Cum să utilizați acizi și retinol într-o rutină de îngrijire a pielii

Oricine este interesat de îngrijirea pielii știe că ingredientele active sunt prietenii noștri.

Două dintre cele mai dovedite sunt acizi și retinoizi:

  • Acizii includ acizi alfa-hidroxi (cum ar fi glicol și lactic) și acizi beta-hidroxi (de asemenea cunoscuți sub numele de acid salicilic)
  • Retinoidele se referă la o familie de derivați ai vitaminei A, incluzând retinolul de tip over-the-counter, precum și tretinoinul pe bază de prescripție medicală, și anume Retin-A

Ambele ingrediente fac totul, de la resurfacarea pielii până la estomparea petelor întunecate până la înmuierea ridurilor. Deci, dacă o persoană activă este bună, nu ar fi'o rutină cu două active să fie chiar mai bună? 

Nu prea repede! Este posibil să fi auzit că acizii și retinolul don'te înțelegi bine împreună și tu'Da, ai dreptate. Iată doar două dintre întrebările'ați primit despre ei în ultimul timp:

Exfolierea chimică poate fi utilizată sub retinoizi? & # X2014; Nicole 

Îmi plac acidul meu lactic obișnuit și retinolul și COSRX-ul meu BHA, dar nu am nici o idee despre cum să-i leagăn. & # X2014; Lola

Da, acesta este unul dintre cele mai confuze în îngrijirea pielii! Vestea bună este că nu't trebuie să aleagă între acizi și retinol. Aceasta'este bine să utilizați ambele ingrediente într-o rutină de îngrijire a pielii. Dar acestea ar trebui aplicate la momentele potrivite pentru a vă proteja pielea și a obține cele mai bune rezultate posibile. 

Permiteți-mi să vă explic…

De ce nu au acizi și retinol Don't Mix

Înainte de a intra în “cum”, vreau să atingeți scurt “de ce” motivul pentru care eu'recomandând împotriva aplicării retinolului după un acid sau invers.

iritarea: Mai întâi de toate, acolo'cu mai mult risc de iritare atunci când vă'utilizați în același timp două exfoliere puternice. Acest lucru vă poate afecta pielea'și împiedicați inflamarea și sensibilitatea.

Transformarea defectuoasă a retinolului: În al doilea rând, retinolul nu't lucra atât de bine pe pielea acide. Amintiți-vă că este un derivat slab al vitaminei A și, pentru ca pielea să poată să o utilizeze, retinolul trebuie transformat în acid retinoic de către organism. Acest studiu a constatat că “reacția de hidroliză este mai mare la pH neutru”, ceea ce înseamnă că procesul de conversie este mai optim pe pielea neacidă.

Inactivarea acidului: Pe de altă parte, acizii penetrează mai bine la un pH mai scăzut (de exemplu, în acest studiu). Deci daca tu're stratificarea unui retinol cu ​​un pH mai mare peste un acid, ar putea neutraliza acidul “ridicând pH-ul” și făcându-l mai puțin eficace. Aceasta'este, de asemenea, o risipă de produs bun!

Un cuvânt rapid pe Retin-A

Eu nu'cred că trebuie să vă faceți griji cu privire la deteriorarea procesului de conversie menționat mai sus, dacă dvs.'pe Retin-A (tretinoin), deoarece este deja acid retinoic.

(Nu că mai recomand Retin-A, apropo.)

oricum eu'd încă fiți atenți la întinderea Retin-A chiar pe partea de sus a acidului, deoarece riscul de iritare este chiar mai mare și doriți să acordați timp acid pentru a-și face treaba.

Acid și rutine retinol să încercați

Bine, gata să vezi cum poți încorpora ambele ingrediente active în rutina ta? 

Iată câteva opțiuni pe care le puteți încerca… 

Opțiunea 1: acizi dimineața, seara retinol 

Cea mai puțin riscantă modalitate de a utiliza acizi și retinoizi este să le aplici în momente diferite ale zilei. 

Are importanță pe ce folosiți când? Ei bine, retinoizii de prescripție medicală trebuie să fie folosiți întotdeauna noaptea, deoarece pot să se descompună la lumină și să vă facă pielea mai sensibilă la arsurile solare. Deci daca tu'pe Retin-A, puteai aplica produsele tale acide dimineata. 

Over-the-counter retinol nu'producerea aceleiași sensibilități la soare, iar unele dintre cele mai noi formulări pot fi fotostabile suficient pentru a se purta în timpul zilei sub o bună protecție solară. Cu toate acestea, majoritatea dermatologilor recomandă să-l utilizați noaptea, cu acizi dimineața. 

Afișat aici: Pixi Glow Tonic și noua Dermalogica Overnight Retinol Repair 1% (revizuită aici)

Opțiunea 2: nopți alternative 

O alta optiune este sa folosesti doar produsele active pe timp de noapte, unul activ la un moment dat. Asta ar putea însemna: 

  • Acizi într-o noapte, retinoizi următorii 
  • Două nopți de acizi, retinoizi noaptea treia
  • Două nopți de retinoizi, a treia noapte de acizi 
  • Acidul intr-o seara, retinoizi urmatorul si apoi o noapte cu hidratare 

Sau orice altă combinație, în funcție de ceea ce poate tolera pielea dumneavoastră. Aceasta este o modalitate bună de a aborda activele dacă aveți piele sensibilă sau dacă sunteți're nou pentru a utiliza produse mai puternice și doriți să construiască treptat o toleranță. 

Afișat aici: Biologique Recherche Lotion P50T (revizuită aici) și Resurface de Shani Darden Retinol Reform (revizuită aici) 

Opțiunea 3: Așteptați 30 de minute 

Dacă vrei să mergi mai departe și să folosești un acid și un retinoid în același timp, poți … dar numai dacă tu'ai timp să aștepți între straturi! 

Nu merge'Nu contează cu adevărat pe care dintre dvs. o aplicați mai întâi; doar du-te cu cel care are cea mai ușoară textură. De obicei, acesta este acidul. De exemplu, mi-aș pune mai întâi Lotion P50 sau Acidul Lactic obișnuit, deoarece acestea au o consistență subțire.

Apoi, dă-i un bun 30 de minute. Dacă puteți aștepta o oră, chiar mai bine! Acest lucru va permite pielea ta'pentru a reveni la normal. 

Odată ce timpul de așteptare este în sus, puteți aplica al doilea activ pe partea de sus. De obicei, acesta este retinoidul (The Ordinary's este mai gros și cremoasă, de exemplu). Acolo'e încă o șansă să nu se convertească la fel de bine ca și fără acid, dar timpul de așteptare ar trebui să ajute foarte mult. 

Afișat aici: Paula's Choice Skin Perfecting 2% lichid BHA (revizuit aici) și Retinoidul obișnuit avansat 2% 

Concluzie

Sper că acest lucru clarifică o parte din confuzia din jurul acizilor și retinoizilor!

Știu că vrei toate beneficiile pentru piele și ai încredere în mine, eu'în același mod. Dar, în spiritul protejării barierei pielii și a nu-ți irosi banii (prin slăbirea sau inactivarea ceva), cred că'e atât de important să folosești strategiile aceste ingrediente.

Personal, eu'ați avut rezultate bune aplicând COSRX BHA meu favorit atât dimineața, cât și noaptea, și CyberDerm Retin + Erase câteva nopți pe săptămână. În nopțile eu'm prea obosit să aștept 30 de minute, eu'fie să renunțați la BHA sau la retinol. 

eu'Îmi place să aud ce funcționează pentru dvs.!

Rutina dvs. include acizi și retinoizi?
Ce'e modul dvs. preferat de a le aplica?