Hogyan használjuk a savakat és a retinolt egy bőrtisztító rutinban?

A bőrápolás iránt érdeklődők tudják, hogy a hatóanyagok a barátaink.

A legalkalmasabbak közül kettő a savak és a retinoidok:

  • A savak közé tartoznak az alfa-hidroxi-savak (például a glikolsav és a tejsav) és a béta-hidroxisavak (más néven szalicilsav)
  • A retinoidok az A-vitamin-származékok egy családjára utalnak, beleértve a túlméretezett retinolt, valamint csak a vényköteles tretinoint, a Retin-A-t

Mindkét összetevő mindent megtesz a bőrtől kezdve a foltos sötét foltoktól kezdve a lágyuló ráncokig. Tehát ha egy aktív jó, akkor nem'egy két réteget tartalmazó rutin még jobb? 

Nos, nem olyan gyorsan! Talán hallottad, hogy a savak és a retinol nem'ne jöjjön jól össze, és te'd igaza van. Íme csak két kérdés'értesültek róluk az utóbbi időben:

Használhatók-e a kémiai exfoliánsok retinoidok alatt? & # X2014; Nicole 

Szeretem a Rendszeres tejsav és a retinol és a COSRX BHA-t, de nem tudom, hogyan kell rétegezni őket. & # X2014; Lola

Igen, ez az egyik legösszetettebb dolog a bőrápolásban! A jó hír az, hogy nem'Nem szabad választani a savak és a retinol között. Azt'mindkét összetevő egy bőrápoló-rutinban használható. De a megfelelő időben kell alkalmazni a bőr védelmére és a lehető legjobb eredmény elérése érdekében. 

Engedjék meg, hogy elmagyarázzam…

Miért savak és retinol Don?'t Mix

Mielőtt belekezdenénk a “hogyan” -ba, röviden meg akarom mutatni a “miért”'m ajánlani egy retinol jobb alkalmazása után egy sav után vagy fordítva.

Irritáció: Először is, ott'nagyobb az irritáció kockázata, ha te'egyidejűleg két erős hámlasztót használ. Ez megzavarhatja a bőrt'és akadályozza a gyulladást és az érzékenységet.

A retinol degradált átalakulása: Másodszor, a retinol nem'nem olyan jól működik a savas bőrön. Ne feledje, hogy az A-vitamin gyenge származéka, és annak érdekében, hogy a bőre képes legyen használni, a retinolt a testnek retinsavvá kell átalakítania. Ez a tanulmány megállapította, hogy a “hidrolízis-reakció nagyobb a semleges pH-nál”, ami azt jelenti, hogy a konverziós folyamat optimálisabb a nem savas bőreken.

A sav inaktiválása: A flip oldalon a savak áthatolnak egy alacsonyabb pH-értéken (lásd például ezt a tanulmányt). Tehát ha te'egy savas savval magasabb pH-értékű retinol rétegezésével, akkor a sav semlegesítheti, növelheti pH-értékét és kevésbé hatékonyabbá teheti. Azt's is jó termékpazarlás!

Gyors szó a Retin-A-on

Nem'Nem gondolom, hogy aggódnia kell a fent említett konverziós folyamat káros hatása esetén'retin-A-ra (tretinoin), mivel már retinsav.

(Nem az, hogy inkább az Retin-A-t ajánlom.)

habár, én'd még mindig óvatosnak kell lennie arra, hogy a Retin-A rétegezze a savadagolót, mert az irritációs kockázat még nagyobb, és a sav időt kívánja adni a munkájához.

Savas és retinol rutinok a próbálkozáshoz

Oké, készen arra, hogy megtudja, hogyan illesztheti mindkét aktív összetevőt a rutinodba? 

Íme néhány lehetőség, amit megpróbálhatsz… 

1. lehetőség: savak reggel, retinol est 

A savak és a retinoidok használatának legkevésbé kockázatos módja a különböző napszakokban történő alkalmazása. 

Nem számít, melyiket használod? Nos, a vényköteles retinoidokat mindig éjszaka kell használni, mert könnyedén lebomolhatják, és érzékenyebbé tehetik a bőre a napégést. Tehát ha te'újra a Retin-A-ra, reggel alkalmazhatja savas termékeit. 

Az over-the-counter retinol nem't ugyanazt a napérzékenységet okozzák, és az újabb készítmények egy része lehet fotostabilis ahhoz, hogy nappali viseléskor jó fényvédő anyagot viseljen. & # x200B; Azonban a legtöbb bőrgyógyász még mindig javasolja, hogy használják éjjel, savak reggel. 

Itt látható: Pixi Glow Tonic és az új Dermalogica Overnight Retinol javítás 1% (itt tekinthető meg)

2. lehetőség: alternatív éjszakák 

Egy másik lehetőség az, hogy csak az aktív termékeket használja éjjel, egy aktív időben. Ez azt jelentheti: 

  • A savak egy éjszaka, retinoidok a következő 
  • Két éjszaka savak, a harmadik éjszaka retinoidok
  • Két éjszaka retinoidok, harmadik éjszakai savak 
  • A savak egy éjszaka, retinoidok a következő, majd egy éjszakát csak nedvesítővel 

Vagy bármilyen más kombináció, attól függően, hogy a bőred hogyan tolerálhatja. Ez egy jó módja annak, hogy megközelítse a hatóanyagokat, ha érzékeny bőre van, vagy ha Ön'újak az erősebb termékek használatához, és fokozatosan ki akarják építeni a toleranciát. 

Itt látható: Biologique Recherche Lotion P50T (áttekintés itt) és Resurface a Shani Darden Retinol Reform (itt tekinthető meg) 

3. opció: Várjon 30 percig 

Ha el akarod menni, és egyidejűleg egy savat és egy retinoidot használ, akkor … de csak akkor, ha te'Van időm várni a rétegek között! 

Nem'Tényleg számít, melyiket alkalmazza először; csak menj el az egyik, amely a legkönnyebb textúra. Általában ez a sav. Például először a P50 Lotion-ot vagy az Ordinary Lactic Acid-ot helyeznék el, mert vékony konzisztenciájuk van.

Ezután adj jó 30 percet. Ha várhat egy órát, még jobb! Ez lehetővé teszi a bőrét's normál értékre való visszatéréshez. 

A várakozási idő leteltével a második aktív tetejére is alkalmazható. Általában ez a retinoid (The Ordinary's például vastagabb és krémes). Ott'még mindig esélye van arra, hogy nem alakul át olyan jól, mint a sav nélkül, de a várakozási idő sokat segíthet. 

Itt látható: Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid (itt tekinthető meg) és a Rendszeres Advanced Retinoid 2% 

Következtetés

Remélem, ez tisztázza a savak és a retinoidok körüli zavart!

Tudom, hogy MINDEN bőrtényezőt szeretne, és bízzon bennem, én'm ugyanúgy. De a bõrhatár megõrzésének szellemében, és nem pazarolva a pénzét (gyengítve vagy inaktiválva valamit), azt hiszem'olyan fontos, hogy ezeket az összetevőket stratégiailag alkalmazzák.

Személy szerint én'Vannak jó eredményei mind a reggel, mind az éjszakán a kedvenc COSRX BHA-nál, és CyberDerm Retin + Töröl néhány éjszakát egy héten. Az éjszakákon'túl fáradt, hogy megvárja a 30 percet, én'vagy kihagyja a BHA-t vagy a retinolt. 

én'Szeretem hallani, mi működik az Ön számára!

Rutinod a savak és a retinoidok között?
Mit's a kedvenc módja annak, hogy alkalmazni őket?

  A legjobb frizurák viselni szemüveggel