Jana Yoga Asanas și Beneficii Stiluri de viață

Yoga face parte din filozofia hindusă antică. Are câteva căi diferite care conduc la iluminarea sau îmbunătățirea corpului tău sau la repararea sufletului tău. Yoga ne oferă pacea minții și chiar ajută sufletul nostru să depășească un nivel superior. Cu toate acestea, diferiți oameni răspund diferit la diferitele trasee yogice disponibile.

Jana Yoga Asanas și Beneficii Stiluri de viață

Jnana Yoga este numită și Gyaana yoga. Este una din cele patru căi yoghine despre care se vorbește în scrierile hinduse. Geeta vorbește despre utilizarea sa pentru a-și extinde cunoștințele despre propriul corp și despre puterile sale. “Jnana” în sanscrită înseamnă cunoaștere. Această cale yoghină se bazează pe principiul hinduist al nondualismului. Principiul său principal este “Advaita Vedanta”. “Advaita” înseamnă nondual și “Vedanta” se referă la cunoașterea vedică.

Vezi mai mult: Ce este Yoga râs

Vashishtha, Adi Shankara, Ramana Maharshi și Nisargadatta Maharaj sunt profesorii principali ai lui Jnana yoga.

Jnana yoga este una dintre căile directe spre iluminare sau auto-realizare. Vă ajută să identificați ceea ce se întâmplă cu cineva. Vă ajută să separați adevărul de minciună. Există trei etape principale în această cale.

Prima etapă se numește sravanam, ceea ce înseamnă literalmente ascultarea. În acest stadiu, guru-ul își îndrumă studenții pe calea corectă. Își învață discipolii toate învățăturile care au fost menționate în Vede, în timp ce elevii ascultă și asimilează toate învățăturile guru-ului lor. Poveștile și analogiile folosite de marii guru ai acestei căi au fost înregistrate și repetate de mai multe ori!

Jana Yoga Asanas și Beneficii Stiluri de viață

A doua etapă se numește mananam, ceea ce înseamnă literalmente contemplarea sau remunerația faptelor din capul tău. În acest stadiu, studentul care a învățat acum tot ce putea de la guru, încearcă să reflecteze asupra acestor învățături. El observă, contemplă și apoi trage concluzii proprii.

  10 Cel mai bun Kangana Ranaut fara machiaj Stiluri de viață

Vezi mai mult: Satyananda Yoga Nidra

A treia etapă se numește nididhyasana, care înseamnă literalmente meditație. În acest stadiu studentul meditează și acest lucru duce la expansiunea în Adevăr. Studentul meditează asupra învățăturilor lui Brahman ale guru-lui și asupra reflecțiilor minții sale.

Perioada necesară pentru realizarea acestei iluminări nu este fixă. În timp ce unele minți realizate necesită doar câteva zile, alții au nevoie de ani pentru a finaliza cursul acestei căi spre cunoaștere.

Vezi mai mult: Lista de exerciții de yoga

Jnana yoga nu se bazează pe o anumită dogmă pe care învățau guru-ii și pe care trebuie să o înveți. Este o modalitate de a descoperi adevărul și de ao înțelege singur. Jnana yoga spune că adevărul necesită consistență. Căci ceva ce apare apoi dispare nu poate fi considerat absolut. Coerența este ceea ce ne ajută să facem diferența între adevăr și iluzii ale “maya”.

Este adevărat că aparențele mereu schimbatoare au un adevăr ascuns în ele! Dar Jnana yoga își propune să descopere numai adevărul absolut. Pentru a-ți îndeplini acest obiectiv, te face constant să te întrebi singur. Vă cere să nu vă uitați la experiențele voastre care se schimbă mereu, ci să vă notezi comportamentul care rămâne constant. Trebuie să respectați ceea ce este esențial pentru toate experiențele voastre. Care este singura legătură dintre toate? Cel mai important, te face să te întrebi: “Cine sunt eu?”

Pentru a se pregăti pentru a primi învățăturile lui Brahman, discipolul jnana yoga trebuie să obțină mai întâi cele patru mijloace de mântuire sau “Sadhana Chatushtaya”. Acestea includ “Viveka” sau capacitatea de a face distincția între bine și rău, “Vairagya” sau indiferența și detașarea de tot ce este lumești, “Shad sampat” sau cele șase virtuți ale vieții și “Mumukshutva” sau o dorință arzătoare de eliberare sau moksha.

  9 cele mai bune modele și semnificații de tatuaje scorpion Stiluri de viață

Vezi mai mult: Yin Yoga Poses

“Shad Sampat” sau cele șase virtuți ale vieții include pacea minții, controlul asupra simțurilor, renunțarea la toate activitățile de dragul distracției, rezistenței, credinței și concentrării sau concentrării complete.

Odată ce un student a dobândit aceste patru mijloace, el / ea este pregătit să se implice în călătoria lui Jnana yoga.

Sursa imaginilor: 1, 2