

To ni metoda, ki jo lahko redno določite. Kot že ime pove, je mogoče te tablete sprejeti, da bi se izognili neželeni nenamerni nosečnosti. Te tablete je treba vzeti v 72 urah po nezaščitenem spolnem odnosu. Čeprav ta tabletka ne zagotavlja ničesar, je skoraj vedno uspešna. To ni zdravo možnost in se ji je treba izogibati. To zagotovo ni najboljši način, da se izognete nosečnosti po poroki, ampak zagotovo je rešitelj v težkih časih. Obstaja kar nekaj varnih tablet, ki jih lahko porabite. Toda poskrbite, da boste le najboljši.

Varni seks je vedno najboljša možnost. Ne samo, da bi se izognili nosečnosti, ampak tudi obdržati spolno prenosljive bolezni ali spolno prenosljive bolezni. Varen seks je absolutna potreba, da se izognemo kateri koli od teh posledic. Biti starš vedno potrebuje določeno raven priprave. Če niste pripravljeni na to, je najbolje, da se resnično izognete, bodisi kondomu ali femidomu. Naj se izvleče in tablete so vaše zadnje sredstvo.