20 nume unice turcești pentru fete și băieți

Este o generație de nume clasice, la modă, inovatoare și unice. Dacă doriți un nume cu un amestec exotic de două culturi diferite, atunci trebuie să încercați să priviți numele turc! Numele turcesc sunt atât de frumoase, eminente, exclusive și exotice! Cel mai impresionant lucru despre numele turc este faptul că lista are nume specifice genului și, de asemenea, sunt unisex! Cât de minunat? Derulați în jos pentru a verifica lista noastră exclusivă de nume turcești și a bate cu bucurie!

turc baby names

Lista de nume turcești Baby cu semnificații:

Iată câteva din cele 20 de nume turcești modern și popular pentru fete și băieți după cum urmează.

Nume populare turcești cu semnificații:

1. Asli:

Acesta este un nume pentru o fetiță turcească și se poate pretinde a fi unul dintre cele mai bune nume pentru toate fetele turcești. Sensul este foarte dulce, ceea ce înseamnă “sincer” și este potrivit pentru aproape oricine și toată lumea.

2. Aysun:

Este unul dintre cele mai frumoase nume ale tuturor timpurilor care sunt potrivite pentru fetele turcești. Numele înseamnă “frumusețea lunii”. Dacă aveți nevoie de ceva nou, atunci se poate spune că acesta este cel mai potrivit pentru dumneavoastră.

3. Dacia:

Un nume turcească pentru o fată, sensul denumirii Dacia este “o femeie din Dacia”. Dacia este un loc de mare importanță în funcție de poporul turc și cineva de acolo este considerat destul de sfânt și puternic.

Vezi mai mult: Numele copilului în arabă

4. Eartha:

Numele Eartha este un nume destul de popular printre fetele turcești și are un înțeles frumos. Eartha înseamnă “de pe pământ”. Ea descrie existența cuiva și de unde provin.

5. Earlene:

Numele Earlene este ceva potrivit pentru aproape oricine și toată lumea. Deși numele este cel mai potrivit pentru fetele turcești, a fost folosit pentru a numi un număr de băieți turci bebeluși în vremurile vechi.

6. Fabia:

Fabia, care înseamnă “fasole minunată”, este unul dintre cele mai bune nume pentru fetele turce și este ceva pe care fiecare părinte le place să-și numească copilul prin.

7. Hadassah:

Acesta este un nume pe care toate fetele turcești sunt mândru să le anunțe ca cuvânt oficial de identitate. Numele provine din arborele de mirt și are toate caracteristicile necesare pentru a impresiona părinții să-și numească copilul prin acest nume.

  15 Ultimele modele de tatuaje cu semnificatii Stiluri de viață

Nume populare turcești pentru băieți cu semnificații:

8. Alp:

Acesta este un nume scurt, dar foarte eficient pentru toți copiii de acolo. Numele este potrivit pentru băieții turci și are un înțeles foarte impresionant. Semnificația numelui este “eroică”.

9. Arslan:

Acest nume turc este potrivit pentru un băiat, Semnificația numelui Arslan este “leul”. Astfel, acest nume va fi potrivit pentru un copil curajos. Numele este cel mai potrivit pentru un copil curajos.

10. Berk:

Numele este destul de minunat și va fi bun pentru băiatul tău. Numele este la fel de puternic și de prestigiu ca și înțelesul. Berk înseamnă, în general, un om care are o putere imensă. Numele a fost unul dintre lucrurile care au fost date ca onoare fiii regelui în vremurile vechi.

11. Belgin:

Belgin este de origine turcă și un nume pentru un băiețel. Iată un nume care este absolut pur ca înțelesul. Da! Semnificația numelui este numai “pură”. Pentru pronunțarea decentă și sensul frumos, acest nume este ceva care va fi potrivit pentru oricine și toată lumea (copii de sex masculin) acolo.

Vezi mai mult: Coreeană Baby Names

12. Cade:

Semnificația cuvântului Cade este “circulară”. Se pretinde a fi unul dintre cele mai utilizate nume în timpul prezent și pentru toate caracteristicile bune auz, este ceva care toată lumea va fi preferat fiind chemat. Numele este potrivit pentru orice om.

13. Cael:

Numele este un nume destul de dulce pentru toți copiii de sex masculin născuți în familii turce. Semnificația numelui Cael este “circulară”. Numele este folosit și în alte țări. Sună bine și are un sens destul de bun.

14. Da:

Da este unul dintre acele nume care sunt potrivite pentru băieții turci, mai precis. Semnificația numelui este frumoasă și se va găsi acest nume destul de potrivit pentru a-și numi baiatul turcesc cu el. Semnificația numelui Da este realizată și de aceea se poate spune că este unul dintre cele mai bune nume pentru toți copiii turci (băieți).

15. Eachann:

Acest nume este, de asemenea, un alt nume bun pentru băieții turci. Semnificația acestui nume este “calul brun”. În mod evident, este unul dintre acele lucruri pe care femeile vor prefera să le numească un tip. Numele este folosit pentru a numi majoritatea băieților turci și pentru toate caracteristicile bune ale acestui nume este considerat unul dintre cele mai bune nume ale tuturor timpurilor pentru copiii turci.

  10 cele mai scumpe ochelari de soare in lume Stiluri de viață

16. Earl:

Earl este un nume de origine engleză pentru un băiat. Numele este destul de prestigios și are și un înțeles bun. Earl înseamnă “războinic” și pentru toate caracteristicile bune, acest nume este ceva pe care toată lumea o va prefera. Dacă căutați ceva complet nou și potrivit comportamentului dvs., atunci acest nume vă va oferi imaginea războinicului.

17. Eradic:

Numele Eadric este folosit pentru a numi mulți băieți în alte culturi. Se poate spune că acesta este unul dintre cele mai bune nume pentru a numi băieți turci și pentru că este o popularitate masivă, este numele cel mai potrivit pentru fiecare tip turc de acolo. Înseamnă “monarh bogat”.

18. Vultur:

Numele este considerat un nume decent pentru majoritatea băieților turci.
Numele este simplu și semnificația este identică cu numele. Ai auzit bine! În acest caz, vulturul înseamnă vultur doar pasărea.

19. Fai:

Dacă aveți nevoie de un nume turcesc decent, atunci acesta este ceva nou și bun pentru băiatul dumneavoastră turcesc. Aici avem un alt nume scurt și simplu pentru majoritatea băieților de acolo. Numele este potrivit pentru toți băieții care au originea turcă. Fai înseamnă inițială.

Vezi mai mult: Nume latino pentru fete

20. Hackett:

Acest nume este pentru băieți și este considerat unul dintre cele mai potrivite nume pentru acel sex. Numele denotă un aspect fizic, iar sensul acestui nume va determina nasul unei persoane. Hackett înseamnă în esență o persoană cu un nas înțepenit.

Numele turcesc pentru copiii mici:

Abbas și Basak:

 • Abbas este un nume mare pentru un băiat și este numele unui martir. De asemenea, înseamnă “pupa”. Este un nume masculin dat în regiuni precum Pakistan, Iran și Egipt.
 • Basak este un nume de origine turcă dat fetelor din Turcia. Înțelesul lui Basak este “grâul”.

Berna și Bedir:

 • Bedir este de origine turcă și persană și este o alegere excelentă pentru un băiețel. În originea turcă, înseamnă “luna plină”.
 • Berna este un nume de origine turcă pentru o fetiță. Înțelesul lui Berna este “femeia tânără”. Se referă, de asemenea, la un urs puternic și curajos. Alte variante ale acestui nume includ Bernadette în franceză.
  9 Ultimele tunsori scurte pentru femei peste 50 de ani Stiluri de viață

Cahit și Candan:

 • Cahit este numele baiatului turc. Înțelesul lui Cahit este “muncitor”. Aceasta este o alegere foarte populară pentru băieții din Turcia.
 • Candan este de origine turcă și poate fi folosit atât pentru băieți, cât și pentru fete. Este o alegere populară pentru băieți. Sensul lui Candan este “sincer”.

Emin și Fatin:

 • Emin, un nume turcesc pentru un băiețel, înseamnă sinceritate și “asigurare de sine”. Acesta provine din limba turcă. Acest nume are un înțeles frumos și sună la modă.
 • Fatin, un alt nume de origine turcă pentru un băiețel înseamnă inteligent și inteligent. De asemenea, este utilizat pe scară largă în limba arabă, unde înseamnă “inteligent”.

Esma și Elma:

 • Esma este un nume de origine turcă pentru o fetiță. Înțelesul lui Esma este “atributele lui Dumnezeu”. Esma are, de asemenea, atribute în franceză veche și spaniolă, unde înseamnă “iubit, îndrăgit de iubire sau de iubire și de smarald”.
 • Elma este un nume turcesc pentru o fetiță, ceea ce înseamnă un fruct dulce. Acesta este, de asemenea, un nume perfect turc care sună foarte englez.

Nume turcești care sună limba engleză:

 • Erol – Un nume turcesc pentru un băiat care înseamnă “curajos”.
 • Enver – Un nume turcesc pentru un băiat care înseamnă foarte luminos și frumos.
 • Neylan – Un nume turcesc pentru o fată care înseamnă împlinită dorință.
 • Naila – Un nume turcesc pentru o fată care înseamnă succes.
 • Ozlem – Un nume turcesc pentru o fată care înseamnă dorință.
 • Temin – Un nume turcesc pentru un băiat care înseamnă să se facă în siguranță.

Dintr-o lungă listă de nume de origine turcă pentru fete și băieți, am compilat o listă cu peste 20 de nume pe care ați putea alege. Acum cunoașteți originea, genul și semnificațiile acestor nume frumoase. Acestea sunt unele dintre numele nostru turc preferat și suntem siguri că le-ar plăcea și ei. Când vă gândiți la Turcia, cafeaua turcească și arhitectura lor uimitoare vă vor veni în minte. Tradiția lor de numire are influențe ale influențelor asiatice și europene. Sperăm că puteți alege cel mai bun nume pentru cel mic. Happy Baby Naming!

Imagini Sursa: Shutterstock