Top 10 balerine celebre

Să recunoaștem – fiecare fetiță are visul de a fi balerina când sunt mai în vârstă, nu-i așa? Sigur au fost unele dintre visele noastre; fetele de aici la Herinterest. Pantofii de balet frumoși și cei fabuloși drăguți … Toți visează să fim Prima Balerină, dar din păcate nu toți ajungem acolo.

Ne-am decis sa privim inapoi prin banda de memorie pentru a ne aminti primele 20 de balerine celebre … Aproape intr-un fel sa ne reamintim sperantele si visele noastre cand eram si fetiti!

Iată primele 10 cele mai cunoscute balerine:

1 – Anna Pavlova

Anna Pavlovna Matveyevna Pavlova sa născut în 12 februarie 1881 și a murit în 1931, în vârstă de doar 49 de ani. În viața ei scurtă, o viață care a fost tăiată prea curând, ea era cunoscută ca fiind una dintre cele mai faimoase balerine din lume și nu numai că a luat parte la baletul rusesc imperial ca fiind unul dintre principalii artiști, dar și în Balet Russes de Serghei Diaghilev.

Top 10 Famous Ballerinas_01

Ea este însă mai bine cunoscută pentru că a luat compania ei de balet în întreaga lume, a devenit prima dansatoare de balet care a făcut acest lucru și chiar a creat rolul “The Swing Swan”, care a fost iubit și adorat de mulți de ani de zile.

2 – Misty Copeland

Misty Copeland, o dansatoare de balet, un artist de divertisment și un artist de origine americană, dansuri pentru Teatrul american de balet, și în ciuda faptului că nu a început să danseze până la vârsta de 12 ani (destul de bătrână pentru majoritatea dansatorilor de balet), ea nu a împiedicat-o să devină un dansator premiat care, din nou, este adorată acum prin dansuri de fete din întreaga lume.

  Emily Osment Bra Size Înălțime Greutate

Top 10 Famous Ballerinas_02

De fapt, în 1997, Misty a câștigat un premiu în California de Sud și pentru a fi mai precis, Los Angeles Music Center Spotlight Award!

3 – Galina Ulanova

Galina Sergheevna Ulánova, născută la 8 ianuarie 1910, a fost un alt dansator de balet rus care, din păcate, a decedat în 1998 la vârsta de 86 de ani.

Top 10 Famous Ballerinas_03

În timpul anilor de dans, ea a fost numită în mod regulat unul dintre cei mai buni dansatori de balet din secolul al XX-lea și este foarte cunoscut pentru piesele ei din Lacul Swan, Giselle și Romeo și Julieta.

Ea a câștigat chiar și un premiu pentru Artistul Poporului din URSS, iar colegii ei au descris-o ca pe un “înger”, mergând până la a spune că a dansat ca o singură.

4 – Darcey Bussell

Acesta este un nume pe care toată lumea la auzit și este probabil una dintre cele mai renumite balerine din lume. Cu un CBA după numele ei, dansatoarea născută în Anglia a devenit dansatoarea principală a baletului regal, la doar 20 de ani în 1989.

Top 10 Famous Ballerinas_04

Aceste zile este mai mult în scenă decât pe scenă, deși încă mai iubește dansatoarea, iar dansatorul de 45 de ani este acum președintele Academiei Regale de Dans și chiar un patron al Asociației Profesorilor Internaționali de Dans!

5 – Paloma Herrera

Paloma Herrera, născută în Buenos Aires, este în prezent unul dintre principalii dansatori de balet pentru Teatrul american de balet. Născut la 21 decembrie 1975, ea a devenit membru oficial în 1991, devenise solistă doar doi ani mai târziu, iar la doar doi ani după aceea a devenit dansatoarea principală pe care o visase mereu!

  Miranda Kerr Bra Size Înălțime Greutate

Top 10 Famous Ballerinas_05

6 – Diana Vișneva

Născut pe 13 iulie 1976, Diana Vishneva este o altă dansatoare de balet rusesc și în aceste zile veți vedea dansul ei ca principalul balerina cu baletul Mariinksy (cunoscut anterior ca Balet Kirov), precum și pentru Teatrul American de Balet , la fel ca Paloma Herrera.

Top 10 Famous Ballerinas_06

Dupa absolvirea in 1995 a Balintei Mariinsky, ea a castigat doua premii care i-au ajutat sa-l impresioneze – Sofiul de Aur si Benois de la Danse, si a fost doar un an dupa aceea ca a fost o dansatoare principala.

7 – Miyako Yoshida

Se îndepărtează acum de dansatorii ruși și venim la o balerină japoneză – Miyako Yoshida. Născută la 28 octombrie 1965, ea sa înscris la Royal School of Ballet din Marea Britanie în 1983 și a progresat în continuare cu cariera ei de atunci. Acum cunoscută ca o dansatoare de balet câștigătoare, nu e tot ce face. În 2001, ea a fost numită de fapt Artist for Peach for UNESCO.

Top 10 Famous Ballerinas_07

8 – Uliana Lopatkina

Ulyana Vyacheslavovna Lopatkina (ce nume și jumătate!) Sa născut în SSR din Ucraina la 23 octombrie 1973 și este acum o balerină Prima pentru aceeași companie de balet ca Diana Vișneva – Teatrul Mariinksky din Sankt Petersburg. A luat-o la doar patru ani pentru a ajunge la stadiul principal de balet și a câștigat Artistul Poporului din Rusia în 2006!

Top 10 Famous Ballerinas_08

9 – Sylvie Guillem

Suntem în Franța acum la balerina născută în Franța, Sylvie Guillem. Născut la 25 februarie 1965, ea a fost de fapt clasată ca dansatoare de vârf pentru femeia de balet din Paris și nu cu mult înainte de a deveni dansator principal cu Royal Ballet din Marea Britanie (Londra).

  Viata timpurie a lui Donald Trump si sotiile lui Ivana, Marla & Melania

Top 10 Famous Ballerinas_09

Probabil că ți-ai amintit mai mult de ea (dacă ești un fan al baletului) în Don Quijote și la Lacul Swan și, de asemenea, în Giselle!

10 – Julie Kent

Balerina americana Julie Kent este in prezent una dintre marii dansatori de balet cu Teatrul de balet american si a fost un alt dansator care a castigat destul de repede, trecand de la un ucenic in 1985 la un membru al corpului de balet pentru ABT in 1986, obtinerea statutului solo doar patru ani mai tarziu in 1990, si trei ani dupa ce a devenit dansator principal.

Top 10 Famous Ballerinas_10

Balerinele sunt frumoase și grațioase, iar doamnele minunate pe care le-am prezentat pe această listă nu fac excepție. Un lucru este sigur, cu siguranță ne face pe cei mai mulți dintre noi la dorința Herinterest să continuăm zilele noastre de balet …. Şi tu?