Cum se utilizează Retin-A

Hopa! Doar când v-am convins să începeți să utilizați Retin-A, vă duc să vă arăt acest pic cu un model cu fața roșie (de la Viktor & Rolf's 2011) și te sperie.

Bine, serios? Efectele secundare de la folosirea Retin-A nu sunt atât de rău.

Dar dacă începeți să săturați în jurul forumurilor de îngrijire a pielii pe Internet, voi'cu siguranta incepeti sa observati ca utilizatorii folosesc termenul “urlete” pentru faza initiala atunci cand pielea se adapteaza la utilizarea unui retinoid. Fața ta devine roșie, pielea începe să se fulgheze și să se coajă, aveți plasturi uscați (în special în jurul nasului și gurii) și, uneori, liniile fine și ridurile pot arăta mai rau, nu mai bine.

Poate fi dificil. (Heck, I'm trecând prin ea chiar acum “și credeți-mă, asta'este chiar mai plăcută cuplarea perioadei de reglare Retin-A cu zboruri internaționale de nouă ore, o perioadă rece și menstruală.)

Dar eu'nu renunțați și nici nu ar trebui să faceți asta, deoarece: a) beneficiile utilizării Retin-A sunt frenetice AWESOME (întoarceți-vă și citiți acest post dacă aveți nevoie de o reîmprospătare) și b) există modalități de a face tranziția în retinoid utilizați mult mai puțin traumatizant. Care, cu mândrie, este subiectul zilelor noastre'e post!

(Notă: La fel ca și ultima oară, eu'm folosind termenul Retin-A ca și cum ați “Kleenex” pentru a descrie întreaga categorie de retinoizi: Stieva-A, Tazorac, Differin etc.)

De ce Retin-A uneori nu reușește

Aceasta'nu este medicamentul'e greșeală. De obicei, oamenii renunță pentru că au făcut una sau mai multe dintre următoarele și, prin urmare, au supra-iritat pielea lor.

  • Au folosit o doză prea mare.
  • Au folosit prea mult.
  • Ei au folosit prea des.
  • L-au folosit pe piele umedă.
  • Nu au fost'• Folosiți suficient hidratant.
  • Nu au fost'purtați protecție solară.

Tu'cred că medicul dermatolog vă va spune aceste lucruri … dar din păcate, asta'devenind mai mult excepția decât regula. Deci, sper că pot ajuta!

Cum să utilizați Retin-A în modul corect

1. Începeți cu o doză mică și apoi faceți-vă drumul în sus.

Retinoidele vin în procente diferite, începând de la 0,01 (cel mai slab), apoi 0,025, 0,04, 0,05 și, în sfârșit, 0,1 (cel mai puternic). S-ar putea să credeți că pornirea mai mare vă va aduce rezultate mai repede, dar poate fi de fapt o rețetă pentru dezastru și vă va face să doriți să abandonați nava. Crede-mă: trebuie să te descurci.

Cred că un procent bun pentru majoritatea oamenilor de a începe este de 0,025, ceea ce este ceea ce eu'm folosind acum. eu'ați încercat 0.01 înainte, și nu'nu face nimic din nimic. Acum, ar trebui să știți că pielea mea'este destul de subțire și sensibilă, deci dacă este mai dificil, atunci ar trebui să începeți la 0,05. (Bineînțeles, discutați cu medicul despre acest lucru, în loc să ascultați numai persoane aleatorii ca mine pe Internet.)

În mod alternativ, dacă chiar și 0,01 este prea puternic, puteți începe cu un retinol de tip over-the-counter. RoC este un brand care o face'este bine cunoscut pentru produsele sale retinol. (Ei nu't dezvălui cât de mult folosesc, ceea ce face lucrurile un pic dificil, dar vă puteți aștepta la niște rezultate subtile fără iritarea produselor cu prescripție.) Acest ser poate fi purtat singur sau sub hidratarea obișnuită.

eu'd recomandăm, de asemenea, SkinCeuticals, care are o concentrație de retinol de 0,5 și 0,1% (și, în general, este doar o linie de îngrijire a pielii cu adevărat de înaltă calitate pe care am încredere în total).

Nu există reguli dure și rapide când “sau chiar dacă” trebuie să vă deplasați până la puterea următoare. Unii oameni sunt fericiți să rămână în modul de întreținere cu o doză mai mică pe termen nedefinit, în timp ce alții, odată ce pielea lor este folosită pentru medicamente, pot merge la un procent mai mare după terminarea uneia sau a două tuburi.

Indiferent dacă alegeți cremă sau gel, depinde de tipul de piele și de preferințele personale. Găsesc crema mai ușor de utilizat și mai puțin uscată, dar ingredientele ar putea fi ușor comedogene, astfel încât pielea cu tendință de acnee poate fi mai bine cu gelul.

2. Așteptați cel puțin 20 de minute după spălarea feței pentru al aplica.

Acest lucru se datorează faptului că atunci când puneți Retin-A pe piele'nu complet, 100 procente uscate, tu'vei avea mai multă iritare. Spălați-vă astfel fața cu ceea ce vă place să-l spălați și apoi setați un cronometru timp de 20 de minute 30 este chiar mai bun.

Notă: Odată ce pielea se ajustează, este posibil să nu fie necesar să urmați acest pas.

3. Aplicați doar o cantitate de mărime de mazare pe toată fața.

Aceste lucruri sunt puternice, deci un mazău este tot ce aveți nevoie. După cum se arată în diagramă, îmi place să-l împrăștiem pe vârful degetelor și apoi să-l așez pe frunte, pe obraji și pe bărbie, astfel încât fiecare cvadrant al feței mele să aibă o cantitate egală înainte să-l liniștesc. (Cu o cremă aveți mai mult timp să vă amestecați, dar cu formatul de gel trebuie să lucrați mai repede de la ea'se bazează pe alcool și se evaporă rapid.) Mergeți puțin mai ușor în jurul nasului și gurii, deoarece acestea sunt zonele predispuse la fulgi.

Don'fii speriat de a pune în jurul ochilor tăi: eu'ați vorbit cu dermatologii care spun asta'e perfect perfect să o aplici chiar pe cioară'cu picioarele. La urma urmei, asta'este unul dintre cele mai bune locuri pentru a permite lui Retin-A sa-si faca treaba. Unii oameni, cu toate acestea, nu'Nu-mi place să vă apropiem de ochi, deoarece poate face ca zona să pară puțin uscată și crepită – experiența mea este că ajustarea durează mai mult pentru zona ochiului decât în ​​altă parte.

De remarcat, de asemenea, că Retin-A nu este un tratament la fața locului. daca tu're-acnee-predispus, s-ar putea fi tentat să pună o mare glopul de chestii pe o breakout, dar ar putea arde pielea ta și să-l arata chiar mai rău. Pur și simplu răspândiți-o peste tot într-un strat subțire și lăsați medicamentele să-și lucreze magia.

4. Utilizați Retin-A numai pe timp de noapte și fiți foarte diligenți în ceea ce privește protecția solară în timpul zilei.

Soarele'razele ultraviolete împrăștie vitamina A în Retin-A, făcând-o mai puțin activă, deci acolo'nu are rost să-l folosiți în timpul zilei pentru că ați câștigat't obțineți aceleași rezultate din produs. Dar asta'nu este singurul motiv pentru care ar trebui să-l utilizați doar noaptea. De asemenea, vă face mult mai sensibili la expunerea la soare și, astfel, o aplicare proaspătă dimineața vă poate pune la un risc mai mare pentru arsuri solare, ceea ce ar anula doar munca voastră dură!

De asemenea, aș fi neglijent dacă nu'iti spun ca tu trebuie sa eviti soarele atunci cand esti're pe Retin-A. Aplicarea frecventă a unui SPF de cel puțin 30 este cheia (folosesc SkinCeuticals sau Lavanila), dar asta nu'Îți dau carte blanche pentru a rămâne în lumina directă a soarelui. Personal, cred'e mai bine să purtați pălării, să stați la umbra etc., mai ales dacă sunteți'folosind Retin-A pentru problemele legate de pigmentare, care se pot întoarce fără a fi protejate corespunzător.

5. Depășiți aplicațiile dacă aveți nevoie de … sau utilizați mai mult hidratant.

daca tu'faceti toate cele de mai sus, dar inca gasiti ca Retin-A face pielea prea iritata, exista cateva lucruri pe care le puteti face.

Unul este să renunți să îl folosești în fiecare noapte, sau în fiecare a treia noapte și apoi să treci treptat până când o poți tolera noaptea. Trebuie doar să știți că această metodă va fi mai lentă pentru a produce rezultate. De asemenea, unii oameni care o utilizează o singură dată sau de două ori pe săptămână au raportat că, chiar și după luni de zile, au fost încă iritați. eu'm nu MD, dar presupun că ele'o folosesc prea rar pentru a-și ajusta pielea … așa că ei'o stare constantă de iritație și apoi o recuperare săptămânală. Vrei să-ți împingi pielea's limitează puțin, dar încă o fac mai ușor de gestionat.

O altă opțiune este să folosiți retinul A cu un hidratant. Metoda preferată este să aplicați Retin-A pe piele goală, la cel puțin 20 de minute după spălare și apoi să așteptați încă 45 de minute înainte de a aplica hidratant (sau ulei de față) în partea de sus. Motivul pentru aceasta este că doriți să lăsați penetrarea retinei-A cât mai mult timp înainte de diluarea beneficiilor sale cu alt produs.

Acestea fiind spuse, unii oameni preferă să-și aplice hidratantul imediat după spălare și apoi așteptați cele 20 de minute sau mai mult înainte de a pune pe Retin-A. Nu am't a încercat acest lucru și bănuiesc că ar face produsul chiar mai slab, dar el'e cu adevărat o chestiune de a afla ce funcționează cel mai bine pentru tine.

De asemenea, puteți încerca să amestecați retin-A cu hidratantul dvs., dar din nou, acest lucru i-ar dilua puterea. În plus, funcționează numai cu formatul de cremă, deoarece aceasta'pe bază de alcool, nu'nu se poate amesteca.

Vestea bună este că puteți folosi cât mai mult hidratant pe care îl doriți în timpul zilei pentru a contracara uscarea! Un Clarisonic este, de asemenea, un dumnezeiesc pentru a face față falsității.

6. Aveți grijă cu alte ingrediente active.

Aici'unde lucrurile se pot complica puțin. daca tu're un total de droguri produs ca mine, atunci trebuie să fie conștienți de modul în care celelalte produse din arsenalul dvs. pot interacționa cu retin-A.

Alți acizi, inclusiv glicol, salicilic și lactic, ar trebui să fie't să fie utilizat în același timp cu Retin-A. Dacă pielea le poate tolera, folosiți-le dimineața.

De asemenea, trebuie să utilizați orice tratament cu vitamina C dimineața. (Citiți această postare de ce aveți nevoie de un antioxidant.)

Hidrochinona plus Retina-A (și uneori și glicolul) este standardul de aur pentru tratarea problemelor de pigmentare. Tu'intenționați să utilizați hidrochinonă de două ori pe zi … așa că noaptea, așteptați cele 45 de minute după aplicarea Retin-A înainte de a plasa hidrochinona pe partea de sus. (Produsul meu preferat este Lustra, care este de 4%.)

Uau! Acea'o intrega informatie despre ingrijirea pielii. Ca întotdeauna, vă rugăm să nu luați acest lucru ca sfatul medicului și discutați cu medicul dumneavoastră mai întâi despre dacă retinoizii sunt potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, nu le utilizați dacă sunteți gravidă sau alăptați.

Ați încercat vreodată Retin-A?

Utilizați o metodă de aplicare diferită de cele de mai sus?

Ce produse au făcut cea mai mare diferență pentru pielea ta?