Kako vosekati noge doma kot pro

Zdaj pa to'je dovolj vroče za krila, kratke hlače in morda celo kopalke, lahko razmišljate o prehodu na voskanje, namesto britja.

Konec koncev, voskanje ne pomaga samo, da dlake v daljšem časovnem obdobju rastejo, ampak lahko tudi privede do tega, da se ne raste nazaj. kot kdajkoli. Sliši se precej sladko!

Toda, da je to v salonu tako drago. In odkrito, to počneš doma, npr. Ripping lastne lase ven iz korenin je malo zastrašujoče.

Ali pač? Pred kratkim sem se pogovarjal z Rhonda Shupejem, strokovnjakom za odstranjevanje dlak, profesorjem kozmetičnih tehnik na kolegiju Seneca v Torontu in Total Advocate-om za voskanje. Že 20 let je to počela! Lahko bi rekla'je oboževalec in ona ve ali stvar ali dva o žeblji pravilne tehnike.

V nadaljevanju preberite, kako natančno dosežete odlične rezultate doma in nekaj nasvetov za notranjo uporabo, da boste na poti sledili ciljem voščenja. Ker je britje tako včeraj….

1. Don'Počakajte do vas'preusmerjanje Sasquatch

Morda ste neodločeni zaradi voskanja zaradi strahu, ki se je začela, ko čakate, da so vaši lasje dovolj dolgo, da jih lahko vzame vosek.

Ampak to's temi novimi, visokotehnološkimi voščenimi formulami, ki lahko dvignejo dlake, ki so krajši od dveh do štirih milimetrov. (To's manj kot 0,15 palca!)

“Tehnologija z voski se je danes spremenila, ker ljudem omogoča, da odstranijo svoje lase na tej kratki dolžini,” pravi Rhonda. “Pred leti ste morali imeti svoje lase vsaj četrtino palca, x2023; d hodite okoli z dlakavimi nogami in podlakti. Zdaj dva milimetra ni nič. & # X201D;

2. Pripravite kožo pravilno

Da bi dosegli najboljše rezultate, je pomembno, da pišete, preden ste voščeni, vendar to storite 24 do 48 ur prej, drugače tvegate povečano draženje. Uporabite loofah ali piling, da se znebite tega sloja umrle kože; To bo pomagalo vosku, da bi dlake veliko boljši.

Všeč mi je,

Skrbi za bolečino ali pridobivanje reakcije? Če ti'ponovno občutljivo ali alergijsko nagnjeno, vzemite antihistaminik ali ibuprofen približno 30 minut pred voskom. NE onesnažujte območja, da bi ga predhodno okužili. Čeprav bi se lahko slišalo kot odlična zamisel, bo zamašitev kože stisnila foliklo, tako da bo'je še težje priti do lase, ker ste zaprli por, pravi Rhoda. Ouch! In ne kupite nohtne smetane. Rhoda pravi: “Živalski konci so pod kožo, zato, ko izvlečete lase, še vedno boste počutili to nelagodje. Nima nič opraviti s površino kože.”

Enkrat ti'ponovno pripravite, umijte območje z nežnim milom in vodo in pustite, da se popolnoma osuši. Don'Ne puščajte telesa losjona ali olja na koži, saj bo to vplivalo na vosek'sposobnost, da se drži. Vendar ne uporabljajte tonerja ali razkužila, ker bo to zaprlo pore.

3. Vosek v pravem času

Prepričajte se, da nimate hitenja. “Voskanje je proces, to ni nekaj, če lahko rečete” v redu, dobro, imam 10 minut, jaz bom voščil! ” pravi Rhonda. “Morate nastaviti pravo količino časa, recimo uro, za vosek pravilno.”

Ne vosek, ko ste še poudarili, ali je to všeč'od velikega roka, intervjuja za zaposlitev, izpita, ali celo obdobja. “Ko ste nagnjeni, zaskrbljeni, napeti ali imate menstruacijo, se neprijetnosti močno povečajo, ker so živčni končniki bolj akutni,” pravi Rhonda.

Vedno se prepričajte, da je vroče okolje vroče. “Hočeš, da se folikli sprostijo,” pravi Rhonda. “Bolj sproščeni folikli so, lažje je lase drsati ven.”

4. Izberite pravi vosek

Pri prvem vosku Rhonda priporoča trakove za voske, kot na primer Nair Moroccan Argan Oil, ki je enostavno uporabljati voske za noge in telo:

“So že prišli pred premazom z voskom,” pravi Rhonda. “Vse, kar morate storiti, je, da jih ogrejete, jih ločite in vsak strip bo imel pravo količino voska, ki ga potrebujete.” To ne pomeni le ugibanja, koliko voska je treba dati, ampak tudi ne'Ne moraš skrbeti za pregreti vosek. Trakovi imajo to zelo kul toplotno aktivirano tehnologijo, kjer takoj, ko se logo zbledi, je dobro iti.

To sem preizkusil na nogah in spodkopal, in bili so vetrič za uporabo. Z olji argan in jojoba, so idealni za suho in občutljivo kožo in delajo na dlakah, ki so krajši od 1,5 milimetrov. Ne bi mogli narediti preprostejšega postopka: raztrgajte trak, ga raztegnite, uporabite, (globoko vdihnite) in strgajte. Prvič, DIY vosek, sem bil popolnoma navdušen nad temi slabimi fanti.

Če ti'ponovno bolj samozavestni, poskusite na osnovi sladkorja vosek, kot Nair Candy Apple Sugar Wax:

“Sladkorni voski so topni v vodi, zato jih sperite z vodo in vam ni treba skrbeti za vašo preprogo ali ploščice ali kamorkoli ste voščili,” pravi Rhonda. “Vosek lahko enostavno odstranite s toplo krpo.”

Bodite pozorni na navodila za paket in ne'T pregreti vosek, saj lahko to povzroči luščenje in trganje kože. Pri tem gre za vroči vosek, ki ne škoduje ali opeče, ko ga uporabljamo. Ker vosek samo izplakne, so netkani trakovi, ki jih dobite, ponovno uporabni (kako kul je to?).

Ta izdelek sem preizkusil na nogah, preden sem uporabil trakove. Ta vosek je bil vonj okusen, ampak kot prvič voščevalec doma, sem definitivno raje predhodno obložene trakove. Nisem natančno vedel, koliko je treba nanesti, in ko sem potegnil trak, bi vosek ostal na nogi in skorajda ne bi prišlo do las. Jaz sem prepričan, da se ta metoda malo uporablja, da bi našli najboljšo tehniko, ampak kot začetnik, nič ne bije predhodno obloženih trakov. Pravkar so tako enostavno in priročno.

5. Vosek je pravi način

Ok, pripravljena narediti to stvar? Najprej preberite navodila, ki so priložena posebnemu kompletu, ki ga uporabljate. Oni'Vse bom razložil, kako pravilno vroči vosek, kako potegniti trakove iz vaše kože. Želite delati samo na enem traku hkrati. Tukaj'je bistvo tega:

Nanesite vosek v smeri rasti las in nato na vrhu postavite trak. Trdno pritisnite.

Zdaj držite kožo napeto z eno roko, in z drugo, potegnite trak v nasprotni smeri rasti las. Poskrbite, da boste potegnili čez, blizu kože in ne oddaljena od nje. Ne spravite se sami, preden zrušite ta trak, ker je zmagal'ne pomaga. “Pravzaprav ste dejansko ustvarili več bolečin,” pravi Rhonda. “Samo globoko vdihnite in pojdite,” Veste, kaj je to samo proces. “!

Ko odstranite trak, za nekaj trenutkov nanesite pritisk, da olajšate morebitno neugodje.

Če ti'spoprijeti se s težavnim mestom, kot so podlakti, prosite prijatelja, naj ji pomaga. “Potrebujete dve roki dostopni, eden za podporo kože, kot je'da bi se potegnili v trakove, “pravi Rhonda.” Ne voski območje, ki ga ne morete podpreti “.

Odnesi od mene: ona'prav. Nisem imel pojma, in to se je naučil težko. S solom sem vdrla spodnjice, in oh, bolečina! Bilo je v redu medtem Bila sem voska, ampak tisto noč in naslednjih nekaj dni … ouch. Moji pazniki so bili tako ponudba. Nepotrebno reči, naslednjič, ko bom klical v pomoč.

6. Dajte koži nekaj TKS-a po voskanju

Pomembno je, da nanjo uporabite nekaj pomirjujočega za kožo po vosku. “Vedno priporočam azulensko olje,” pravi Rhonda. “To je mastna osnova, ki ima sposobnost, da takoj pomirja rdečino. Na oljni osnovi lahko odstranite še kakšen ostanek voska, ki je lahko ostal na koži.” Poskusite: Parissa Azulensko olje po negi.

Ni azulena doma? Ni problema. Preizkusite pomirjujoč gel za aloe vere, kot je Jason 98% Aloe Vera vlažilni gel. Ne bo raztopila preostalega voska, vendar bo to naravno naraslo (don'ne izberi; tam'ni potrebe po nadaljnjem draženju kože).

Če je vaša koža res rdeča in ponorela (ali celo, ugh, ima krvne lise), potem to ni normalno.'je rezultat nepravilnega voskanja z pomanjkanjem podlage (t.j. koža ni ostala taut). Še ena stvar, ki sem se naučil na težji način. Počakajte in pustite, da koža ozdravi.

Vedno se izogibajte strojenju in se izogibajte toplim, vlažnim okoljem, kot so vroče kadi in bazeni takoj po vosku, da zmanjšate možnost okužbe.

7. Vzdržujte svoje rezultate

Vsi smo že slišali ali so doživeli iz prve roke grozljive vdolbine, ki pridejo z odstranjevanjem dlačic. Da bi se jim izognili, redno piling in vlaženje, da preprečite nastajanje mrtve kože. Tend Skin je odlična piling tekočina, ki pomaga ohranjati vdrtine v zaliv.

Ko začnete voskati, držite doslednega razporeda. Običajno dlaka raste nazaj v štirih do šestih tednih. Če ste tokrat voskali šest tednov, počakajte do osmega naslednjega.

Kaj delaš, če ti'sem dobil pot v zadnjem trenutku in ti'ponovno poskusite uporabiti drugo metodo odstranjevanja las? Don't. Ključ do odličnih rezultatov pri voskanju je (drumroll prosim) … voditi voski. Ne vosek, nato obrišite naslednji teden, nato ponovno vosek, nato pa po tem uporabite depilacijsko kremo. Morate ostati dosledno, če resnično želite izkoristiti prednosti.

Spodnja črta

Če vzamete nekaj časa, da praktikujete pravo tehniko, je vosek popolnoma enostaven, priročen in poceni način za odstranjevanje las doma. Poskusi!

Kaj's svojo metodo odstranjevanja dlak?

Ali ste kdaj poskusili pri voskanju v hiši in če je tako, kako se je izkazalo?

Imate še kakšne druge nasvete za dodajanje tega seznama?