Top 11 Kegel Gyakorlatok terhesség alatt, amit megpróbálhatsz.

A terhesség fáradtságot okozhat, és pihenést és pihenést keres, de ez nem jelenti azt, hogy a terhesség kilenc hónapja alatt bármikor el kell hagynia testét, hogy csak azt tegye meg, amit akar. A terhesség alatt az egyik legfontosabb dolog az, hogy többféle extracurricularis tevékenységet végez, például a jóga, a séta és a kegel gyakorlatok. Annak érdekében, hogy a terhesség ideje alatt sok hasi problémát kezelhessen, a kegel gyakorlatok megmentőként jönnek be. A Kegel gyakorlatok otthonának négy falán belül és szakmai segítség nélkül is elvégezhetők. Lehet, hogy egy kis segítségre van szüksége az elején az utasításokkal, de a folyamat többi része meglehetősen egyszerű és egyszerű. A Kegel gyakorlatokat a világ minden tájáról képzett orvosok ajánlották terhes nők számára, hogy jobban kezeljék az izomgörcsöket és a hasi görcsöket, amely természetes, mégis irritáló része a terhességi időszaknak.

A Kegel gyakorlati utasításokat és a többszörös gyakorlati útmutatót számos online vállalat adhatja meg és biztosíthatja az ön mérlegelésére, útmutatással ellátott videókkal és így tovább. Ön is kaphat fizikai tanárokat, hogy megmutassa, mit kell tennie, és a nap végén teljesen magától értetődő, hogyan szeretné megtanulni, hogyan kell pontosan elvégezni a megfelelő kegel gyakorlást a legjobb eredmény érdekében. Ez valójában az egyik legolcsóbb módja annak, hogy valóban gondoskodhat a saját testéről, csökkentve a görcsöket, és megfelelőbbé teheti a baba egészségesebb környezetét.

De miért szeded a fájdalmat? Miért kell tenned a kegel gyakorlatokat várandós állapotban??

Az elsődleges oka, hogy meg kell tennie őket, a kismedencei izmok javításához. Ezek az izmok, amelyek támogatják a húgyhólyagot, a méhét, a húgycsövet és a végbélt. Fontos, hogy erősítse a medenceizmjait bármilyen húgyúti inkontinencia kezelésére. Ez a probléma, hogy sok várandós nő szembesül.

Milyen Kegel terhességi gyakorlatok vannak??

Megmondjuk nekik, és hogyan kell őket jobb, anélkül, hogy sok baj.

1. Tailor Sit:

Kegel Exercises To Try Out During Pregnancy - Tailor Sit

A testreszabás valószínűleg az egyik legegyszerűbb kegel gyakorlat, ha tenned kell, ha terhes vagy. Itt van, hogyan kell csinálni.

 • Üljön le a padlóra, és keresztre feszítse a lábadat, hogy nyomást gyakoroljon a hasra.
 • Győződjön meg róla, hogy a talpa megérintette egymást.
 • Tartsd fenn a helyzetet mindaddig, amíg jól érzed magad.

Ez nem csak segít az izmok relaxálásában, hanem segít a megfelelő kezelésben az izomgörcsökkel, így a kegel gyakorlatok a terhesség alatt egy nagyon fontos lehetőség.

2. Tailor Press:

Kegel Exercises To Try Out During Pregnancy - Tailor press

A szabóprés megköveteli, hogy nyomást gyakoroljon a hasra a padlón és mélyen lélegezve. Rendszeresen kövesse ezt a gyakorlatot a legjobb eredmény érdekében. Minden attól függ, hogy a légzésed így próbáld ki, és legyen annyira nyugodt lehet, ha végezzük ezt a gyakorlatot, hogy a kegel gyakorlatokat terhes nők egy nagyon egészséges affair. Kövesse az alábbi lépéseket, hogy megkönnyítse.

 • Ülj le háttal a padlón a lepke helyzetben.
 • Nyomja meg mindkét térdét kissé óvatosan a könyökével. Tapasztalatot fogsz tapasztalni a belső combban.
 • Ügyeljen arra, hogy ne tegye felfelé vagy lefelé a térdét.

Abban az esetben, ha először nehézségekbe ütközik, használhatja a falra. Álljon kb. 15 másodpercig, és tegye naponta 10-szer

Többet látni: Emelkedés közben terhes

3. Medencefenék gyakorlatok:

Kegel Exercises To Try Out During Pregnancy - Pelvic floor exercises

Ez a gyakorlat arra kényszeríti Önt, hogy nagyobb nyomást gyakoroljon a kismedencei területre, és ezáltal erősebb izmokat biztosítson minden nap. Ez segít abban, hogy kezelje a terhesség későbbi szakaszait, amikor nagy nyomás nehezedik a kismedencei területre a növekvő baba miatt. Ez egy nagyon kényelmes gyakorlat, ha tudod, mit csinálsz, bár mindig jobb, ha biztonságban lesz terhes.

 • Válasszon kényelmes helyzetben ülni vagy állni.
 • Lassan nyomja össze a kismedencei izmokat és hozza fel őket.
 • Tartsa a pozíciót kb. 10 másodpercig, és most lazítson.

Ismételje meg a gyakorlat körülbelül 10-szer, hogy az eredmények. Amíg a squeeze-t csinálod, ne felejtsd el nehezen megtenni, hogy kissé megrázzolódj vagy reszketsz a hüvelyében. Mindazonáltal győződjön meg róla, hogy nem érez semmit a hasi gomb fölött.

4. Squeeze with finger:

Kegel Exercises To Try Out During Pregnancy -Squeeze with finger

Bár ez úgy hangzik, mint egy nem segítő gyakorlat, amely valóban nagyon hasznosnak bizonyult, amikor segít. Ez valójában egy nagyon hatékony Kegel gyakorlat, amit bármikor meg lehet tenni.

 • Érintse meg a hasát egy ujjal, így izomkötözni és húzni, miközben lélegezve lassan, de időnként.
 • Amikor megérinted, észre fogod venni, hogy a hasa szorosan összeszorul, ezt többször is megteheti a legjobb eredmények elérése érdekében, amikor eltávolítja az izomgörcsöket.

5. Légzés:

Kegel Exercises To Try Out During Pregnancy - Breathing

A légzés mindig is nagyon fontos eleme a terhességi problémák kezelésének, és a Kegel-gyakorlatoknak köszönhetően, mivel a terhesség ideje alatt a hasi terület meglehetősen érzékeny, ezért mindig jobb, ha készen áll a Kegel-gyakorlásra bármilyen erőteljes légzésgyakorlással, legyen az az erőssége, hogy először adjon neked olyan erőfeszítést, amire szükséged van a terhesség alatti terhességet biztosító bármilyen formában.

Az esszenciális tipp nem tartja a lélegzetét, amikor elvégzi őket. Kilélegez. A fókusz csak a medenceizmokon lehet.

6. Kismedencei nyúlványok:

Kegel Exercises To Try Out During Pregnancy - Pelvic stretches

Ha izomgörcsökkel van felragasztva, akkor mindig jobb, ha feszülést hajthat végre a hasi területen. A feszülés megkönnyítése a kismedencei szakaszokkal a legjobb módja annak, hogy hatékonyan kezelje az egész has térségét. Segít abban is, hogy a pihenést és energiát biztosítsa a teljes terhességi időszak teljesítéséhez, ha ismételten rendszeresen megismétli a kegelt a terhesség alatt nagyon biztonságos és egészséges.

 • Ülj le a hátadon.
 • Hozd a bal térdedet a tested fölé, a jobb kezed felé. A jobb keze segíti a lefogását.
 • Tartsa a húzást 30 másodperc alatt, és mély lélegzetet vesz a hasába.

Rendszeresen tegye ezt a legjobb eredmény érdekében.

Többet látni: A Zumba biztonságos a terhesség alatt

7. Pelvic Tilt vagy dühös macska:

Nagyon hasonlít egy jóga pózra, a dühös macska az évek során nagyon híres Kegel-gyakorlássá vált nagyon hatásos tulajdonságai miatt, amikor a terhes nők könnyebbé teszik a hasi terület feszültségét hosszú ideig. Ez megköveteli Öntől, hogy lassan döntse meg a medence csontját, miközben időnként lélegzik be és ki, így egy dühös macskánál jelentheti azt,.

 • A földön feküdj, lapos a hátadon.
 • Húzza meg a hátat úgy, hogy a padlóhoz simul, és meglazítja a hasizmokat.
 • Óvatosan hajtsa fel a tüdejét.
 • Tartsa a helyzetet körülbelül 10 másodpercig.

8. Csattogás:

Kegel Exercises To Try Out During Pregnancy - Squat

A terhesség későbbi szakaszaiban annak érdekében, hogy segítséget nyújtsunk a megfelelő szállításnak, kipróbálhatjuk a guggolásokat, amelyek egy nagyon egyszerű Kegel gyakorlat. A csikló segít húzni, majd lazítani az izmokat a hasban, hogy készen áll a normál adagolásra, csökkent fájdalom mellett.
Ehhez még egy egyszerű Kegals terhesség alatt.

 • Állj felfelé. Amíg egyenesen állsz, győződj meg arról, hogy a lábad el van választva, több mint a két váll szélessége.
 • Tartsd térddel a comboddal és lábujjaidat kifelé kell mutatnod.
 • Menj le a guggoló helyzetbe, csak annyira, amennyire kényelmesen érzed magad.
 • Most lassan térjen vissza a normális helyzetbe, és visszahúzza a gyaloglást.
 • Ismételje meg naponta 15-20 alkalommal.

9. Cobbler Pose:

Kegel Exercises To Try Out During Pregnancy - Cobbler pose

Nagyon hasonlít a szabókra, az egyetlen különbség az, hogy ez a póz megköveteli Öntől, hogy befelé hajtsa a lábadat a hasi görcsök kezelésére az Ön terhességi ideje alatt. Kiválaszthatja ezt a pózot vagy a szabókat, vagy mindkettőt a legjobb eredmény érdekében. Itt van, hogyan kell csinálni.

 • Üljön egyenesen a falhoz. Győződjön meg arról, hogy a talpa megérintette egymást.
 • Most nyomja le finoman a térdét és győződjön meg arról, hogy távol vannak egymástól.
 • Tartsd fenn a helyzetet mindaddig, amíg jól érzed magad.

Többet látni: A dudák terhesség közben

10. Kegel labda gyakorlat:

Segíti a medence emelését a padlóról. Próbálja ezt más padlóliftekkel kombinálni. Ez biztosítja, hogy az izmok minden szögből ki vannak dolgozva. Itt van, hogyan kell csinálni egyszerűen egy labdát vagy törülközőt.

 • Álljon falatartóval és tegye a kezét a falra egy fegyver távolságban.
 • Hozd a lábadat, és hagyd, hogy érintkezzenek egymással. Most helyezzen egy labdát vagy egy törülközőt a combja közé.
 • Kanyarodjon meg térdre, hogy felemelje a sarkát a földről vagy a padlóról. Maradjon a helyzetben, finoman nyomja meg a labdát a combjaival, vagy nyomja le a törülközőt különböző formákra és szögekre. Csináld ezt körülbelül 25-szer.
 • Ahhoz, hogy befejezze, vigye vissza a csípőjét a sarkába.

11. Kegel gyakorlás a 9. hónapban:

A labda gyakorlat és a guggolás teljesen biztonságos a 9. hónapban. Vessen egy pillantást arra, hogyan lehet őket elérni.

 • Amikor vizeletet szed, győződjön meg róla, hogy összehúzza és felszabadítja az izmot, amely segít megállítani a vizelet áramlását, ami a kismedencei izom.

Tegyük 10-15-szer a kismedencei izmok előkészítéséhez.

A Kegel terhességi edzés előnyei:

Íme néhány nagyon hatékony és hasznos dolgot, ami a szervezetedhez igazodik, amikor a Kegelt rendszeresen terhes állapotban gyakorolja.

 1. Könnyű munkaerő: A legfontosabb előny egy könnyű munkaerő és születés. Kegels terhesség alatt biztosítja, hogy kevesebb szállítási fájdalmat érjen el. Az egész születési folyamat a kismedencei izmok összehúzódásáról és relaxációjáról szól. Mivel a Kegel a kismedencei izmok erõsítésérõl szól, ezek rendszeres elvégzése elõny.
 2. Vissza alakban: A Kegel gyakorlatok segítenek a terhesség utáni kialakulásában is. Hangosítja a hüvelyi izmokat és biztosítja a gyorsabb útvonalat, hogy visszatérjen a korábbi formájához.
 3. Hólyag szabályozása: A terhes nőknél a leggyakoribb probléma az, hogy nagyon gyakran vizelhessenek. Ami történik, a méh szélesedik a terhesség alatt, gyakorol nyomást a húgyhólyagra. Ez azonban egészséges jel, hogy minden jól van a haladással. A hólyagot körülvevő idegek potenciálisan károsak lehetnek. Ha terhesség alatt Kegeleket csinálsz, biztosítod, hogy bizonyos mértékig ellenőrizd a vizeletet. A kismedencei izmok gyakorlásakor javul a végbélnyálkahártya és a húgycső működése.
 4. Gyógyító érintés: Tehát tudjuk, hogy Ön és izmaid milyen mértékben fáradhatnak a gyermek születése után. Ha nem adod vissza az erejét? A Kegel terhességi gyakorlatok megkönnyítik a visszaerõsséget. Segítenek növelni a vérkeringést és gyógyítani a perineális izmokat.

De mit kellene vigyázni? Itt van néhány óvintézkedés, amit meg kell jegyezned.

 • Ne dolgozzon tovább a Kegel gyakorlatokon. Az izmok hajlamosak túlságosan fáradtnak lenni, és nem szolgálják jól a funkciójukat.
 • Abban az esetben, ha bármilyen fájdalmat észlel a hasában vagy vissza, akkor ez erős jelzi, hogy jól teszed. Állj meg ott, és vigyen magad felügyeletet, mielőtt elkezdheted.
 • A kényelmetlenséget a Kegel gyakorlása során komolyan kell venni. Ne szakítsa meg őket, és forduljon orvosához, mielőtt visszaállítaná őket.

A Kegel gyakorlatok egy szívélyes fitness rendszer, amelyet terhesség idején meg kell tennie annak érdekében, hogy a hasi területet mindvégig illeszkedjen és működőképes legyen. Ez nemcsak segít megszabadulni a görcsökön, hanem biztosítja azt az eszközt, amellyel egészséges életet tehet. Ezenkívül előkészíti a kismedencei izmokat a könnyű szállítás érdekében. Indítsa el azonnal őket a jobb kézbesítési élményért.

Képforrás: 7, 8, 9, 10, 11,