15 cele mai bune remedii home pentru tratarea pielii grase | Stiluri de viață

Problema vârstă veche a pielii grase este un blestem universal pentru femeile care suferă de ea. Nu-l scăpați, mai ales dacă posedați genele inerente transmise de-a lungul generațiilor, dar mulțumită multor remedii naturale de la domiciliu puteți acum să vă luați la revedere de la strălucirea excesivă pe fața dvs. și să salutați pielea strălucitoare sănătoasă. Acest articol vă va ajuta să vă sculați de pielea grasă cu remedii naturale eficiente.

Acasă remedies for oily skin

Cele mai bune și naturale remedii pentru a scăpa de pielea grasă:

1. Aburul facial:

Facial Streaming

Pielea grasă atrage murdăria și alte impurități. Acumularea de astfel de impurități are drept rezultat căderea negre. Persoanele cu pielea grasă ar trebui să facă un punct de abur fața lor o dată pe săptămână timp de cel puțin 15 minute. Fumatul cu aburi descurajează porii și scapă de toate murdăriile și negrii negri. Urmați acest lucru cu o clătire cu apă rece, care va strânge nu numai porii, dar va lăsa, de asemenea, pielea căuta proaspăt și senzație de reîntinerire.

2. Masti de lut pentru tratarea tenului gras:

5 Multani Mitti Face Packs for Glowing Skin

O mască de argilă naturală produsă de Fullers Earth este de departe cea mai puternică în tratamentul tenului gras. Este deosebit de eficient în combaterea acneei și cosurilor. Pur și simplu amestecați pulberea cu apă caldă sau cu apă de trandafir și o linguriță de miere pentru o creștere adăugată. Aplicați pasta pe față și clătiți-o după 10-15 minute pentru o strălucire sănătoasă. Acestea sunt remediile uimitoare pentru acasă pentru pielea grasă.

Vezi mai mult: Homemade Moisturizers pentru pielea grasă

3. Suc de lămâie:

Lămâie Juice

Beneficiile multitasking ale lămâilor pot vindeca aproape orice problemă a pielii fără a crea o gaură în buzunar. Pielea grasă beneficiază foarte mult de sucul de lămâi care este ambalat cu vitamine și antioxidanți care ajută la scăderea impurităților și păstrarea acneei la limită. Puteți aplica sucul pe față peste noapte și îl puteți spăla dimineața sau dacă aveți piele sensibilă, puteți amesteca sucul cu apă și aplica-l. Odată uscat, clătiți-l cu apă și lăsați efectul de revigorare să preia. Acest suc de lamaie este cel mai bun remediu pentru îngrijirea tenului gras.

4. Ou alb:

Ou white mix

Albul oului acționează ca o mare mască naturală pentru pielea grasă. Ajută la strângerea pielii și reduce vizibil dimensiunea porilor mari. Doar separați albușul de ou și aplicați-l cu vârful degetelor pe pielea curățată. Lăsați-l timp de 10-15 minute până devine tare și uscat și apoi spălați-l cu apă caldă pentru o imagine fermă, dar suplă. Acestea sunt căile de atac minunate pentru pielea grasă.

5. Mere:

fructe pears

În timp ce un mere pe zi îl ține pe medic, îi ajută și pe pielea grasă. Este un agent natural de exfoliere și de curățare a uleiului, care lasă pielea să se liniștească. Pentru cele mai bune rezultate, amestecați o jumătate de măr și aplicați-o pe față, clătiți-o cu apă rece după 15 minute. Încercați acest remediu simplu de la domiciliu și experiența la prima vedere a magiei acestui fruct minunat.

6. Castraveți:

Castravete eyes

Când vine vorba de un regim de frumusețe care implică simplitatea și naturalețea unei rețete de casă, castravetele câștigă mâinile în jos. O mască de față, făcută din castraveți decojiți și zdrobiți și aplicată zilnic timp de 15-20 de minute, se mănâncă pentru pielea grasă. Deci renunta pielea la efectul de racire si proprietatile astringente ale castravetilor pentru un tratament racoritor. Aceasta este una dintre remediile de origine pentru pielea grasă.

7. Fulgi de ovăz:

ovaz paste

Dacă nu-ți place să mănânci, încercați să vă curățați fața cu ea. O mască de față făcută din fulgi de ovăz exflinează ușor celulele moarte ale pielii și ajută la reducerea strălucirii excesive a unei suprafețe grase a pielii. Tot ceea ce este necesar este ca ovăzul să fie măcinat într-o pulbere și folosit cu apă ori de câte ori este cazul. Făina de ovăz, de asemenea, funcționează excepțional de bine cu iaurt și miere.

Vezi mai mult: Foloseste Multani Mitti pentru pielea grasa

8. Tomate:

red_tomato

Roșiile sunt potrivite pentru pielea grasă. Conținutul său ridicat de vitamina C este util în tratarea acneei, în timp ce acizii săi de absorbție a uleiului minimizează apariția unor puncte negre. Nici măcar nu trebuie să o transformi într-o pastă. Puteți să o tăiați în jumătate și să o aplicați direct pe piele, spălându-l după 15 minute cu apă rece, care ajută la strângerea porilor.

9. Iaurt – Oily Face Home Remedy:

Iaurt - glowing skin

Iaurtul a fost, de-a lungul timpului, un ingredient cheie al pielii frumoase, indiferent dacă a fost ingerat sau aplicat în exterior. Beneficiile sale pot fi simțite și pe pielea grasă, unde ajută la îndepărtarea excesului de ulei și curăță porii din adâncul interior pentru a scăpa de murdăria. Încearcă-o cu puțină miere pentru o strălucire radiantă.

10. Oțet de cidru de mere:

Măr Cider Vinegar for oily skin

Când am vorbit deja despre mere, să vedem o altă versiune a acesteia. Aici vorbim de otet de mere de cidru, care este una dintre cele mai bune remedii acasă pentru tenul gras. Acesta conține alfa hidroxid de acid, care este foarte bun ca un hidratant natural, precum și un remover de ulei. Pentru a utiliza ACV trebuie să amestecați apă și oțet în raport de 2: 1 și aplicați acum această soluție pe fața dumneavoastră frumos să-l spălați mai târziu. O altă modalitate este să luați o ceașcă de apă și să amestecați o lingură plină cu oțet de cidru de mere și acum beți acest lucru înainte de a merge la culcare în fiecare noapte. Acest lucru ajută la echilibrul hormonal și controlul uleiului.

11. Lapte:

Lapte for oily skin

Laptele este o alta in lista de remedii instant pentru tenul gras din piele si cel mai usor mod de a-l folosi este de a imprastia laptele frumos pe toata fata si de a face masaj cu el frumos. Asigurați-vă că există o acoperire a acestui lapte, care apoi se va usca, după care vă puteți spăla cu fața în jos cu puțină apă caldă și observați diferența instantaneu. Un mod alternativ de a folosi lapte pentru controlul uleiului este de a amesteca câteva picături de ulei de lavandă sau ulei de lemn de santal într-o ceașcă plină de acest lucru și acum se maschează cu acesta noaptea și se lasă să se odihnească peste noapte.

12. Mierea este folositoare pentru tratarea problemei grasei pielii:

Miere for oily skin

Cunoscută ca o modalitate naturală de exfoliere a pielii, o listă de remedii pentru o față uleioasă nu poate fi completă fără menționarea mierei. Cea mai bună modalitate de utilizare a acesteia este să vă masați fața cu ea direct. Veți fi, de asemenea, vătămăciți și ridiciți cu acest lucru. Un alt mod în care puteți folosi mierea ca un ulei de îndepărtare a uleiului este amestecarea cu o lingură plină de migdale măcinate și apoi masarea feței cu acest amestec. Rugozitatea migdalelor acționează ca o freză care deschide astfel toate porii pielii și le eliberează de tot petrolul. Aceasta este cea mai buna remediere pentru tenul gras.

Vezi mai mult: Cel mai bun facial pentru pielea grasă

13. Mango:

mango for oily skin

Pielea devine uleioasă atunci când toți porii se blochează cu ulei și astfel pielea nu poate respira. Pielea ta pare a fi plictisitoare si lipseste complet luciul. Acum, mango-urile sunt o mențiune care trebuie menționată atunci când vorbim despre remedii naturale de la domiciliu pentru pielea grasă. Acest lucru se datorează faptului că pulpele de mango sunt excelente pentru îndepărtarea uleiului. Puteți să luați o parte din mango cu pulpă și apoi să vă masați fața timp de 5-7 minute și apoi să vă spălați cu apă caldă. Acest lucru vă va face instantaneu uleiul pentru față și veți observa strălucirea.

14. Cafea:

Cafea for oily skin

Mirosul de cafea este într-un fel atât de bun încât nu există cu greu oameni care nu-i plac. Acum vorbim despre un amestec și mai aromat ca unul dintre remediile de origine pentru pielea grasă. Vom amesteca niște miere cu o cafea împământată sau poate cu pulberea de cafea aspru și acum o să masăm fața cu asta. Textura brută acționează ca o freză naturală, iar cafeaua este, oricum, bună pentru piele și o face să strălucească. Acum, asigurați-vă că nu curățați din greu, deoarece aceasta va fi aspru pe piele. Acest lucru poate fi practicat în mod regulat pentru obținerea celor mai bune rezultate.

15. Amidon de porumb:

Acasă Remedies for Treating Oily Skin -Cornstarch

Acesta este un ingredient care se găsește în aproape toate bucătăriile și avantajul este acela că acesta este, de asemenea, unul dintre remediile pe bază de piele grasă. Pentru a vă face pielea radiantă și fără ulei aproape instantaneu, trebuie să luați niște amidon de porumb și să-l amestecați cu apă pentru a face o pastă. Asigurați-vă că nu este curgător și gros. Acum, masați acest lucru pe fața dumneavoastră timp de cel puțin 8-10 minute și apoi spălați cu apă caldă.

Pielea grasă este mai degrabă o provocare, deoarece dă naștere la o mulțime de cosuri, durerea și, desigur, acele urme urâte, dar acum cu atât de multe remedii naturale acasă pentru pielea grasă, sunteți sigur de a scăpa de această problemă.

Sursa imaginii: Stocul de obloane