Top 10 najbolj priljubljenih turških žensk

Ali ste vedeli, da ima Turčija tretje najvišje uporabnike Facebooka v primerjavi z drugimi državami po svetu? S štirinajstimi milijoni (in štetjem) sta edini državi, ki sta jih premagali, Združeno kraljestvo in Združene države. Za Turčijo je zabavno dejstvo, da stavimo, da niste vedeli!

To je država z nekaj resnično zanimivimi dejstvi o tem, in tam je tudi nekaj precej zanimivih žensk, ki jih prikazuje ta seznam desetih najbolj priljubljenih turških žensk …

1 – Tülin Şahin

Na vrh 10 Most Popular Turkish Women 1

Vir: tulinsahinofficial

Na prvi pogled vam bo odpuščeno, če boste zamudili to absolutno lepoto s Cindyjem Crawfordom, vendar je to dejansko Tülin Şahin, globalni modni model in ambasador dobre volje za UNICEF, če greste z njo Instagram bio. Je tudi igralka in avtorica, pa tudi TV osebnost. Prvotno rojena v Odense na Danskem, medtem ko je bila nakupovana v nakupovalni center, leta 1998 pa se je preselila v Pariz. To je bila odlična poteza, ki je še bolj odprla vrata njeni karieri za modeliranje in ugotovila je, da se lahko vrne na domači kraj staršev – Turčije.

2 – Hande Dogandemir

Na vrh 10 Most Popular Turkish Women 2

Vir: handedogandemir

Ima blizu dva milijona privržencev na Instagramu, zato obstaja velika možnost, da boste videli to turško lepoto, če še niste slišali za njo. 31-letna sociologinja, gostiteljica televizije in igralka sta rojena v Ankari v Turčiji, dobro znana na turški televiziji. Med njimi so Muhteşem Yüzyıl: Kösem, Telling Tales in Leyla ile Mecnun. Za svoje televizijske nastopi je dobila celo nagrade, lepa pa je tudi za prtljago! Nismo ljubosumen … veliko.

3 – Oyku Karayel

Na vrh 10 Most Popular Turkish Women 3

Vir: uradnik

Ta 27-letna turška igralka je najbolj znana po svoji vlogi v televizijski seriji Kuzey Güney, ki se je pojavila na odru od leta 2011 do 2013. Na televiziji je sledilo kar nekaj televizijskih oddaj, med njimi tudi nekaj vodilnih vlog. Ime v gledališkem in televizijskem gledališču je prejela že nekaj nagrad in se v družbenih medijih začenja rahlo razvijati.

4 – Serenay Sarikaya

Na vrh 10 Most Popular Turkish Women 4

Vir: serenayss

Ta 26-letnica ima Instagram, ki sledi več kot šest milijonom, leta 2014 pa je bila turška GQ glasovala za “žensko leta”. Serenay Sarikaya, rojena v Ankari v Turčiji, je imela zelo impresivno kariero, ko upoštevate, da je še vedno precej mlada, ne samo v televizijskih oddajah, ampak tudi v filmih, in tudi v resničnem modelu.

5 – Bergüzar Korel

Na vrh 10 Most Popular Turkish Women 5

Vir: berguzarkorels

Turška igralka Bergüzar Korel ima 35 let in je rojena v Istanbulu v Turčiji. Bilo je v filmu iz leta 2006 Kurtlar Vadisi: Irak da je naredila velik filmski prvenec, vendar ni šele takrat, ko se je zvrstila televizijska oddaja Binbir Gece da je njeno ime začelo rasti. Pravzaprav se je zdelo, da je televizijska oddaja spremenila svoje življenje na več načinov kot ena, kar je pripeljalo do srečanja s Halitom Ergençom, njenim partnerjem na sejmu, poročili o njej leta 2009, nato pa z otroškim fantom leto pozneje. To je malo kot pravljica pravljice, prav?

6 – Songül Öden

Na vrh 10 Most Popular Turkish Women 6

Vir: sngloden

Songül Öden, rojena v Diyarbakırju v Turčiji, je 38-letna igralka, znana po svojih nastopih v televizijskih oddajah, kot so Ferhunde Hanımlar, Vasiyet, Vazgeç Gönlüm, Mükemmel Çift, in še veliko več. Tudi v različnih TV oddajah, “Rose of Turkey” (kot je znana) je prav tako skočila v gledališče / filme in filme in je celo postala mednarodni obraz mnogih različnih blagovnih znamk.

7 – Burcu Biricik

Na vrh 10 Most Popular Turkish Women 7

Vir: burcubiricik

Ta čudovita 28-letnica se je rodila v Elmalı v Turčiji in ni samo lepa (in igralka), temveč tudi pametna. V bistvu je naša punca že zdrobljena. Študirala na Ege University, je diplomirala na področju arheologije, preden je povzročila resne valove v televizijski in filmski industriji. Z več kot milijon privržencev na Instagramu postaja tudi zelo dobro znana v svoji lasti modeliranja!

8 – Cansu Dere

Na vrh 10 Most Popular Turkish Women 8

Vir: cansudere

Ta 38-letna turška lepota je zagotovo vredna svojega mesta na seznamu desetih najpopularnejših turških žensk, z možgani in lepoto. Ne samo model, igralka in ime v svetu televizije, ona je tudi diplomirala na Istanbiški univerzi na področju arheologije in celo vstopila na lepše tekmovalne programe, dokončala kot drugo osebo. Z 1,1 milijona privržencev na Instagramu, je definitivno ena, ki jo boste želeli spremljati. (Vseeno smo zdaj!)

9 – Tuba Ünsal

Na vrh 10 Most Popular Turkish Women 9

Vir: tubaunsal

Tuba Ünsal, rojena v Denizliju v Turčiji, je igralka in model, nikoli pa niste prepričali, da ima 35 let! Z obema možgani in lepoto na njeni strani je bila na univerzi Çanakkale Onsekiz Mart, ki je študirala poslovno upravo, preden se je preselila na univerzo Bilgi, kjer je študirala in diplomirala na področju video in fotografije.

Jasno je imela boljše razumevanje kamere, kot je večina delala v njeno korist, nekaj časa kasneje, leta 1998, je začela modeliranje, Elite Model Look. Začelo se je nekaj manjših oglaševalskih akcij in reklam, vendar je bilo pred njimi čaka naraščajoča igralska kariera. Skočila je na priložnost in do zdaj je doživela zelo malo časa in se zdi, da je v teku!

10 – Gizem Karaca

Na vrh 10 Most Popular Turkish Women 10

Vir: gizemkaraca

Leta 2011 je Gizem Karaca tekmovala v Miss World in na drugem mestu. Medtem ko je na istem letošnjem Miss World tekmovanju osvojila najboljšo nagrado. 25-year-old, rojen v Istanbulu v Turčiji, se v družabnih medijih precej zbere, pri čemer je samo 1,1 milijona na Instagramu.