A pomelo jó a terhes nők számára? | Stílusok az életben

A terhesség nagymértékben megváltoztathatja a diétát. Az olyan ételek, amelyek tetszenek, nem feltétlenül alkalmasak Önnek és gyermekének. Bár azok, akiket korábban soha nem tetszett, kiderülhet, hogy mire vágysz most. A legtöbb fajta gyümölcse általában jó a terhesség alatt. Bár soha nem tetszett a narancs vagy a citrusfélék, a terhesség már ismert, hogy megváltoztatja az ízeidet, és megragadja az ilyen gyümölcsöt. A Pomelo furcsa vágyakozására kíváncsi: “A pomelo jó a terhes nőknek”?

A pomelo kevésbé gyakori citrusgyümölcs. A gyümölcs a délkelet-ázsiai országokban őshonos. A Pomelo most azonban a világ legtöbb részén elérhető. Ez kissé nagyobb, mint a grapefruit. A hús fehér, sárga, rózsaszín vagy piros. A gyümölcs édes és ízletes. A fehér fajta enyhébb ízű, mint a rózsaszín pomelo gyümölcs. Minden más citrusfélék tápláló értéke. A terhes nők enni pomelo? Találjuk ki.

citrancs during pregnancy

A Pomelo előnyei a terhesség alatt:

Íme néhány előnye a pomelo terhes nőknek.

1. Foetas Egészség:

Minden citrusfélék, köztük a pomelo nagyon jó forrása a folsavnak. A folsav hiánya a terhesség alatt nagymértékben növeli a magzati születési rendellenességek kockázatát. A pomelo a terhesség alatt segít fenntartani a baba jó egészségi állapotát.

2. Az immunrendszer erősítése:

Pomelo, mint a legtöbb citrusfélék, a C-vitamin raktár. A terhes nők naponta legalább 85 mg C-vitamin tápanyagot igényelnek. A friss pomelo gyümölcs vagy a gyümölcslé fogyasztása remek módja annak, hogy a terhesség alatt teljesítse a C-vitamin követelményeit. A terhesség alatt a citrusfélék táplálékforrásai is változatosak. A C-vitamin védi a hideg fertőzést. Alapjában véve erősíti az immunrendszert.

3. Antioxidáns:

A pomelo más antioxidánsok, például a likopin nagy forrásául is szolgál, leginkább a gyümölcs rózsaszín vagy vörös színében. Erősíti a testsejteket, és megvédi a betegségektől.

4. Az emésztőrendszer növelése:

A Pomelo jó rostforrás. A gyümölcs rendszeres fogyasztása, valamint más citrusfélék együttesen egészséges rostot biztosít. Ez megkönnyíti a közös terhesség problémáját, mint például a székrekedés és az emésztési zavar.

  Top 9 természetes étel a vérlemezkék számának növeléséhez Stílusok az életben

Többet látni: a szilva előnyei a terhesség alatt

5. Egészséges izomzat és jó idegrendszer:

A pomelo a terhes nők számára ideális, mivel jó káliumforrás. A kálium a gyümölcsben egészséges állapotban tartja az izmokat és az idegeket. Segít a normális vérnyomás megőrzésében is.

Citrancs During Pregnancy 2

6. Erős csontok:

Pomelo jó mennyiségű kalciumot tartalmaz. A terhesség alatt a pomelo fogyasztása segíthet a test növekvő kalciumtartalmának kielégítésében a terhesség alatt. A kalcium segít a csontok és általános egészségi állapot erősítésében.

Többet látni: datolyaszilva a terhesség alatt

Mellékhatások:

  1. A C-vitamin túladagolása bizonyos mellékhatásokat, például hasmenést és veseköveket okozhat. Ha olyan mellékhatásokat észlel, mint például émelygés, gyomorfájás és gyomorégés, miután a C-vitaminban gazdag ételeket fogyasztotta, mint például a pomelo, akkor meg kell szakítani a fogyasztást, és orvoshoz kell fordulni. A túlzott C-vitamin fogyasztás szintén károsíthatja a magzatot.
  2. Bizonyos citrusfélékben, köztük a pomelóban megtalálható bizonyos hatóanyagok kölcsönhatásba léphetnek a rákos megbetegedésekkel és szívbetegségekkel. Beszélnie kell egy szakemberrel a citrusfélék fogyasztásáról terhesség alatt, ha bármelyik ilyen állapotban kezelik. A furanokumarinok a pomelo-ban találhatók, ami károsíthatja az anyát és a magzatot.

A terhes nők enni Pomelo?

Ha nincsenek olyan állapotai, amelyek negatív hatással lehetnek a pomelo gyümölcsre, és az orvosa jóváhagyja, akkor a pomelót feltétlenül fel kell venni az étrendlistájába. Tehát a pomelo jó a terhes nőknek? Igen, ha megfelelő mennyiségben és szakértői utasításban veszik fel.

Többet látni: fogyaszthatja pisztáciát terhes állapotban?