7 híres parkok Lucknow-ban Képekkel Stílusok az életben

Lucknow egy gazdag történelmi háttérrel és kulturális örökséggel rendelkező város. Sok Lucknow régi paloták romjai vannak, amelyek a Lucknow régi Nawabs luxus életmódjára utalnak. A város bár kicsi vonzereje számos turistát vonz, és arányos a parkok és egyéb turisztikai helyszíneken. Számos palotája kísérő kertekkel rendelkezik, amelyeket most parkokká alakítottak át.

Gyönyörű parkok Lucknow-ban Képekkel:

Itt van néhány a legjobb parkok Lucknow.

Dilkusha kert:

parkok in lucknow

A Dilkusha kert a Dilkusha kothi (Kastély) szomszédos része. Míg az eredeti kothi romokban áll, a kertet újjáépítették, és a reggeli sétálók és kocogók gyakori kísértete. A kothi maradványok és az újonnan ültetett virágok által körülölelt ösvény mentén egy érdekes élmény. A romok egy történelmi varázslatot adnak a helynek, személyiségének és történetének hitelezésével. A belépési díj ésszerű és praktikus.

Swarna Jayanti Smriti Vihar Park:

parkok-in-Lucknow-Swarna-jayanti-smriti-vihar-park

Ez egy tipikus nyilvános park, amelynek külön gyermekrésze van, amelyen hinták és csúszdák vannak benne. a park kezd eltölteni a hajnal korai óráiból, amikor az első reggeli sétáló vagy a nevető klub tagjai érkeznek. Swarna Jayanti A Smriti Vihar Park kezdetét Lucknow Fitneszpályájának nevezik. A belépőjegyek elérhető áron állnak rendelkezésre, és még egy havi menetrendre is rendelkeznek.

Többet látni: Parkok Chhattisgarhban

Dr. Ram Manohar Lohia Park:

parkok-in-Lucknow-dr-ram-Manohar-Lohia-park

Dr. Ramoh Manohar Lohia filozófus és szocialista volt. Ezt a parkot nevezték el róla. Gomti Nagarban található, Lucknow egyik leghíresebb piknikhelye, mesterséges tóval együtt. A parkot a Lucknow Fejlesztési Hatóság fejlesztette ki és tartja karban. A park reggeli látogatóinak különleges elrendezése készült. Reggel 6-tól 7-ig a park látogatói vokális és hangszeres zenét használhatnak.

ECO Park:

parkok-in-Lucknow-öko-park

Ez Lucknow egyik legnépszerűbb turisztikai kaszinója. A park előtérbe hozza Lucknow gazdag kulturális örökségét a buja zöld kertek körül. A park növény- és állatvilága által átadott természeti szépségeken kívül olyan művészeti alkotások is láthatóak, mint például az állatok és a fák bronz szobrai, a központi halom, a víztestek gyönyörű kőszökőkúttal, a világ legmagasabb szökőkútjaiból bronz és gránitból stb, vonzzák a figyelmet a turisták a készség a Lucknow kézművesek.

  9 Vallási és Szellemi Szűz Mária Tetoválás

Többet látni: Nemzeti parkok listája Assamban

Jyotiba Phule Zónai Park:

parkok-in-Lucknow-jyotiba-Phule-zonális-park

Ez a park a D-1 szektorban, a Kanpur Road Housing Scheme-ben található, minden olyan alapvető kényelmi berendezéssel rendelkezik, amelyet egy parknak meg kell kapnia. Lush zöldség, gyönyörű virágok, hinták, pihenőhelyek, kocogó pályája és gyönyörű szökőkutak csak néhány a park jó pontjai közül. A legjobb hely a helyi lakosoknak, hogy menjenek és pihenjenek, vagy gyakorolhassák edzésprogramjaikat.

Begum Hazrat Mahal Park:

parkok-in-Lucknow-Begum-Hazrat-Mahal-park

Begum Hazrat Mahal volt Nawab Ali Shah első felesége. Ez a park emlékére épült. Jelentős hozzájárulást kapott az első szabad mozgáshoz, és ez az ő hozzájárulása, amelyet a kormány tiszteletére akart emléket építeni. Ez az emlékmű a régi Victoria parkban épült, amely ma már a Begum Hazrat Mahal Park néven ismert. Az emlékmű egy gyönyörű szobor, színes virágokkal díszíti környezetét.

Többet látni: Parkok Andhra Pradeshban

Gautam Buddha Park:

parkok-in-Lucknow-gautam-buddha-park

Ez a park a Hathi Park közelében található. Számos érdekes túrát szervez a gyerekek számára, valamint a csónakot a csatorna felnőttek számára. A park a népszerű pártok népszerű kísértete! A park zöld kertjei biztonságos területet kínálnak a gyerekeknek is.