Top 14 medenih tednov v Maharashtri | Styles At Life

Opis je nepotreben za državo Maharaštra. Od hribskih postaj do živahnega mestnega življenja, od zgodovinskih spomenikov do obsežnih plaž, ima Maharaštra vse. Ne glede na dvom, je kot nalašč za medene tedne. Nekateri kraji, ki jih morate obiskati na medenih tednih, so-

Odlično medenih mest v Maharashtri:

1. Mumbai:

medeni teden places in maharashtra

Mumbai je največje mesto in prestolnica Maharshtre. Znan kot Manhattan v Indiji, je to eden izmed najboljših mest za medene tedne v Maharshtri. Poleg hindujske filmske industrije, popularne pod imenom Bollywood, je tudi napolnjena z lepo izklesanimi arhitekturnimi spomeniki, kot Gateway of India. Z verjetno najboljšim mestnim življenjem v Indiji, je to tretma za vse tiste pare, ki želijo doživeti najboljše od vsega na svojem medenih tednih.

2. Aurangabad:

medeni mesec-mesta-v-maharashtra_aurangabad

Imenovan po cesarju Mughal Aurangzebu, je to zelo lep medeni mesec v Maharashtri. Mesto je znano po neverjetnih jamah Ajanta in Ellora ter različnih drugih spomenikih, ki so jih zgradili v času britanskega obdobja. Popolnoma z različnimi jezeri in naravnim zelenjem, kulinarične jedi tu dodajajo okus tega lepega kraja.

3. Mahabaleshwar:

medeni mesec-mesta-v-maharashtra_mahabaleshwar

Nahaja se na višini približno 1353 metrov nadmorske višine na Zahodnem Ghatsu, je verjetno najboljše mesto v Maharashtri za ljubitelje narave. Poreklo reke Krišne, voda izvira iz izliva, ki je oblikovana kot ušesa krave in se nahaja v starodavnem templju, posvečenem Lordu Shivi. Lepa jezera, bujna zelenja in treking vroče točke so odlična destinacija za medene tedne.

4. Matheran:

medeni mesec-mesta-v-maharashtra_matheran

Nahaja se na nadmorski višini približno 800 metrov nadmorske višine, to je še ena hill postaja na Zahodnem Ghats po Mahabaleshwar. Če želite uživati ​​v čudovitem vremenu na vožnji, je hladna in manj vlažna klima tukaj za vas. Ne morete si privoščiti, da bi zamudili počasno vožnjo z vlakom do Matheran, ki ponuja čudovit naravni pogled, kar vam daje čas, da jih potapljate.

Poglej več: Medeni meseci v Karnataki

5. Khandala:

medeni mesec-mesta-v-maharashtra_khandala

Khandala se nahaja med planoto Deccan in pokrajino Konkan v Maharaštri in je še ena lepa destinacija za medene tedne na Zahodnem Ghatsu. Različne treking lokacije in pogledi ponujajo čudovit razgled na celotno dolino in zahodne Ghats. Karla in Bhaja, starodavne jame s kamnitimi slikami na robu jezera Bhushi, so nujni obiski. Sama po svojih skalističnih formacijah, če ste v Mumbaiju, je to treba obiskati.

6. Lonavala:

medeni mesec-mesta-v-maharashtra_lonavala

Lonavala, ki se nahaja med Mumbai in Puna, ponuja edinstveno mešanico hribov, zgodovine in avanture. Priljubljena destinacija med monsunom, je znana po bujnih zelenih utrdbah, razgledih, jezerih, jezu in slapovih. Karla jama je vredna ogleda. Če ste par, ki iščejo nekaj pustolovščin, je v Kamshetu tudi jadralno padalstvo, zaradi česar je vaše potovanje res nepozabno.

7. Kolhapur:

medeni mesec-mesta-v-maharashtra_kolhapur

Za vse pare, ki jih zanima zgodovina, je Kolhapur odlično destinacijo za medene tedne! Njegovi veličastno oblikovani templji so glavne zanimivosti, s tem ko vodi Mahalaxmi Temple. Nova palača Maharaje iz Kolhapurja, ki je zdaj muzej Shree Chhatrapati, ima grandiozno indo-Saracensko arhitekturo. Lahko kupujete tudi svetovno znane kolhapurske čapalke, medtem ko ste na poti!

8. Alibag:

medeni mesec-mesta-v-maharashtra_alibag

Nahaja se v okrožju Raigad, to je čudovito mesto za sprostitev, medtem ko ste zaposleni na vaši medeni mesec, predvsem zaradi bližine Arabskega morja. Alibag ima veliko plažo za uživanje in užitek. Poleg tega obstajajo tudi zgodovinski spomeniki, kot so utrdbe in templje, ki jih lahko pokrijejo ob sprehodu po mestu.

Poglej več: Najboljši medeni meseci v Madhya Pradesh

9. Chaul:

medeni mesec-mesta-v-maharashtra_chaul

Nahaja se proti jugu Mubaja, Chaul je staro portugalsko naselje. Tu lahko najdete veličastne utrdbe, stare budistične jame, templje in ruševine starega portugalskega palača. Ta kraj je mešanica različnih kultur, kar je očitno iz zanimivosti tukaj.

10. Mesto filma:

medeni mesec-mesta-v-maharashtra_film-mestu

Nahaja se v Aarey Colony, to je proč od vseh mestnih vrveža Mumbai v zelo mirnem kraju. Filmsko mesto je opremljeno s studii, snemalno sobo, gledališče in ima vse objekte, ki so potrebni za streljanje na prostem. Vsi filmi navdušeni pari, zagotovo si ne morete privoščiti, da bi zamudili izkušnjo gledanja, kako se oživijo vaši najljubši filmi!

11. Tamhini Ghat:

medeni mesec-mesta-v-maharashtra_tamhini-ghat

Tamhini Ghat je kraj, ki v svoji naravi definira naravo in je eden izmed najlepših mest medenih tednih v Maharashtri, zlasti med monsunom. Hribi postanejo zeleni zeleni, poleg tega pa lahko pari raziskujejo jezno pot Mulshi in dodajajo nekaj pustolovščine z rečno raftom. Izlet v tempelj, ki je skrit med grmičastim rastlinjem, posvečen boginji Vanjai, doda še avanturo. To bi bilo eno najnaprednejših potep po medenih tednih!

12. Postaja Amboli Hill:

medeni mesec-mesta-v-maharashtra_amboli-hill-postaji

Imenovana “kraljica” Mahraštre, naravni sijaj te hribske postaje je neizravnana. Njeno veselo mirno in spokojno, bogato z bogato floro in favno. Druga lepota na Zahodnem Ghats, je treba obiskati med monsunom, ko impromptu slapovi začenjajo ujeti v hribih. Nekaj ​​od “mora videti” vključujejo slap Nangartas, Hiranyakeshi, Sea View Point in Mahadevgad. To je znamenito mesto za opazovalce ptic, ki črpajo veliko različnih vrst do svoje lepote. Gusta megla med monsunom postane ta kraj podobna raju, ki zagotavlja občutek “izven sveta”!

Poglej več: Destinacije za medene tedne v Tamilnadu

13. Nagpur:

medeni mesec-mesta-v-maharashtra_nagpur

Nahaja se na planoti Deccan, znana je kot oranžna prestolnica Indije zaradi velike proizvodnje pomaranč. Bogata mešanica sodobnega časa in zgodovine, med drugim so številne zanimivosti, med njimi tudi Gavilgadova utrdba, Tempelj Dragon Palace, Forts of Balapur, Adasa in Maharaj Baug. Skupaj z živahno urbano kulturo, je tudi odlično nakupovalno središče, zdravilo za vse ženske na medenih tednih!

14. Pune:

medeni mesec-mesta-v-maharashtra_sinhagad

V glavnem znan po svojem gospodarskem in industrijskem pomenu, ne smete zamuditi umetniškega pomena Pune. Raje za vse umetniške ljubitelje parov, Pune je eden od najboljših destinacij za medene tedne v Maharshtra za njih. Nahajajo se ob sotočju obeh rekah Mula in Mutha, spektakularni spomeniki in vrtovi, kot so Shanivar Wada, Bund Garden, Saras Bagh postane mesto naravnega in zgodovinskega pomena. Mesto je tudi absolutno zdravilo za prehrambene izdelke in lahko uživate v vada pav in sabudana vada, na romantičen večer s svojo boljšo polovico v tem čudovitem mestu.

Država Maharaštra ima veliko ponuditi vam. Torej zgrabite svoje ponudbe z obema rokama in uživajte v svojih ponudbah v polni meri!