Ce este Samadhi Yoga și meditație – Posturi și beneficii

Ce este Samadhi Yoga:-

Un adevărat yoghin este cineva care prin practica suficientă a fost capabil să se atașeze și să se detașeze și a ajuns într-o etapă în care se poate înțelege pe sine. Samadhi este statul în care se întâlnește cu personalitatea sa reală. Acesta este cel de-al optulea și ultimul limbaj din Yoga Sutra sau Patanjali. Ea absoarbe complet conștiința individului și îl ajută să observe mai bine. Este nivelul superior al meditației și este predat în mai multe școli yoghine celebre. Semnificația de bază a lui Samadhi Yoga a fost descrisă mai jos pentru înțelegerea voastră.

Cum to Do Samadhi Yoga poses

Beneficiile lui Samadhi Yoga:

Există numeroase beneficii ale Samadhi Yoga. Reduce stresul, aduce pozitivitate și stabilitate în viața cuiva și vă menține departe de boală. Voi deveniți mai aproape de Dumnezeu și, de asemenea, concentrați mai bine asupra diferitelor lucruri. Veți fi, de asemenea, liber de depresie, anxietate și durere.

Care sunt sfaturile pentru a practica Yoga Samadhi Poses:-

1. Trei feluri de Samadhi Yoga:

samadhi yoga

În Samadhi Yoga, veți găsi trei tipuri diferite. Primul este Samprajnata, care este o stare de spirit conștientă. Al doilea este Asamprajnata, care înseamnă inconștiență, iar al treilea este Jata, ceea ce înseamnă inert. Ele vă ajută să depășiți ego-ul și să experimentați fericirea.

2. Pregătiți-vă:

Ce este Samadhi Yoga și meditație - Posturi și beneficii

Înainte de a începe sesiunea de yoga, este recomandabil să vă pregătiți. Pentru Samadhi Yoga, mai întâi trebuie să stai undeva confortabil și relaxant. Puneți mâinile pe genunchi și închideți-vă ochii. Această poziție este cunoscută sub numele de mudra.

Vezi mai mult: Jnana Yoga Vivekananda

3. Gestionați-vă gândurile:

Ce este Samadhi Yoga și meditație - Posturi și beneficii

Pentru a merge mai adânc în sesiunea de yoga, trebuie să rămâneți constanți și să vă controlați gândurile. Deși acest lucru se întâmplă atunci când gândurile diferite încep să vină în mintea voastră, este important să vă concentrați asupra meditației. Deci este mai bine să elimini din mintea voastră tot felul de gânduri nedorite. Dă-ți suta la sută și concentrează-te.

4. Imaginați-vă și focalizați-vă:

Ce este Samadhi Yoga și meditație - Posturi și beneficii

Vă puteți imagina întotdeauna că vă concentrați mai bine. Imaginați-vă imaginea unui guru yoga. Stați liniștiți și mențineți-vă mintea constantă. Îndepărtați toată anxietatea și teama și gândiți-vă la imaginea dintre sprâncenele dvs. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să vă măriți concentrația.

Vezi mai mult: Beneficiile Yoga de râs

5. Chant Mantras:

Ce este Samadhi Yoga și meditație - Posturi și beneficii

Următorul pas pentru tine este să cânți mantrele. Dacă nu sunteți conștient de un singur, puteți spune pur și simplu omul. Asigurați-vă că nu sunteți prea moi. Aceasta va produce aproape același efect. Când scrii, vei începe să simți vibrații pozitive din interior. Vă va da un sentiment divin și vă va curăța corpul.

Vezi mai mult: Satyananda Yoga

6. Încheiați sesiunea:

Ce este Samadhi Yoga și meditație - Posturi și beneficii

Pentru a încheia sesiunea, trebuie să câștigi conștiință și să fii conștient de lumea din jurul tău. Atunci trebuie să faceți niște palme. Pentru aceasta, trebuie să vă frecați palmele și apoi să le așezați pe ochi. Acoperiți-vă ochii complet când faceți asta. Apoi, puteți mișca încet mâinile și picioarele și eliberați.

Vezi mai mult: Beneficiile pozițiilor Yoga

7. Ce se întâmplă când practicați Samadhi Yoga?

Ce este Samadhi Yoga și meditație - Posturi și beneficii

Când practicați Samadhi yoga, veți fi atât de profund în meditația pe care nici măcar nu o veți gândi la practică. Controlul gândurilor va deveni doar o amintire. Veți simți doar fericirea vieții, fericirea de a fi singuri. Veți găsi pace și fericire în ceea ce faceți. Statul nu poate fi descris cu cuvinte. Poate fi simțită numai.

Cum se face Meditatia Samadhi:

Meditația Samadhi:

Ce este Samadhi Yoga și meditație - Posturi și beneficii

După ce ați terminat etapele anterioare, veți fi pregătiți pentru meditație. Poți să meditezi cât vrei. Această etapă vă va ajuta să vă îmbunătățiți nivelul spiritual. După ce ați terminat meditația, trebuie să o terminați în același fel în care ați început-o.

Imagini Sursa: Shutterstock, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.